Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Tevess no Ķīnas atgriežas "Boca Juniors", "Everton" par 30 miljoniem iegūst Tosunu

Rolands Eliņš

Tevess no Ķīnas atgriežas "Boca Juniors", "Everton" par 30 miljoniem iegūst Tosunu
Karloss Tevess
Foto: AFP/Scanpix

Par iespaidīgu algu uz Ķīnas klubu „Shanghai Shenhua” pārgājušais futbolists Karloss Tevess nolēmis atgriezties Argentīnā savā jaunības klubā „Boca Juniors”. Savukārt Anglijas Premjerlīgas klubs „Everton” par 27 miljoniem mārciņu (apmēram 30 miljoniem eiro) no „Besiktas” iegādājies uzbrucēju Dženku Tosunu.

Karloss Tevess 2016. gada decembrī pārcēlās uz „Shenhua” ar līgumu, kas tika ziņots 40 miljonu eiro apmērā par vienu sezonu un attiecīgi padarīja viņu par labāk apmaksāto futbolistu pasaulē. Tas bija periods, kad Ķīnsa klubi transfēros ieguldīja milzīgas summas, taču vismaz Tevesa gadījumā tas cerētu efektu nenesa.

Ķīnas komanda aizvadīto sezonu Superlīgā pabeidza tikai 11. vietā, kamēr Tevess 16 spēlēs guva četrus vārtus un bieži vien netika nemaz iekļauts sastāvā. „Shenhua” oficiāli paziņojusi par līguma laušanu pēc abpusējas vienošanās, un Tevess jau ticis ar atplēstām rokām sagaidīts atpakaļ Argentīnas klubā „Boca Juniors”, kurā uzsāka savu profesionālo karjeru.

33 gadus vecais Tevess savas panākumiem bagātās karjeras laikā pārstāvējis tādus klubus kā Mančestras „United” un Mančestras „City”, kā arī Turīnas „Juventus”, kurā 2014./15. gadā aizvadīja savu pēdējo sezonu Eiropā.

Savukārt britu klubs „Everton” vakar vakarā paziņoja par Turcijas uzbrucēja Dženka Tosuna iegādi no „Besiktas”. 26 gadus vecais uzbrucējs Londonā bija jau vairākas dienas, taču ieilga pārrunas par transfēra maksu, jo „Everton” bija cerējusi, ka darījuma veikšanai pietiks ar 27 miljoniem eiro.

„Everton” galvenais treneris Sems Alerdaiss gan tāpat sastāva papildinājumu novērtējis kā izcili izdevīgu darījumu un uzskata, ka Tosuns ir labākais uzbrucējs Eiropā, kas pieejams par šādu cenu. Par darījumu vakar tika paziņots „Everton” un „Liverpool” FA kausa izcīņas mača puslaika pārtraukumā, Tosunam piekrīto četru ar pus gadu ilgam līgumam.

Tosuns Turcijas izlasē 25 spēlēs guvis astoņus vārtus, bet pagājušajā sezonā Turcijas Superlīgā sasita 20 vārtus, palīdzot „Besiktas” kļūt par čempioni. Tosuns lieliski spēlējis arī Čempionu līgā un Eiropas līgā, šosezon un pagājušajā sezonā 18 spēlēs gūstot astoņus vārtus.

Izmantotie resursi:
Carlos Tevez returns to Boca Juniors after...
Cenk Tosun: Everton £27m striker 'best in...

  +2 [+] [-]

, 2018-01-06 13:32, pirms 6 gadiem
Tevezs normāli noslauca piķi no šķībajiem

  -1 [+] [-]

, 2018-01-06 14:15, pirms 6 gadiem
Everton papildinās Turcijā. Interesants transfērs. Tomēr Eiropē neko neatrada.

  +1 [+] [-]

, 2018-01-06 19:19, pirms 6 gadiem
Normāli 80ljimaki pa 2 gadiem,apisa skjībos😂😂😂

  -1 [+] [-]

, 2018-01-06 19:43, pirms 6 gadiem
duka2 rakstīja: Normāli 80ljimaki pa 2 gadiem,apisa skjībos😂😂😂
Tas gan! . Jāatsāk būs kārtīgi trenēties, jaizbrauc uz ĶĪNU jāatrādās, un mošk kāds klubs panjem un varēšu citronus normaali pelniit un dziive nodroshinaata!

  -1 [+] [-]

, 2018-01-06 19:45, pirms 6 gadiem
Bet ja pa nopietno, tas tas viss ir liels absurds. Futbolists sezonaa pelna 40 ljimakus, bet netiek pat pieteikumaa. Nu cmon...