Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Bļugers: "Ja būs iespēja, noteikti braukšu palīgā izlasei"

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Bļugers: "Ja būs iespēja, noteikti braukšu palīgā izlasei"
Teodors Bļugers Latvijas izlases formā pagājušā gada PČ. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

LETA. NHL kluba Pitsburgas ''Penguins'' uzbrucējs Teodors Bļugers "Latvijas Avīzes" rīkotajā ekspertu aptaujā tika atzīts par aizvadītā gada Latvijas labāko hokejistu. Sarunā ar LA žurnālistu Ilmāru Stūrišku Bļugers gan pauž, ka šāda atzinība nākusi nedaudz negaidīti.

"Bija nedaudz negaidīti, tomēr priecājos. Mums Latvijā ir daudz labu hokejistu, bet es acīmredzot daru kaut ko pareizi, ja reiz mani izvēlējās," pateicīgs bija Bļugers. "Aizvadītā sezona man bija laba - beidzot izdevās debitēt NHL. Arī šosezon izdevās palikt Pitsburgā."

Sportists nedaudz ieskicēja atšķirības starp pirmo un otro sezonu, norādot, ka šogad jau jūtas krietni drošāk. "Šosezon ir bijuši arī slikti brīži, bet kopumā noteikti esmu labāks spēlētājs nekā biju pērn. Izdevies uzlabot slidošanas ātrumu, spēlēju mierīgāk un bez panikas, kā arī biežāk meklēju partnerus," atklāja uzbrucējs. "No sākuma ir grūti pierast pie NHL spēles tempa, bet pamazām pielāgojies un sāc spēlēt drošāk. Turpinu strādāt pie savām prasmēm - vēlos uzlabot momentu realizāciju."

Hokejists atklāja, ka pagājušajā sezonā pirmās spēles bijušas ļoti svarīgas, jo daudzi hokejisti tiek izsaukti, bet pēc dažiem mačiem jau atkal pamet NHL. "Kad esi izsaukts, jānospēlē tā, lai paliktu atmiņā un neizkristu no sastāva, atgriežoties traumētajiem spēlētājiem. Šobrīd jūtos gana droši par savu vietu komandā, bet, ja aizvadi sliktas spēles, šeit pietiek no kā izvēlēties," norādīja Bļugers. "Nevari domāt, ka esi komandā un man neko neizdarīs. Šeit ātri vien var nosūtīt uz leju [fārmklubu]."

Ziemeļamerikā spēlējošais Bļugers pagājušajā pavasarī, neskatoties uz to, ka viņam vēl nebija līguma ar kādu no NHL komandām, devās palīgā Latvijas izlasei uz pasaules čempionātu. Uzbrucējs atklāja, ka iespēju gadījumā, to plāno darīt arī šogad. Pērn centra uzbrucējs septiņās spēlēs guva 4 (1+3) punktus, kā arī bija astotais labākais iemetienu speciālists visā čempionātā. Darbojoties pirmajā maiņā, Bļugers paveica milzīgu darba apjomu un pelnīti tika atzīts par vienu no trim labākajiem spēlētājiem izlases rindās čempionātā.

"Pirms pasaules čempionāta aprunājos ar savu aģentu un nospriedām, ka tas nebūs izšķiroši, ja arī man kaut kas tad notiktu. Par gaidāmo čempionātu vēl ir pāragri runāt, jo nezinu, kā veiksies komandai. Ja būs iespēja, noteikti braukšu palīgā," teica hokejists. "Mums ir laba komanda, tāpēc vēlos izmantot šo iespēju. Gribam izcīnīt medaļas pasaules čempionātā, tāpat vēlamies piedalīties olimpiādē. Šogad arī būs olimpiskās kvalifikācijas turnīrs, un ceru, ka varēšu tajā piedalīties."

Laikraksts "Latvijas Avīze" valsts labāko hokejistu noskaidroja otro gadu pēc kārtas, un, aptaujājot 40 ekspertus - mediju pārstāvjus, trenerus un citus šī sporta veida pazinējus, par 2019.gada labāko hokejistu tika atzīts Bļugers.

Katram ekspertam tika lūgts nosaukt sešus labākos spēlētājus viņu vērtējumā, pirmajai vietai piešķirot sešus punktus, otrajai piecus, bet pēdējai, sestajai, attiecīgi vienu. Bļugers kopsummā ieguva 196 punktus un par labāko tika nosaukts 16 ekspertu vērtējumā. Tikmēr vēl 14 cilvēki viņam piešķīra otro vietu.

Bļugers šosezon NHL aizvadījis jau 42 spēles, kurās izcēlies ar pieciem vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm. Kopumā hokejists NHL aizvadījis 70 spēles, iekrājot 23 rezultativitātes punktus (11+12). Latvijas hokejistam šosezon ir iespēja aizvadīt savu 100.spēli pasaules spēcīgākajā hokeja līgā.

Izmantotie resursi:
LETA
Laikraksts "Latvijas Avīze", Ilmārs Stūriška

  +5 [+] [-]

, 2020-01-06 17:55, pirms 4 gadiem
Uvažuha džekam, gaidam izlasē!

  +4 [+] [-]

, 2020-01-06 18:40, pirms 4 gadiem
Vot tā ir attieksme nevis kā te daži labi, katru gadu atmazgas meklē.. lai tikai nebrauktu..
Man tomēr ir čujs ka Bļugers nebūs, jo Pens tiks play-off un tālāk par 1. kārtu.

     [+] [-]

, 2020-01-06 19:03, pirms 4 gadiem
Tikmēr Karsums noteikti akal griezīs gūžu.

  -1 [+] [-]

, 2020-01-06 19:26, pirms 4 gadiem
zaxx rakstīja: Vot tā ir attieksme nevis kā te daži labi, katru gadu atmazgas meklē.. lai tikai nebrauktu..
Man tomēr ir čujs ka Bļugers nebūs, jo Pens tiks play-off un tālāk par 1. kārtu.
Sprukts arī katru gadu brauca palīgā izlasei. Aptuveni 30 gadu vecumā pirmo reizi atteica noguruma dēļ un tika no fanu puses pamatīgi nolamāts. Bļugeram 25 gadi un šajā vecumā reti kurš atsaka.

     [+] [-]

, 2020-01-06 19:42, pirms 4 gadiem
Malacis!

  +5 [+] [-]

, 2020-01-06 19:48, pirms 4 gadiem
Karsumu neaiztiec, čalim kājas ir pilnīgā pakaļā!

  +2 [+] [-]

, 2020-01-06 20:00, pirms 4 gadiem
zaxx:
Man tomēr ir čujs ka Bļugers nebūs, jo Pens tiks play-off un tālāk par 1. kārtu.

---------------------------------

PČ sākas tik 8. maijā, var tikt arī pēc 2 kārtas.

  -4 [+] [-]

, 2020-01-07 00:07, pirms 4 gadiem
Nebūs arī divi labākie vārtusargi ...
Jaunais Voris jau uzkāpis uz korķa ...
Zvaigznes sindRUMS iestājies puisim!
Paldies žurkām žurnaļugām.... 💀

  -1 [+] [-]

, 2020-01-07 08:28, pirms 4 gadiem
Makleins rakstīja: Uvažuha džekam, gaidam izlasē!
krievus nodirs ,bet izmanto krievu vardus, dolbiks!!!

     [+] [-]

, 2020-01-07 08:29, pirms 4 gadiem
haris rakstīja: zaxx:
Man tomēr ir čujs ka Bļugers nebūs, jo Pens tiks play-off un tālāk par 1. kārtu.

---------------------------------

PČ sākas tik 8. maijā, var tikt arī pēc 2 kārtas.
Nekas no tiem pingviniem tur nav , Krosbijs vairs nevelk,parejie viduvejibas, taka var ari tikt uz Cempi,
un prognozet PLay off iznakumu,vispar ir tumsa bilde, Tampas piemers ,vel vairak Sentulisas!

     [+] [-]

, 2020-01-07 08:34, pirms 4 gadiem
FUNS rakstīja: Sprukts arī katru gadu brauca palīgā izlasei. Aptuveni 30 gadu vecumā pirmo reizi atteica noguruma dēļ un tika no fanu puses pamatīgi nolamāts. Bļugeram 25 gadi un šajā vecumā reti kurš atsaka.
Pilnībā piekrītu! Nav obligāti jābūt ārstējamai traumai, lai kādu no daudzajiem gadiem arī atteiktu izlasei. Vismaz Sprukts nemeklēja atmazkas un pateica kā ir - grib atpūsties.

     [+] [-]

, 2020-01-07 11:56, pirms 4 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Tikmēr Karsums noteikti akal griezīs gūžu.
Tu tiešām domā, ka viņš aiz neko darīt un dēļ garlaicības to regulāri dara?

     [+] [-]

, 2020-01-07 12:32, pirms 4 gadiem
Maikl30 rakstīja: krievus nodirs ,bet izmanto krievu vardus, dolbiks!!!
Aiztaisi pāksti imbicil