Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Džokovičs nodrošina Serbijai ATP kausa ceturtdaļfinālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokovičs nodrošina Serbijai ATP kausa ceturtdaļfinālu
Serbijas tenisa izlase ATP kausā. Foto: EPA/Scanpix

Novaka Džokoviča pārstāvētā Serbijas izlase kļuva par otro komandu, kas sasniegusi Austrālijā notiekošā "ATP Cup" turnīra ceturtdaļfinālus, astoņniekā pievienojoties mājiniecei.

Serbijas izlase Brisbenā ar 2:1 pieveica Francijas komandu, uzvarētāju sastāvā abus punktus gūstot pasaules otrajam numuram Novakam Džokovičam. Viņš atspēlēja visas deviņas breikbumbas un ar 6:3, 6:2 sagrāva Gaelu Monfīsu (ATP 9.), perfekto bilanci pret francūzi uzlabojot jau līdz 16-0.

Benuā Pērs (ATP 24.) pirms tam ar 6:2, 6:7(6), 6:4 uzvarēja Dušanu Lajoviču, Francijai dodot cerības uz panākumu visā mačā, jo tai tradicionāli ir labāki dubultspēļu meistari, taču šodien viņi neuzvarēja, jo Nikolā Maū un Eduārs Rožē-Vaselāns ar 3:6, 7:6(5), 3:10 piekāpās Džokovičam un Viktoram Troickim.

Ranga līdera Rafaela Nadala pārstāvētā Spānijas izlase pēc divām kārtām ir perfekta, uzvarot visās sešās spēlēs, taču uzvaru B grupā vēl nav nodrošinājusi, jo gandrīz tikpat iespaidīgi spēlē Japāna, kurai ir 5-1 bilance. Abas komandas trešdien Pērtā savstarpējā duelī noskaidros grupas uzvarētāju.

ATP kauss Austrālijā, ceturtā diena

GrupaPilsētaMačsRez.
ABrisbenaDienvidāfrika – Čīle3:0
ABrisbenaSerbija – Francija2:0
BPērtaJapāna – Gruzija2:1
BPērtaSpānija – Urugvaja3:0
ESidnejaAustrija – Argentīna3:0
ESidnejaHorvātija – Polija2:1