Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Cavaliers" aizsargam Eksumam nav Ahilleja cīpslas plīsuma, taču būs jāizlaiž 1-2 mēneši

Agris Suveizda

"Cavaliers" aizsargam Eksumam nav Ahilleja cīpslas plīsuma, taču būs jāizlaiž 1-2 mēneši
Dantei Eksums. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas komandai Klīvlendas "Cavaliers" vēl vismaz mēnesi nāksies iztikt bez austrāliešu saspēles vadītāja Dantei Eksuma, atklājis portāls The Athletic.

Vakar Eksumam spēle pret Orlando "Magic" (83:103) beidzās jau pirmajā minūtē. Sākotnējās bažas par Ahilleja cīpslas plīsumu gan nepiepildījās, taču kājas liela savainojuma dēļ austrālietis tik un tā nevarēs spēlēt 1-2 mēnešus. Līdz šai cīņai Eksums piecos mačos bija aizvadījis vidēji 23,0 minūtes, guvis 4,6 punktus, izcīnījis 3,6 atlēkušās bumbas, izdarījis 2,6 rezultatīvas piespēles un pieļāvis 1,4 kļūdas.

25 gadus vecajam Eksumam šī ir pēdējā sezona trīs gadu līgumā par 33 miljoniem ASV dolāru. Uz "Cavaliers" Eksums pārcēlās 2019. gada decembrī, kad kopā ar divām otrās kārtas drafta izvēlēm tika iemainīts no Jūtas "Jazz", kas ieguva Džordanu Klārksonu. 2014. gada drafta piektais numurs Eksums dažādu savainojumu dēļ trīs sezonas pēc kārtas nav aizvadījis vairāk par 42 spēlēm.

Ceļgala problēmas dēļ izlaidis trīs spēles, vēl vismaz tikpat maču nevarēs spēlēt NBA čempions Ražons Rondo, kurš starpsezonā pārgāja uz Atlantas "Hawks", parakstot divu gadu līgumu par 15 miljoniem dolāru. Saspēles vadītājs Rondo, kuram februārī apritēs 35 gadi, šosezon ir paguvis aizvadīt divus mačus, abos ejot uz maiņu un vidēji 15,5 minūtēs tiekot pie 6,0 punktiem un 7,0 rezultatīvām piespēlēm.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/ShamsCharania/s...
https://www.espn.com/nba/story/_/id...