Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Igaunijas sapnis beidzas, ceturtdaļfinālā Polija, Slovākija un Norvēģija

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Igaunijas sapnis beidzas, ceturtdaļfinālā Polija, Slovākija un Norvēģija
Igaunietes debijas pasaules čempionātu aizvadījušas atzīstami, taču Polijas barjera izrādījās pārāk augsta
Foto: IFF Floorball

Pasaules florbola čempionātā sievietēm Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā noslēgušās kvalifikācijas turnīra cīņas. Par Latvijas uzvaru pār Dāniju jau rakstīts iepriekš, bet ceturtdaļfinālam kvalificējās arī Polija, Slovākija un Norvēģija.

Polija tiek galā ar Igauniju un spēlēs ar čehietēm
Pirmajā izslēgšanas turnīra cīņā laukumā devās Polijas un Igaunijas izlases. Polietes pirms tam bija tikušas galā ar vācietēm, kamēr Latvijas ziemeļu kaimiņienes tika galā ar Austrālijas un Singapūras valstsvienībām. Polietes cīņu sāka ar vairākiem labiem uzbrukumiem, taču Kadri Heinla Igaunijas izlases vārtos darbojās pārliecinoši. Tomēr arī viņa nebija glābēja, kad trešajā minūtē Katrina Kiviranda neveiksmīgi ievirzīja bumbiņu savos vārtos. Tomēr jau pēc 36 nospēlētajām sekundēm Reti Vārta rezultātu spēja izlīdzināt. Pirmā perioda pēdējā minūtē Agata Plehana guva vārtus, vēlreiz vadībā izvirzot polietes. Turklāt lieliskais otrās trešdaļas sākums ar diviem vārtu guvumiem ļāva panākt jau 4:1 vadību. Turklāt ceturtie vārti tika gūti spēlējot skaitliskajā mazākumā. Trešajā trešdaļā igaunietes centās spēlēt aktīvāk, taču lielākā daļa viņu izpildīto metienu tika bloķēti. Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām igaunietes mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču bumbiņa ieripoja viņu sargātos vārtos. Savukārt 59.minūtē Elžbeta Pjotrovska uzstādīja spēles beigu rezultātu – 6:1 Polijas labā, kas ļāva iekļūt ceturtdaļfinālā, kur viņas jau gaida čehietes.

Laukuma saimnieces turpina iesākto
Slovākijas valstsvienība savu līdzjutēju uzmundrinātas grupu turnīru uztvēra par labu sagatavošanos izšķirošajām cīņām, bet kvalifikācijas turnīrā sacentās ar Vāciju, kuras rēķinā līdz šim mačam bija trīs zaudējumi trijās cīņās. Panākumu iespaidotas, slovākietes aktīvi devās uz priekšu arī šajā mačā. Trešajā minūtē vārtus guva Denisa Ferencikova, bet piecas minūtes vēlāk Lūsija Kosturjakova pārsvaru dubultoja. Tiesa, ne uz ilgu laiku, jo pēc minūtes vācietes vienus vārtus atspēlēja. Kad otrajā trešdaļā bija spēlētas sešas minūtes Laura Noimane rezultātu izlīdzināja. Slovāku līdzjutēji atkal varēja uzgavilēt, kad komandas kapteine Kosturjakova guva vārtus skaitliskajā vairākumā, bet Mihaela Sponjarova 36.minūtē pēc ātras saspēles panāca 4:2. Sākoties perioda pēdējai minūtei, mājinieces panāca jau 5:2 vadību, bet trešā perioda ievadā Kosturjakova guva savus trešos vārtus spēlē. Nonākušas kraujas malā, aktivizējās vācietes, taču pie vārtu guvuma Noimane tika vien 58.minūtē. Turpinājumā vācietes spēlēja bez vārtsardzes, taču tas noveda pie vēl viena vārtu zaudējuma un slovākietes svinēja uzvaru ar 7:3, Vācijas valstsvienībai liekot palikt ārpus labāko astotnieka.

Norvēģietes laimīgi nosargā uzvaru
Negaidīti spraiga izvērtās pēdējā kvalifikācijas turnīra spēle starp Norvēģijas un ASV izlasēm. Pirms mača par izteiktām favorītēm tika uzskatītas eiropietes, kuras arī atklāja rezultātu pēc trim nospēlētām minūtēm. Tomēr turpinājumā divus vārtus guva Mišela Linhārta, vadībā izvirzot amerikānietes. Pārtraukums gan noslēdzās ar neizšķirtu 2:2 rezultātu. Otrajā trešdaļā tika gūti trīs vārti un visus iemeta norvēģietes, iekrājot pārliecinošu 5:2 vadību. Tomēr amerikānietes nepadevās, jo trešajā periodā nebija nospēlētas pat četras minūtes, kad no pārsvara bija palicis tikai viens vārtu guvums – 5:4. Amerikānietes mača izskaņā centās izraut neizšķirtu, taču līdz patiešām reālam vārtu guvumam tā arī netika un norvēģietes ne bez grūtībām tomēr iekļuva labāko astotniekā un turpinās cīņu par medaļām, sacenšoties ar Šveici.

Japānietes nosargā uzvaru un aizsūta Austrāliju uz pašu "pagrabu"
Cīņā par 13. līdz 16. vietu savā starpā sacentās Japānas un Austrālijas valstsvienības. Cīņu daudz labāk sāka japānietes, kuras jau trešajā minūtē vadībā izvirzīja Jui Goto. Tomēr piecas minūtes pirms perioda beigām tieši no viņas bumbiņa negaidīti atrada ceļu pašas vārtos, ļaujot austrālietēm līdzsvarot rezultātu. Pēc pārtraukuma abas komandas meklēja laimi uzbrukumā, bet izcēlās vienīgi Mahiro Šimizu, atkal vadībā izvirzot aziātes, kuras turpinājumā neizmantoja skaitlisko vairākumu. Trešā perioda ievadā Goto guva vēl vienus vārtus, bet turpinājumā pārsvaru izdevās palielināt līdz pat 5:1. Brīdī, kad šķita, ka uzvara jau ir izcīnīta, austrālietes īsā laikā guva trīs vārtus, rezultātu sadeldējot līdz minimumam. Izlīdzinājumu gan panākt neizdevās un japānietes varēja līksmot par laimīgi izcīnītu 5:4 uzvaru.

Taizemietēm pirmā uzvara pasaules čempionātu vēsturē
Grupu turnīrā Taizemes valstsvienība piedzīvoja divus zaudējumus un spēlēja neizšķirti ar Austrāliju. Līdz ar to savā debijas pasaules čempionātā taizemietes vēl nebija tikušas pie panākumiem, bet cīņā par 13.-16.vietu bija jātiekas ar Singapūru. Pirms spēles kādai no komandām bija grūti atdot priekšrocību un arī spēle parādīja, ka komandas ir spēkos līdzvērtīgas. Trešajā minūtē Sirinana Bonbuta vadībā izvirzīja Taizemi, taču pārtraukumā komandas devās pie neizšķirta 1:1 rezultāta. Pēc pārtraukuma Bonbuta guva vēl divus vārtus, vienus no tiem skaitliskajā vairākumā. Perioda vidū Jilla Kveka vienus vārtus atspēlēja, bet dažas minūtes vēlāk Kveka nespēja realizēt soda metienu. Trešajā trešdaļā Taizemei atkal bija divu vārtu pārsvars (4:2), bet pretinieču līdere Kveka guva vārtus, turklāt aizturētā soda laikā singapūrietes prata rezultātu izlīdzināt. 59 sekundes pirms mača beigām Bonbuta guva vārtus, atjaunojot vadību Taizemietēm. Pēc dažām sekundēm taizemietes iemeta tukšos vārtos un divas sekundes pirms mača beigām gūtie vārti Šenonas Jeo izpildījumā neko vairs nedeva, jo Taizeme varēja līksmot par savu pirmo uzvaru pasaules čempionātu vēsturē.