Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL2: Uzvar "Pārdaugava/LU" un "OC Limbaži"

Andrejs Siliņš

LBL2: Uzvar "Pārdaugava/LU" un "OC Limbaži"
Pārdaugava/LU
Foto: Māris Greidāns, bk.lu.lv

Piektdienas vakarā pie panākumiem Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrās divīzijas turnīrā tika "Pārdaugavas/LU" un "OC Limbažu" komandas, kas uzveica attiecīgi "DSN/Sporta Bode" un "VEF skolu".

"Pārdaugava/LU" mājās uzņēma "DSN/Sporta Bode". Ilgu spēles laiku risinājās līdzīga cīņa, komandas šķira vien daži punkti un vadība mainījās 15 reizes. Divas minūtes un 14 sekundes pirms beigām Linards Jaunzems ar vienu precīzu soda metienu panāca plus pieci mājiniekiem (73:68), bet nākamajā uzbrukumā, tikko laukumā atgriezies, Kristers Zoriks ar precīzu tālmetienu atjaunoja intrigu (71:73). Atlikušajā laikā ar punktu gūšanu nesekmējās ne vienai, ne otrai komandai, un četras sekundes pirms beigām Jaunzems atkal trāpīja pirmo no diviem soda metieniem, panākot spēles beigu rezultātu. Viesi vēl paspēja izmest metienu, kas nebija sekmīgs, un "Pārdaugava/LU" svinēja uzvaru ar 74:71.

Uzvarētājiem Linards Jaunzems guva 19 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, kā arī izprovocēja astoņus noteikumu pārkāpumus un pārtvēra četras bumbas. Kārlis Večens pievienoja 15 punktus, bet Edgaram Lasenbergam 14. Zaudētāju rindās Kristeram Zorikam 19 punkti, septiņas bumbas un trīs rezultatīvas piespēles. Renārs Birkāns pievienoja 15 punktus un atdeva četras piespēles, bet Mārcim Saulītim 14 punkti un astoņas bumbas.

"Pārdaugavai/LU" šis bija sestais panākums 11 mačos, kamēr "DSN/Sporta Bode" piedzīvoja devīto zaudējumu 11 spēlēs.

B grupā "OC Limbaži" tika pie piektās uzvaras sezonā, mājās ar rezultātu 73:60 apspēlējot "VEF skolu", kas piedzīvoja piekto zaudējumu. Vents Veinbergs uzvarētāju labā izcēlās ar 17 punktiem, bet Rolands Brenčs pievienoja "double-double" (12+12). Zaudētājiem Verners Kohs iemeta 15 punktus, bet Kārlim Šiliņam 14 punkti un astoņas bumbas pie groziem.