Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:589, Did:0, useCase: 3

„Mogo” atspēlējas no 1:4 un bullīšos uzveic „Liepāju”, panākums arī „Prizmai”

„Mogo” atspēlējas no 1:4 un bullīšos uzveic „Liepāju”, panākums arī „Prizmai”
HK ''Mogo'' atspēlējas un pārtrauc ''Liepājas'' septiņu uzvaru sēriju
Foto: HK Mogo

Sestdien, 5. decembrī Latvijas Virslīgas hokeja čempionātā tika aizvadītas divas regulārās sezonas spēles. HK ''Mogo'' spēles gaitā prata atspēlēties no 1:4 un ar 6:5 pēcspēles metienos uzveica HK „Liepāju”, tādējādi pārtraucot liepājnieku 7 uzvaru sēriju. Otrajā dienas spēlē HK „Prizma” viesos ar 5:2 apspēlēja HS „Rīga/ HK Tukums” apvienoto komandu.

Mačā ar galvenajiem konkurentiem par pirmo vietu turnīra tabulā, HK „Mogo” vadībā izvirzīja Andris Siksnis. Tomēr jau pēc septiņām sekundēm Oļegs Ļeščenko pārspēja arī Henriju Anču, bet pirmā perioda beigās Kristers Freibergs izvirzīja vadībā liepājniekus. Otrajā trešdaļā pēc Dmitrija Korņilova un Iļjas Makarova metieniem HK „Liepāja” panāca jau trīs vārtu pārsvaru. Andris Siksnis un Edgars Kurmis samazināja rezultāta starpību, bet Kārlis Liepiņš liepājnieku labā guva piektos vārtus. Trešajā periodā Eduards Ivanovs un Rūdolfs Prūsis guva vēl divus vārtus arī „Mogo” labā, un spēles pamatlaiks beidzās neizšķirti 5:5. Pagarinājumā vārti netika gūti un mača liktenis izšķīrās pēcspēles metienu sērijā, kurā Edgara Lipsberga veiksmīgais izgājiens nodrošināja HK „Mogo” uzvaru ar 6:5 (1:2, 2:3, 2:0, 0:0, 1:0).

Otrajā dienas spēlē panākumu izcīnīja HK “Prizma” komanda, kas ar 5:2 (4:0, 0:2, 1:0) izbraukumā apspēlēja HS “Rīga 99″/”Tukums” apvienoto komandu. Divus vārtus uzvarētājiem iemeta aizsargs Vladislavs Balakuns, vienu reizi pretinieku vārtsargu pārspēja Kristaps Riekstiņš, Miķelis Freimanis un Viktors Lobačovs.

Latvijas virslīgas kopvērtējumā līdere ar 33 punktiem 15 spēlēs ir HK “Mogo”, kas par diviem punktiem apsteidz 14 cīņas aizvadījušo HK “Liepāja” vienību. Trešajā vietā ar 29 punktiem 16 spēlēs ir HK “Prizma”, no tās par diviem punktiem atpaliek 13 spēlēs aizvadījusī “Kurbads”, bet vēl divi punkti mazāk HK “Zemgale”/LLU komandai.

Nākamā Virslīgas spēle ir paredzēta otrdien, 8. decembrī, kad HK "Prizma" uzņems HK "Liepāja"