Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Čerņecka ar uzvaru atgriežas sev veiksmīgajā Ēģiptē

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Čerņecka ar uzvaru atgriežas sev veiksmīgajā Ēģiptē
Alise Čerņecka
Foto: LTS

Par pirmo Latvijas tenisisti, kura šogad spēlējusi ITF pamatturnīros, kļuva 17 gadus vecā Alise Čerņecka, otrdien pārvarot 1. kārtu ITF 15 000 sērijas turnīrā Šarmelšeihā.

Latvijas ceturtajai raketei Čerņeckai (WTA 1059.) ar savu reitingu pietika, lai iekļūtu pamatturnīrā, turklāt viņai arī paveicās ar izlozi, 1. kārtā tiekot pie mača pret 22 gadus veco amerikānieti Britāniju Kolensu, kurai bija "wild card".

Čerņecka Kolensu, kura vēl nav bijusi WTA rangā, jo zaudējusi visos ITF pamatturnīru mačos (0-4), pieveica ar rezultātu 6:3, 6:3. Alise tik graujoši spēja uzvarēt, pat neskatoties uz 11 dubultkļūdām un četriem zaudētiem serves geimiem.

Čerņeckai ITF pamatturnīros pēc šodienas panākuma ir 8-6 bilance. Sekmīgākie turnīri viņai bijuši tieši Šarmelšeihā, kur Alise pagājušā gada oktobrī un novembrī izcēlās ar ceturtdaļfinālu un pusfinālu. Tāpat kā toreiz, arī tagad mači Ēģiptē notiek uz "hard" seguma.

Par vienas kārtas pārvarēšanu šāda līmeņa turnīros pienākas viens reitinga punkts. Šogad notiek pēdējā sezona ar pašreizējiem noteikumiem, jo 2019. gadā startēs jaunizveidotā Pārejas tūre ar citādāku punktu skaitīšanas sistēmu, kad tiks atdalīti zemākā līmeņa jeb ITF 15 000 turnīri.

  +1 [+] [-]

, 2018-02-06 21:48, pirms 6 gadiem
Ceturtā?... Vismane ir LV ceturtā rakete.