Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Naksnīgās NBA čalas: sporta dzeja par Porziņģi un uzslavas Bertānam

Rolands Eliņš

Naksnīgās NBA čalas: sporta dzeja par Porziņģi un uzslavas Bertānam
Foto: AP/Scanpix

Šonakt Nacionālajā basketbola asociācijā spēles aizvadīja gan Kristaps Porziņģis, gan Dāvis Bertāns. Porziņģis guva 15 punktus "Knicks" zaudējumā papildlaikā, kamēr Bertāns sameta 12 punktus Sanantonio uzvarā, par to jau atkal izpelnoties "Spurs" līdzjutēju atzinību un pat aicinājumu iekļaut viņu Zvaigžņu spēles tālmetienu konkursā. Savukārt Porziņģa sakarā soctīklos netrūka atgādinājumu, ka no viņa kā tikai 22 gadus veca spēlētāja šobrīd tiek prasīts pārāk daudz.

Kristapa Porziņģa un "Knicks" neveiksmes izbraukumā šosezon ir labi dokumentētas un īpašu atgadinājumu tām nevajag. Arī šonakt Maiami, lai gan izdevās parādīt labu sniegumu, neskatoties uz vairākiem objektīvi neparocīgiem apstākļiem, uzvara palika rokas stiepiena attālumā. Porziņģis pamatlaika pēdējās sekundēs ar rezultatīvu piespēli palīdzēja izraut papildlaiku, taču pats grozam uzbruka salīdzinoši reti un ne no tām labākajām pozīcijām.

Tikmēr Dāvis Bertāns un "Spurs" izcīnīja gaidītu uzvaru pār Fīniksu, kurā varēja atļauties sniegt atpūtu Lamarkusam Oldridžam. Bertāns sev doto iespēju atkal izmantoja, gūstot 12 punktus un arī savācot septiņas atlēkušās bumbas.

Porziņģa sakarā tiek piesaukta arī kritika par viņa publiski pausto atzinumu pēc iepriekšējās spēles, ka viņš ir noguris, taču netrūkst arī līdzjutēju, kas atbalsta Porziņģi arī viņa salīdzinoši viduvējo spēļu sērijā. Ļoti oriģināls atbalsts pausts "Twitter" profilā, kas specializējas sporta viedokļu izteikšanai dzejas formā.

 

 

Savukārt līdzjutēji un basketbola apskatnieki no okeāna otras puses nebija priecīgi atkal redzēt, ka Porziņģis tik maz tiek pie metiena iespējām izšķirošos brīžos. Tiesa, pastāv arī viedoklis, ka Porziņģis tam vēl īsti nav gatavs un jādod laiks viņam nobriest.

 

 

 

 

 

Par piespēlēm runājot, jāatzīmē arī Porziņģa negaidīti asā un tālā auta izspēle, cenšoties izvirzīt ātrajā uzbrukumā Enesu Kanteru. Piespēle sanāca precīza, taču turku centram ātrais uzbrukums tomēr nav parocīgākais basketbola elements un sanāca kļūda.

 

 

Dāvis Bertāns savukārt ticis atzinīgi novērtēts gan ierastas (precīzi tālmetieni), gan neierastas (efektīga māņkustība) lietas dēļ. Kāds līdzjutējs pat rosinājis ideju dot Bertānam iespēju Zvaigžņu spēles tālmetienu konkursā, bet "Spurs" apskatnieki atzinīgi vērtē latvieša paveikto ar ierobežotu iespēju skaitu.

 

 

 

 

 

 

 

"Knicks" nākamā spēle būs pret Dalasas "Mavericks", kas šonakt zaudēja Čikāgai. Pēc mača Dirks Novickis pauda pārsteigumu par to, cik atlētisks ir "Bulls" debitants Lauri Markanens un pievienoja arī savu salīdzinājumu abu Ziemeļeiropas spēlētāju starpā.

 

Spēle pret Dalasu Ņujorkai būs viesos. Lai arī komandai ir ieildzis neveiksmīgais periods, daži "Knicks" līdzjutēji atrod argumentus, kādēļ viss nav tik melns kā izskatās.

 

 

 

Izmantotie resursi:

The official site of the NBA | NBA.com

     [+] [-]

, 2018-01-06 18:51, pirms 6 gadiem
@Randy Cruz, jādod iespēja atnākt uz Knicks Jānim Streļakam, būs jums scoring point guard

     [+] [-]

, 2018-01-06 19:05, pirms 6 gadiem
pirms autors te kaut kādus viedokļus bārsta, labāk būtu spēli noskatījies. Kanters pēc KP piespēles nepieļāva kļudu, bija sods pret viņu

  +1 [+] [-]

, 2018-01-06 21:17, pirms 6 gadiem
Šito maču tiesneši tā nopietni palīdzēja Heat vinnēt.