Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Spēka rangs: TTT tikai viena laba ziņa

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Spēka rangs: TTT tikai viena laba ziņa
Anita Miķelsone 2020. gada 4. janvāra spēlē pret Viļņas "Kibirkšti". Foto: Juris Bērziņš-Soms

Basketbola klubs "TTT Rīga" jaunākajā FIBA Eirolīgas spēka rangā pirmdien, 6. janvārī, ierindots 15. vietā. A grupas komandas sadalītas divās krasi atšķirīgās nometnēs, bet vadošās pozīcijas saglabā Čehijas un Krievijas grandi.

Eirolīgas spēka rangs ir subjektīvs, veidots izklaides nolūkā un neataino absolūtos komandu spēku samērus. Piemēram, jaunākajā vērtējumā eksperti netieši norāda, ka A grupas otrā četrinieka vienības faktiski zaudējušas izredzes kvalificēties Eirolīgas izslēgšanas spēlēm, lai gan priekšā vēl sešas kārtas.

16) Mersinas “Čukurova”

Viņām nav sliktākā bilance, taču nav, par ko priecāties. Lielākais trauksmes zvans – ieradušās vairākas jaunas spēlētājas, taču nav uzlabojies ne sniegums, ne rezultāti. Pēdējās četras spēles zaudētas ar 30, 31, 56 un 10 punktu starpību. Smagi un pašmāju čempionātā arī neveicas. Nākamā spēle pret Venēciju ir ārkārtīgi nozīmīga. Vai viņas var pārtraukt četru zaudējumu sēriju?

15) TTT Rīga

Paliekot vienīgajai komandai turnīrā ar vienu uzvaru, TTT, iespējams, atrodas vietā, kur baidījās sagaidīt 2020. gadu. Zaudējums Prāgā ar 50 punktu starpību pasvītroja viņu ciešanas. Klubam vienkārši nav konkurentēm pieejamā sastāva vai kvalitātes dziļuma.

Labā ziņa – nākamā spēle paredzēta mājās pret “Castors Braine”. Tā ir reize, kad rīdzinieces var mēģināt dubultot uzvaru skaitu. Megana Hafa un Binta Drammeha spēlē labi, taču, neskaitot to, nav daudz iemeslu sajūsmai.

14) Castors Braine

Vai treneris Freds Dušārs varētu būt gandarīts, (astoņās spēlēs) nopelnot bilanci 3-5? Iespējams. Komanda varēja atrasties augstāk, ja 2019. gada izskaņā nebūtu jāpiedzīvo murgi izbraukumos Prāgā un Jekaterinburgā.

Divi zaudējumi pēdējās spēlēs bija prognozējami, taču tagad viņām ir apbrīnojama iespēja tikt atpakaļ uz ceļa. Varbūt var tikt pie 5-5 bilances pēc izbraukuma Rīgā un mājas cīņas pret Orenburgu? Silestes Trehanas-Deivisas savainojums ir sāpīgs sitiens. Rekeka Tobina sameklēta kā pagaidu aizstājēja.

13) Reyer Venezia

Nemelosim. Grūti saprast, cik ļoti “Reyer” piepilda (vai nepiepilda) cerības. “Reyer” izcīnīja teicamu un ļoti nepieciešamu uzvaru Rīgā, taču Francijā piedzīvoja -23 sakāvi pret “Bourges”. Nākamās divas cīņas nevar būt vēl kontrastainākas – vispirms obligāti uzvaramā “Čukurova”, pēc tam gandrīz neizbēgamais zaudējums pret UGMK. Komandai trūkst ārējās līnijas pienesums, īpaši perimetrā.

7) Nadežda

Orenburga piedzīvojusi nelielu lejupslīdi, pirmo sezonas daļu pabeidzot ar zaudējumu Buržā un darba uzvaru mājās pār klibojošo Mersinu. Apzinoties, ka nākamā spēle būs pret UGMK, gaidāms, ka “Nadežda” bilance nokritīs līdz 5-4 atzīmei. Līdzšinējais sniegums vērtējams kā solīds. Uztrauc vienīgi pārliekā paļaušanās uz Ivonnas Tērneres un Neijo Reinkokas-Ekunves veikumu.

6) Bourges Basket

Nevar mums pārmest, ka “Bourges” rangā piedzīvojusi lielāko kāpumu! Komanda nevēlējās, lai pienāktu 2019. gada beigas, jo pēdējās sešās spēlēs izcīnīja piecas uzvaras. Pēc slidenā sezonas sākuma viņas burtiski ielidoja pauzē, taču vai pārtraukums nebūs izsitis no uzņemtā ritma?

Vai Burža var turpināt iesākto ceļu? Tas būs lielais jautājums izbraukuma spēlē Prāgā. Mājas cīņa nākamajā nedēļā pret TTT šķiet daudz drošāks variants. Aleksa Šartorū turpina izcelties, kamēr Natālijas Ahonvas ierašanās arī sekmēja pozitīvas pārvērtības.

2) UGMK

Dalīta pirmā vieta grupā ar 7-1 bilanci nodrošinājusi Migela Mendesa komandai kopumā mierīgu kuģojumu, izņemot zemestrīcei līdzīgo zaudējumu Rīgā. Vai tas būs viņu vienīgais zaudējums ceļā uz titulu? Nebūs pārsteigums, ņemot vērā, ka Emma Mēsemana ir lieliskā formā, Džonkilas Džonsas ietekme palielinās un Alba Torensa vēl ir ceļā. Rindā gaida Orenburga un Venēcija.

1) USK Praha

Basketbola stils, uzvaras formula un komandas līderes Alisas Tomasas iespaidīgie skaitļi. Jā, kas par gadu tas bija un tikpat daudz gaida 2020. gadā! Trenere Natālija Hejkova ļauj spēlēt apbrīnojami vienkārši un spēlētāju atsaucība ir izcila.

Līdzdalība vēl vienā “Četru finālā” izskatās neizbēgama, lai gan šīsnedēļas pārbaudījums pret labā formā esošo “Bourges” sola sagādāt izaicinājumu. Taču, Tomasai vidēji nopelnot lietderības koeficientu – gandrīz 30 (vienkārši neticami), izskatās, ka viņas turpinās krāt uzvaras.

beigt tīrs kods*B grupa12) Sopron Basket11) Arka Gdynia10) Uni Girona9) Dynamo Kursk8) Lyon ASVEL5) Famila Schio4) Lattes Montpellier3) FenerbahceIzmantotie resursi:Power Rankings: Big climb for Bourges, clubs...