Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko Sidnejā sacentīsies ar pieredzējušo Makarovu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko Sidnejā sacentīsies ar pieredzējušo Makarovu
Aļona Ostapenko Sidnejā
Foto: International Sydney

Aļona Ostapenko (WTA 7.) svētdien sāks Sidnejas "Premier" sērijas turnīru, ap plkst. 6:00 spēkojoties ar bijušo pasaules astoto raketi, bet šobrīd 33. vietā esošo Krievijas tenisisti Jekaterinu Makarovu.

Ostapenko sezonu sāka janvāra otrajā dienā, kad Šeņdžeņā piedzīvoja neizteiksmīgu un būtībā arī bezcerīgu zaudējumu Kristīnai Pliškovai – 1:6, 4:6. Aļona šim turnīram labi zināmu iemeslu dēļ nebija pienācīgi sagatavojusies, taču galvenā problēma ir tā pati vecā, no blakusapstākļiem neatkarīgā. Runa ir par servi.

Divu nedēļu laikā esot četrās valstīs, labā līmenī profesionālam turnīram, kas jāsāk ar novēlotu ierašanos tā norises vietā, sagatavoties nevar. Situācija, kad autogrāfu sesiju ir vairāk nekā treniņu, arī nav normāla. Ja Šeņdžeņas turnīrs Aļonai bija problemātisks jau pirms tā uzsākšanas, tad Sidnejā attaisnojumu nav, jo šajā Austrālijas pilsētā viņa ieradās laicīgi.

Tiesa, arī šeit var rasties situācija ar nospēlētu tikai vienu maču. Ostapenko nav favorīte mačā pret Makarovu, kurai Sidnejā būs gada pirmais turnīrs. Aļonai neveiksmīga vienspēļu turnīra gadījumā vēl iespējas uzspēlēt pirms došanās uz Melburnu būs dubultspēļu turnīrā, kur Aļona piedalīsies ar citu "Grand Slam" čempioni Slounu Stīvensu.

Sidnejā ir pēdējā nedēļā pirms "Grand Slam" turnīra netipiski spēcīgs sastāvs – šeit spēlēs četras Top 10 tenisistes un būs kopumā 15 pārstāves no Top 25, ieskaitot septiņas "Grand Slam" turnīru uzvarētājas. Daudzas no viņām šogad vēl nav spēlējušas vai aizvadījušas tikai vienu maču, tāpēc tik spēcīgs turnīra sastāvs. Zemākais reitings, ar kuru varēja iekļūt Sidnejas pamatturnīrā, bija 33. vieta, kurā atrodas Ostapenko pirmā pretiniece Makarova.

Tik iespaidīgs dalībnieču sastāvs nozīmēja arī mazas iespējas tikt pie labas izlozes. Ostapenko nav paveicies, tāpēc viņa nevar būt droša par tikšanu 2. kārtā. Ostapenko arī sezonas otrajā mačā tiksies ar kreili, kurai ir daudz labāka serve. Salīdzinot ar Pliškovu, Makarova ir daudz meistarīgāka tenisiste arī citos spēles komponentos, it īpaši tas attiecas uz spēli pie tīkla.

Makarovas pērn sasniegtā 29-21 bilance nav grandiozs rādītājs, toties citā statistikas ailē Katja bija viena no sezonas labākajām spēlētājām. Viņai bija perfekts 6-0 rādītājs pret Top 5 spēlētājām, bet Top 10 skatījumā 9-2 bilance, zaudējot tikai Johannai Kontai un Svetlanai Kuzņecovai. Vairāk Top 10 uzvaru bija tikai Karolīnai Vozņacki (14) un Eļinai Svitoļinai (11).

Makarovai ir sekmīgāka dubultspēļu karjera, sakrājot 12 titulus, ieskaitot trīs "Grand Slam" titulus (viņai pilnam komplektam trūkst "Australian Open" trofejas), vienu "WTA Finals" titulu un uzvaru Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs. Visi lielākie panākumi gūti kopā ar Jeļenu Vesņinu. Vienspēlēs Makarovai pieci fināli un trīs tituli, uzvarot 2010. gadā Īstbornā (zālājs), 2014. gadā Pataijā un 2017. gadā Vašingtonā (abi tituli uz "hard").

Makarovas mīļākais turnīrs Austrālijā ir "Australian Open", kur viņai trīs ceturtdaļfināli (2012-13, 2015) un arī viens pusfināls (2015). Sidnejā viņa pamatturnīros spēlējusi astoņas reizes, ar lieliem panākumiem neizceļoties. Makarova šeit jau 1. kārtā zaudējusi četras reizes, ieskaitot pērn pret Barboru Stricovu, bet labākais Sidnejas rezultāts viņai ir ceturtdaļfināls 2016. gadā (zaudējums Belindai Benčičai).

Ostapenko Sidnejā spēlējusi tikai vienreiz, 2016. gadā vienīgajā mačā kvalifikācijā abos setos nenosargājot breika pārsvaru un ar 4:6, 4:6 zaudējot Danielai Hantuhovai.

Ostapenko ar Makarovu sacentīsies turnīra galvenajā arēnā, kur tā būs svētdienas trešā spēle. Pirmā sāksies plkst. 3:00, kas Aļonai nozīmē starta laiku ap 6:00.

  -3 [+] [-]

, 2018-01-06 19:14, pirms 6 gadiem
Ja Ostapenko uzvarés tas bûs mazs brînums. Ar servi, kas ir amatiera lîmenï(Varbùt biśki labăka kã man) nevar cerèt uz panànumiem!

     [+] [-]

, 2018-01-06 21:04, pirms 6 gadiem
Nu bŗīnums būtu tad, ja Deruma kungs neiepļūtītu, kaut ko, katrā rakstā par Aļonu.

  -1 [+] [-]

, 2018-01-06 21:10, pirms 6 gadiem
Horni Mecholupy rakstīja: Nu bŗīnums būtu tad, ja Deruma kungs neiepļūtītu, kaut ko, katrā rakstā par Aļonu.
Apnicīgs tipiņš, kurš arī par citiem sporta veidiem laiž uz riņķi vienu meldiņu visa gada garumā

  +1 [+] [-]

, 2018-01-06 21:11, pirms 6 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Ja Ostapenko uzvarés tas bûs mazs brînums. Ar servi, kas ir amatiera lîmenï(Varbùt biśki labăka kã man) nevar cerèt uz panànumiem!
Tev laikam tikai nedaudz pietrūkst, lai uzvarētu Ostapenko tenisa mačā, ne?

     [+] [-]

, 2018-01-06 21:27, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Apnicīgs tipiņš, kurš arī par citiem sporta veidiem laiž uz riņķi vienu meldiņu visa gada garumā
šeit nu gan varu piebiedroties 100%. Reti kurš ir tik apnicīgs un paredzami jēls. Es reizēm sev jautāju vai vērts vispār pat aizdomāties par viņa tekstos pateikto, jo tāds puslidz sakarīgs, domājošs cilvēks šitādu sviestu tak nevarētu dzīt gadiem ilgi vai ne?

     [+] [-]

, 2018-01-06 21:27, pirms 6 gadiem
Vajag reãli skatîties, nevis lidināties sapños.
Latvijas faniem vèl ir iespéja baudît mirkłus kamèr Ałona ir pirmajă desmitā, jo drîz tã pasaka beigsies!

  +1 [+] [-]

, 2018-01-06 22:03, pirms 6 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Vajag reãli skatîties, nevis lidināties sapños.
Latvijas faniem vèl ir iespéja baudît mirkłus kamèr Ałona ir pirmajă desmitā, jo drîz tã pasaka beigsies!
Nu tad baudi, nevis raudi.

  +1 [+] [-]

, 2018-01-06 23:50, pirms 6 gadiem
Visiem, kas pie tenisa rakstiem komentē, patīk, ka Aļona un Anastasija ir top20 pasaulē. Citādi viņi nekomentētu.

Visi komentāri ir tikai, lai uzkurinātu sportisko interesi par sporta veidu, kurš pirms 10 gadiem Latvijā bija miris.

Katram savs piegājiens, protams, bet kāda starpība?

     [+] [-]

, 2018-01-07 00:36, pirms 6 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Vajag reãli skatîties, nevis lidināties sapños.
Latvijas faniem vèl ir iespéja baudît mirkłus kamèr Ałona ir pirmajă desmitā, jo drîz tã pasaka beigsies!
Šoreiz es tev pilnibā piekrītu, iesaku visiem baudīt... jo es domāju ka pēc šis sezonas būs mazliet arpus dvacāra.. Serve ir drausmas (tiešam kā nesudigam amatietrim)

P.s. Iedomājaties drausmas , ja viņa izlido pirmā/otrā kārta GS (FE open) -2k reps atā...

  +1 [+] [-]

, 2018-01-07 02:14, pirms 6 gadiem
sportmens_strumantenes rakstīja: Šoreiz es tev pilnibā piekrītu, iesaku visiem baudīt... jo es domāju ka pēc šis sezonas būs mazliet arpus dvacāra.. Serve ir drausmas (tiešam kā nesudigam amatietrim)

P.s. Iedomājaties drausmas , ja viņa izlido pirmā/otrā kārta GS (FE open) -2k reps atā...
Tiešām mēmās šausmas- pat ja viņa zaudē pirmajā kārtā un 2000 punkti izčib— no 4900 paliek 2900- drausmīgā amatiere Ostapenko nokrīt , ak dievs, uz 12.vietu WTA rangā!!!!!!! tas ir vienkārši pi// z/dec, jāmet karjera malā!!!! Nav ko ākstīties