Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Sanantonio pieveic "Pistons", Bertāna 11 punkti sekmē atspēlēšanos

Emils Ozerinskis

Sanantonio pieveic "Pistons", Bertāna 11 punkti sekmē atspēlēšanos
Dāvis Bertāns
Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā pie sezonas 16 panākuma izdevās tikt Sanantonio "Spurs" basketbolistiem, kas savā laukumā ar rezultātu 96:93 saspringtā galotnē pieveica Detroitas "Pistons". Dāvja Bertāna rezultatīvie sekmīgās darbības spēlēja izšķirošu lomu, lai sekmētu Teksasas komandas atspēlēšanos.

Dāvis Bertāns spēlē pret Detroitu iesaistījās no rezervistu soliņa, aizvadot laukumā 15:32 minūtes. Uzbrucējs nozīmīgos spēles brīžos ļāva savai komandai veikt izrāvienus, kopumā gūstot 11 punktus (2p. 1/2, 3p. 3/6), izcīnot trīs atlēkušās bumbas un izdarot divas rezultatīvas piespēles. Bertāns vienu reizi pārkāpa noteikumus un sasniedza +/- rādītāju +7, kas bija trešais labākais komandā.

Paliekot bez iepriekšējā naktī ceļgala traumu guvušā Kaila Andersona, "Spurs" starta pieciniekā devās Rudijs Gejs. Tāpat pēc vienas spēles atpūtas laukumā atgriezās Lamarkuss Oldridžs un Tonijs Pārkers.

Spēli ar precīzu trejaci iesāka "Pistons" uzbrucējs Tobiass Hariss. Mača pirmās minūtes aizritēja rezultatīvi, abām vienībām ātri pārsniedzot desmit gūto punktu robežu. Pau Gazolam un Harisam apmainoties ar trīs punktu metieniem, rezultāts pirmā perioda vidū bija 15:15. Dāvja Bertāna iesaistīšanās spēlē notika nepilnas piecas minūtes pirms pirmā ceturkšņa izskaņas. Divas minūtes līdz perioda beigām "Pistons" atradās vadībā ar astoņu punktu pārsvaru, bet "Spurs" izrāvienu uzsāka tieši Bertāns. Latviešu uzbrucējs divos uzbrukumos pēc kārtas raidīja grozā tālmetienus un trešajā uzbrukumā asistēja Manu Džinobili trīs punktu metienam, izvirzot teksasiešus vadībā ar 26:25. Tomēr turpināt izrāvienu mājiniekiem neizdevās un Stenlijs Džonsons ceturtdaļu pārtraukumā ar minimālu vadību ļāva doties Detroitas komandai.

Otro ceturtdaļu apņēmīgāk iesāka Stena Van Gandija vadītā komanda, strauji tiekot pie astoņu punktu pārsvara. Tomēr Sanantonio basketbolisti pragmatiski deldēja rezultāta starpību, pēc Denija Grīna trejača samazinot savu deficītu līdz minimumam (38:39). Ceturkšņa vidū Redžijs Džeksons līdz ar uzbrukuma laika beigām raidīja grozā nesagatavotu metienu, kas neticamā kārtā izkrita cauri groza stīpai, atjaunojot pārsvaru "Pistons" vienībai. Savus pirmos punktus nepilnas trīs minūtes pirms puslaika noslēguma izdevās gūt "Spurs" līderim Lamarkusam Oldridžam. Spēka uzbrucējs puslaika izskaņā vienatnē guva deviņus punktus, tomēr tas neļāva mājiniekiem atgūt vadību. Ejot lielajā pārtraukumā rezultāt bija 50:53.

Sākot otro puslaiku Sanantonio basketbolisti trīs minūtes nespēja tikt pie punktiem, kas "Pistons" komandai ļāva tikt pie deviņu punktu pārsvara. Trešās ceturtdaļas vidū Grega Popoviča padotie uzstājīgi izdarīja noteikumu pārkāpumus pret Andre Dramondu, neļaujot centram gūt punktus no spēles. Salīdzinoši ar karjeras iepriekšējām sezonā Dramonds soda metienus realizēja ar priekš viņa ļoti pieklājīgo 50% precizitāti. Trešās ceturtdaļas pēdējās minūtēs divus trejačus realizēja Petijs Milzs, bet Bertāns, ieraujoties soda laukumā, ar kreiso guva divus punktus. Tādējādi pirms pēdējās spēles daļas rezultāts bija 69:73.

Izšķirošajā ceturtdaļā Latvijas uzbrucējs ar savu trešo trejaci ieguva "Spurs" komandai vadību pirmo reizi kopš spēles pirmās ceturtdaļas - 75:73. Pēc viesu minūtes pārtraukuma Gazols trieca bumbu grozā no augšas, personīgi noformējot "double-double" rādītājus. Bertānam atgriežoties uz rezervistu soliņa, "Spurs" rindās savus ierastos metienus nespēja trāpīt Oldridžs un Gejs, ļaujot viesiem atgūt vadības grožus. Nepilnas piecas minūtes līdz mača izskaņai svarīgu trejaci izdevās trāpīt Milzam. Spēles izsķirošajos brīžos Sanantonio izdevās pārvērst labu aizsardzību uzbrukumā. Grīns bloķēja pretinieku metienu, bet Džinobili pusārtajā uzbrukumā panāca Teksasas vienībai +4. Mača pēdējā uzbrukumā pie trīs punktu starpības Tobiass Hariss varēja izlīdzināt spēles rezultātu, bet Rudijs Gejs bloķēja pretinieka metienu, ļaujot Sanantonio atzīmēt uzvaru ar 96:93.

Līdz ar šo panākumu Sanantonio "Spurs" izcīnījusi 16. uzvaru 24 spēlēs, kas komandai ļauj nostiprināties Rietumu konferences labāko trīniekā. Savukārt Detroitas "Pistons" ar 14 uzvarām un astoņām neveiksmēm ieņem ceturto vietu Austrumos.

"Spurs" - "Pistons" 96:93 (28:29, 22:24, 19:20, 27:20)

Spurs: Oldridžs 17(10ab), Gazols 15 (10ab), Gejs 12 (10ab), Džinobili 12, Grīns 11, Milzs 11, Bertāns 11, Pārkers 7, Forbss, Marejs, Pols
Pistons: Džeksons 27, Hariss 15, Džonsons 14, Dramonds 11 (15ab), Smits 11, Tolivers 5, Bredlijs 3, Kenards 3, Morlands 2, Galovejs 2, Elensons

  +2 [+] [-]

, 2017-12-05 06:41, pirms 6 gadiem
Sapuļīja truļus, un labi ka tā.

  +1 [+] [-]

, 2017-12-05 07:14, pirms 6 gadiem
Bertānu šajā sezonā konkrēti nenovērtē!

  +6 [+] [-]

, 2017-12-05 07:17, pirms 6 gadiem
Baigi labi! Tiešām prieks,ka savās minūtēs Bertāns dara ko vajag un negāž podus! Interesanti kādu viņam piedāvās nākamo līgumu

     [+] [-]

, 2017-12-05 07:22, pirms 6 gadiem
Meža_briesmonis rakstīja: Bertānu šajā sezonā konkrēti nenovērtē!
Nevis nenovērtē bet gan neļauj nopelnīt lielāku līgumu, Spurs gribēs pagarināt līgumu par +- tiem pašiem nosacījumiem.

  +2 [+] [-]

, 2017-12-05 08:07, pirms 6 gadiem
Nu ko, Andersons ir OUT uz 2-3 nedēļām, Berčam iespēja sevi pieradīt atvēlětajās min.

  +4 [+] [-]

, 2017-12-05 08:44, pirms 6 gadiem
Dāvis var iemest truli ar augstu % un to šodien NBA ļoti augstu vērtē, tā ka jaunais līgums būs stipri lielāks par esošo un bez Spurs vēl būs ne viena vien komanda kas savās rindās gribēs redzēt tādu snaiperi kas nāk no soliņa un met ar augstu % trīnīšus! Dāvis ir Kaila Korvera tipa spēlētājs!

  +3 [+] [-]

, 2017-12-05 08:52, pirms 6 gadiem
sandis444444 rakstīja: Dāvis var iemest truli ar augstu % un to šodien NBA ļoti augstu vērtē, tā ka jaunais līgums būs stipri lielāks par esošo un bez Spurs vēl būs ne viena vien komanda kas savās rindās gribēs redzēt tādu snaiperi kas nāk no soliņa un met ar augstu % trīnīšus! Dāvis ir Kaila Korvera tipa spēlētājs!
nosacīti, Korvers var tikai troiku iemest. Dāvim ir ļoti labs caurgājiens ar danku, ko reti izmanto un ļoti augstas darba spējas aizsardzībā, ko vakar 5 bloki spilgti apliecināja.
Slēpts komentārs: barclay7

  +1 [+] [-]

, 2017-12-05 09:31, pirms 6 gadiem
barclay7 rakstīja: Domāt, ka Dāvis būs ļoti pieprasīts spēlētājs starpsezonā, ir muļķīgi un bērnišķīgi. Tas, ka ja viņš gribēs, varēs palikt nba, tas gan, jo kāds kaut ko piedāvās. Jāsaprot, ka viņš vienmēr būs jebkurā komandā 8-9 spēlētājs.
Nu tas jau ar nav akmenī iecirsts. Tas gan ir atkarīgs no paša Dāvja (cik stabils spēs būt) gan virkne citu faktoru - komandas biedru vēlme sadarboties laukumā, komandas vēlme ieguldīt spēlētājā un nemazāk svarīgs ir arī veselības stāvoklis zinot pagātni. Un ja visi faktori kaut cik sakrīt, tad Dāvis noteikti var būt stabils rotācijas spēlētājs ar savām 10 - 15 minūtēm laukumā.

     [+] [-]

, 2017-12-05 09:33, pirms 6 gadiem
PēterisP rakstīja: nosacīti, Korvers var tikai troiku iemest. Dāvim ir ļoti labs caurgājiens ar danku, ko reti izmanto un ļoti augstas darba spējas aizsardzībā, ko vakar 5 bloki spilgti apliecināja.
Nobloķēt var, bet aizsardzībā viņš vēljoprojām brīžiem peld un netiek līdzi pretspēlētājam. Rebus arī galīgi nevāc.

  -1 [+] [-]

, 2017-12-05 10:10, pirms 6 gadiem
sandis444444 rakstīja: Dāvis var iemest truli ar augstu % un to šodien NBA ļoti augstu vērtē, tā ka jaunais līgums būs stipri lielāks par esošo un bez Spurs vēl būs ne viena vien komanda kas savās rindās gribēs redzēt tādu snaiperi kas nāk no soliņa un met ar augstu % trīnīšus! Dāvis ir Kaila Korvera tipa spēlētājs!
Kas ir augsts %? KP ar 40% ir 50. vieta līgā. Un ir daudzi labāki.

  +6 [+] [-]

, 2017-12-05 10:17, pirms 6 gadiem
barclay7 rakstīja: Domāt, ka Dāvis būs ļoti pieprasīts spēlētājs starpsezonā, ir muļķīgi un bērnišķīgi. Tas, ka ja viņš gribēs, varēs palikt nba, tas gan, jo kāds kaut ko piedāvās. Jāsaprot, ka viņš vienmēr būs jebkurā komandā 8-9 spēlētājs.
Dažādām komandām ir dažādas vajadzības, iespējas un skatījums uz to, ko tās vēlas sasniegt. Tieši pēdējās dienās bija uzskatāmi redzams, kā veicas komandai, kurai, izkrītot 2 pamatsastāva spēlētājiem, no soliņa nāk švaki spēlētāji (Knicks) un kā komandai, kurai no rotācijas izkrītot 6 pamatspēlētājiem, uz soliņa atrodas puiši, kas tomēr nav zemē metami (Spurs).

  +1 [+] [-]

, 2017-12-05 11:27, pirms 6 gadiem
Āfrika12 rakstīja: Nevis nenovērtē bet gan neļauj nopelnīt lielāku līgumu, Spurs gribēs pagarināt līgumu par +- tiem pašiem nosacījumiem.
Protams, protams! NBA visi ir tādi nabagi, ka Bertānu nemaz nevar atļauties!!

  +1 [+] [-]

, 2017-12-05 15:57, pirms 6 gadiem
PēterisP rakstīja: nosacīti, Korvers var tikai troiku iemest. Dāvim ir ļoti labs caurgājiens ar danku, ko reti izmanto un ļoti augstas darba spējas aizsardzībā, ko vakar 5 bloki spilgti apliecināja.
Kur ir Dāvim ļoti labs caurgājiens? Labs caurgājiens ir tas, kur spēlētājs palicis nenosegts un brīvi aiziet uz grozu, lai iedankotu? Korvers skaitās ļoti labs aizsardzībā, turklāt, kas attiecas uz troiku, tad savu spēju un stabilitāti ir apliecinājis ļoti ilgā laika posmā un arī joprojām viņa cipari ir draudīgi

  -1 [+] [-]

, 2017-12-05 17:55, pirms 6 gadiem
Ja dažu labu no SC komentētājiem varētu no........, būtu patīkamāk tos palasīt.