Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

"Ogre" uzvar Tartu Universitāti, bet līdz otrajai vietai pietrūkst divu punktu

Emils Ozerinskis

"Ogre" uzvar Tartu Universitāti, bet līdz otrajai vietai pietrūkst divu punktu
Rezultatīvākais Ogres komandā - Jānis Pozņaks
Foto: Ritvars Raits

Baltijas Basketbola līgā regulāro sezonu ar uzvaru noslēdza BK "Ogre" basketbolisti, kuri ar rezultātu 89:85 savā laukumā apspēlēja "Tartu University". Tomēr līdz nepieciešamajam sešu punktu pārsvaram ogrēniešiem nedaudz pietrūka, tādējādi paliekot B apakšgrupas trešajā vietā, kas izslēgšanas spēlēs pretī nostāda Lietuvas komandu "Šiauliai".

Starta piecinieki:
Ogre: Vītols, Atelbauers, Mizis, Dārgais Pozņaks
Tartu: Čižausks, Soks, Rozentals, Talts, Kitsings

"Ogres" sastāvs šajā spēlē traumu dēļ bija būtiski saīsināts. Komandai nevarēja palīdzēt Rihards Zēbergs, Jānis Antrops un Guntis Sīpoliņš. Tādēļ spēlei pieteikti bija astoņi pamatsastāva spēlētāji un 16 gadus vecais Mārcis Šteinbergs.

Spēli ar ātru tālmetienu uzsāka Lauris Mizis, bet viesu rindās ar divām tādām darbībām atbildēja Vītenis Čižausks. Vēl pēc neliela brīža trejaci grozā raidīja BBL janvāra mēneša vērtīgākais spēlētājs Janars Talts, tādējādi sasniedzot Igaunijas komandai labvēlīgu rezultātu 9:5. Pirmās ceturtdaļas vidū Roberts Niedra ar diviem trīs punktu metieniem pēc kārtas sadeldēja savas komandas deficītu līdz minimumam. Komandas ar augstu precizitāti turpināja apšaudīt grozu līdz pat pirmās ceturtdaļas pēdējām minūtēm, kad Gints Antrops ar diviem trejačiem savā izpildījumā panāca divu punktu pārsvaru mājiniekiem. Tomēr pēdējais savu vārdu pirmajās desmit minūtēs teica Čižausks, noslēdzot ceturtdaļu ar diviem precīziem soda metieniem - rezultāts neizšķirts 28:28.

Otrajā ceturksnī komandas saspringti cīnījās par iniciatīvu, sākumā piecu punktu pārsvaru iegūstot Tartu Universitātei. Turpmākajā minūtēs izrāviens izdevās ogrēniešiem, pēc Mārča Vītola metiena no distances sasniedzot +4 mājiniekiem. Ceturkšņa otrajā pusē šūpoles pavērsās par labu Tartu komandai pēc Čižauska trīs punktiem, bet vadību "Ogrei" nepilnas divas minūtes līdz puslaika beigām deva Kristaps Dārgais. Puslaika izskaņā pa tālmetienam izdevās trāpīt Rinaldam Sirsniņam un Gintam Antropam, kas "Ogrei" lielajā pārtraukumā ļāva doties ar līdz tam lielāko pārsvaru 50:43, kas divu spēļu summā komandai deva minimālu vadību pret Tartu komandu.

Otrā puslaika ievadā Janara Talta danks un Vīteņa Čižauska metiens no groza apakšas samazināja viesu deficītu līdz trīs punktu starpībai. Savukārt "Ogre" atbildēja ar lieliskām izspēlēm uz groza apakšu, sasniedzot derīgo 56:47. Tālmetienu lietus turpinājās arī trešās ceturtdaļas vidū, kad Tartu Universitātes basketbolistiem iekrita divi trejači pēc kārtas, sadeldējot rezultāta starpību līdz četriem punktiem. Trešās ceturtdaļas izskaņā debiju profesionālajā līmenī piedzīvoja Mārcis Šteinbergs, kuram tika uzticēts laukumā nospēlēt gandrīz minūti. Ceturtdaļas beigu izrāviens "Ogrei" deva vadību ar 68:60.

Spēles noslēdzošajā ceturksnī sevi skaļi pieteica pieredzējušais igauņu aizsargs Tanels Soks, ar individuālām pūlēm izkausējot visu ogrēniešu iekrāto pārsvaru. Ceturtās ceturdaļas vidū rezultāts bija neizšķirts 80:80. Divas ar pusi minūtes līdz spēles beigu signālam Roberta Niedras trejacis panāca piecu punktu pārsvaru mājiniekiem, kas nostādīja ogrēniešus viena punkta atstatumā līdz otrajai vietai grupā. Nedaudz vairāk nekā minūti līdz beigām Jānis Pozņaks iebakstīja bumbu grozā, dodot ogrēniešiem derīgo 87:80. Tartu komandā kā bullis caurgājienā devās Čižausks, realizējot divus punktus no apakšas. 14 sekundes līdz beigām lielisku piespēli saņēma Lauris Mizis groza apakšā, panākot +7, bet ar trejaci no stūra atbildēja Kristians Kitskings, atstājot ogrēniešiem desmit sekundes. Mača beigās Tartu gudri izmantoja piezīmju situāciju, neļaujot "Ogrei" izveidot sagatavotu metienu. Rindalda Sirsniņa sarežģītais trejacis grozā nekrita un "Ogre" uzvarēja ar 89:85, kas gan bija ar zināmu rūgtuma sajūtu.

Gandrīz "double-double" šajā mačā sasniedza Jānis Pozņaks, gūstot 22 punktus un izcīnot deviņas atlēkušās bumbas zem groza. Savukārt 16 punktus sakrāja Gints Antrops un Roberts Niedra. Tartu komandā dominēja ārējās līnijas spēlētāji. Vītenis Čižausks izcēlās ar 26 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm, bet Tanels Soks tika pie 20 punktiem.

Līdz ar to "Ogre" pamatturnīra noslēgumā sasniedza tādu pašu bilanci kā Tartu Universitāte, bet savstarpējās cīņās divu punktu pārsvars bija Igaunijas basketbolistiem. Līdz ar to izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā "Ogre" tiksies ar "Šiauliai".

Baltijas Basketbola līga, 6. februāris, Ogre

"Ogre" - "Tartu University" 89:85 (28:28, 22:15, 18:17, 21:25)
Ogre: Pozņaks 22 (9ab), Niedra 16, G.Antrops 16, Sirsniņš 13, Vītols 10, Mizis 7, Dārgais 5, Atelbauers, Šteinbergs.
Taru: Čižausks 26 (7rp), Soks 20, Kitsings 17, Talts 13, Kazakausks 4, Rozentals 3, Kuks 2, Engstroms.

BBL turnīra tabula

VA grupaUZP+/-B grupaUZP+/-
1.Jūrmala9119+134Pieno Žvaigždes10121+328
2.Šiauliai9119+185Tartu University8420+122
3.Avis Rapla5515+2Ogre8420+163
4.Port of Parnu3713-31Kalev/TLU7519+56
5.Betsafe/Liepāja2711-155Valmiera/Ordo3915-232
6.Tsmoki Minsk179-102TTU3814-113
7-------Barsy21014-324

Izslēgšanas spēļu pāri

PārisKomanda-Komanda
1.Jūrmala-Kalev/TLU
2.Tartu University-Avis Rapla
3.Šiauliai-Ogre
4.Pieno Žvaigždes-Port of Parnu

Izmantotie resursi:
Baltic Basketball League

     [+] [-]

, 2018-02-06 23:17, pirms 6 gadiem
Bukmeikeri ļoti labi nopelnīja ar šādu iznākumu. Nevaru iedomāties, ka kāds lika uz Ogri, īpaši tad, kad ieraudzīja Ogres sastāvu. Atliek cerēt, ka intrigas pilnais sižets tika izveidots sportiski laukumā, nevis jau pirms mača kantorī.

     [+] [-]

, 2018-02-07 00:57, pirms 6 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Bukmeikeri ļoti labi nopelnīja ar šādu iznākumu. Nevaru iedomāties, ka kāds lika uz Ogri, īpaši tad, kad ieraudzīja Ogres sastāvu. Atliek cerēt, ka intrigas pilnais sižets tika izveidots sportiski laukumā, nevis jau pirms mača kantorī.
Viss ļoti paredzami, Ogre neliels favorīts. Bukmeikers koefus pareizi bija izlicis..