Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

papildināts "Avangard" trešā uzvara pēc kārtas; Ļisins paglābj "Metallurg"

Andrejs Siliņš

"Avangard" trešā uzvara pēc kārtas; Ļisins paglābj "Metallurg"
Uzvaras vārtu autors Magņitogorskā - Envers Ļisins
Foto: Itar-Tass/Scanpix

Pirmdien Omskā Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) regulārās sezonas kārtējā spēlē vietējā "Avangard" vienība, pateicoties Aleksandra Frolova vārtiem pēcspēles metienu sērijā, ar 1:0 apspēlēja Popradas "Lev". Magņitogorskā "Metallurg", pateicoties Envera Ļisina vārtiem 56 sekundes pirms beigām, ar 3:2 uzveica Maskavas CSKA. Bullīši bija nepieciešami arī Mitišču "Atlant", lai pieveiktu Kazaņas "Ak Bars" - 1:0.

Šī bija pirmā "Avangard" spēle decembrī un jauno mēnesi izdevies sākt ar panākumu. Tiesa, grūtā cīņā, jo neviens no 26 izdarītajiem metieniem pamatlaikā un papildlaikā ciparos uz tablo iepretim gūto vārtu skaitam nepārvērtās. Tomēr jāuzteic ne tikai "Lev" vārtsargs Jans Laco, bet arī mājinieku mūris Karri Ramo, kurš atvairīja 21 viesu mesto ripu. Tikai reizi visa mača garumā "Avangard" spēlēja mazākumā, taču arī neviens no pieciem vairākumiem nespēja dot rezultātu.

Pēcspēles metienu sērijā Ramo, kura vārtos neielidoja neviena no trim Popradas ripām, kamēr Frolovs ar pirmo mēģinājumu bija trāpīgs, atnesot Omskai trešo uzvaru pēc kārtas - šoreiz bullīšos ar rezultātu 1:0. Līdz ar to Austrumu konferences turnīra tabulā Omska pietuvojusies līdz divu punktu atstatumam no otrajā vietā esošās Habarovskas "Amur". Poprada ar 33 punktiem atrodas desmit punktu attālumā no astotajā vietā Rietumos esošās Rīgas "Dinamo". Tiesa, rīdziniekiem šovakar spēle un iespējas attālumu abu komandu starpā atkal palielināt.

Citā spēlē Magņitogorskas "Metallurg" mājās uzņēma Maskavas CSKA. Lai gan mājinieki pusstundu pēc spēles sākuma izvirzījās vadībā, pēdējā trešdaļā septiņu minūšu laikā Juliusa Šuplera vīri guva divus vārtus, pārņemot vadības grožus (2:1). Vārtu birums mača galotnē neapstājās, bet tagad jau kārta bija pienākusi "metalurgiem". Divas minūtes un 18 sekundes pirms beigām Deniss Hlistovs iepriekš gūtajam punktam par piespēli pievienoja arī vārtu guvumu, panākot 2:2, bet 56 sekundes līdz beigām Envers Ļisins atnesa uzvaru Magņitogorskai - 3:2.

Tāpat kā Omskā, arī Maskavas apgabala Mitiščos 65 minūšu laikā šovakar vārti netika gūti - to nespēja izdarīt ne mājiniece "Atlant", ne arī pretiniece Kazaņas "Ak Bars", kas joprojām cīnās bez savainotā latviešu uzbrucēja Laura Dārziņa. Bullīšu sērijā pēc sausām 65 minūtēm somu vārtsargs Petri Vehanens ielaida ripu savos vārtos, atzīstot Dmitrija Upera meistarību. Tas arī bija vienīgais vārtu guvums pēcspēles metienos, un Mitišči svinēja uzvaru ar rezultātu 1:0.

  +2 [+] [-]

, 2011-12-05 16:27, pirms 12 gadiem
Ramo nezvērs! Papildlaikā 2 reizes izručija + atvairīja visus bullīšus!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2011-12-05 17:30, pirms 12 gadiem
KHL pagājušās nedēļas Top 10 goli:
Хоккей на AllHockey.Ru - Шайба Каралахти...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-12-05 17:35, pirms 12 gadiem
CSKA zaudē, tas labi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-12-05 21:04, pirms 12 gadiem
Kāda ir KHL nezaudēto spēļu sērijas rekords?

     [+] [-]

, 2011-12-05 21:57, pirms 12 gadiem
Mitišči turpina spridzināt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja