Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Latvijas sieviešu kērlinga izlase olimpisko kvalifikācijas turnīru sāk ar uzvaru

Linda Mangale
Linda Mangale

Latvijas sieviešu kērlinga izlase olimpisko kvalifikācijas turnīru sāk ar uzvaru
Latvijas sieviešu kērlinga izlase
© WCF / Richard Gray

Pirmā spēle Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā Latvijas kērlinga izlasei jau garām. Pieveikta neparocīgā Vācijas izlase ar 9:5.

Ar Vācijas izlases komandu Latvijai vienmēr bijušas vissaspringtākās spēles. Šajā gadījumā pat labi, ka turnīra pirmā spēle bija tieši pret šo komandu.

Latvija uzsāka spēli ar pēdējā akmens tiesībām pirmajā endā, kurā izdevās to izmantot, iegūstot divus punktus. Vācijai tos atspēlēja trešajā endā, panākot neizšķirtu. Tas Latvijas izlasei neradīja nekādu problēmu jau nākamajā pie saviem pieskaitīt vēl trīs punktus, turklāt piektajā endā nozagts vēl viens, līdz ar to pārtraukumā ejot ar komfortablu pārsvaru 6:2.

Spēles otrajā daļā Vācija darīja visu, lai atspēlētos, kad pēc astotā enda viņas pietuvojās rezultātā jau līdz -2. Mūsu izlase, devītajā endā paņemot vienu punktu, desmito uzsāka ar trīs punktu pārsvaru. Vācietēm neizdevās izveidot situāciju, lai panāktu neizšķiru, kas noveda vēl pie punktu zaudēšanas. Galarezultātā pirmā uzvara ar 10:5 nodrošināta Latvijas izlasei.

Latvijas sieviešu izlases trenera Ritvara Gulbja komentārs pēc spēles ar Vācijas izlasi:
„Labs sākums turnīram, jo meitenes labi iegāja spēlē. Jau DSC (Draw shot challenge – metiens uz māju) bija labākais no visām komandām, kam turnīra beigās būs liela nozīme. Spēles beigās vairāki brāķi palielināja komandā spriedzi, bet viss beidzās labi.”

Rīt, 6.decembrī spēles pret Čehijas un Ķīnas izlasēm tiešraidē ar komentāriem latviešu valodā varēs skatīties Sportacentrs TV kanālā, kā arī Sportacentrs.com mājas lapā.

Olimpiskos spēļu kvalifikācijas turnīrs no 5. līdz 10.decembrim norisinās Pilzenē, Čehijā.

Tiešraides no Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra ar komentāriem angļu valodā pieejamas Pasaules kērlinga federācijas YouTube kanālā: https://www.youtube.com/user/WorldC...

Spēļu grafiks un rezultāti pieejami: Olympic Qualification Event 2017 - Live Scores

Latvijas sieviešu izlases sastāvs: Iveta Staša-Šaršūne, Ieva Krusta, Santa Blumberga, Evelīna Barone, Madara Bremane, treneris Ritvars Gulbis.

Latvijas sieviešu izlases spēles (pēc Latvijas laika):

U 10:5 – Vācija
06.12. 09:00 – Čehija – tiešraide
06.12. 17:00 – Ķīna – tiešraide
07.12. 10:00 – Somija
07.12. 20:00 – Dānija
09.12. 10:00 – Itālija

/U – uzvara, Z – zaudējums/

Izlase Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā piedalās ar Latvijas Olimpiskās komitejas, Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas, Latvijas Komandu sporta spēļu asociācijas, Latvijas Kērlinga asociācijas un Isostar atbalstu.

  -2 [+] [-]

, 2017-12-05 19:50, pirms 6 gadiem
nu gan pārsteigumi

     [+] [-]

, 2017-12-05 20:05, pirms 6 gadiem
Nemaz ar ne, sieviešu konkurencē viss ir daudz līdzīgāk. Visas iespējas tikai jābūt ticībai un atbalstam!