Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Edgaram Kuldam 1+1, Augstākajā līgā vārti arī Siksnam un Artūram Ozoliņam

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Edgaram Kuldam 1+1, Augstākajā līgā vārti arī Siksnam un Artūram Ozoliņam
Edgars Kulda un Karagandas "Saryarka" hokejisti. Foto: vhlru.ru

Krievijas Augstākajā hokeja līgā (VHL) ļoti produktīvu dienu aizvadījuši Latvijas hokejisti, Leonīda Tambijeva vadītās VHL čempiones Karagandas "Saryarka" uzvarā 4:3 pār Ustjkamenogorskas "Kazzinc-Torpedo", Edgaram Kuldam un Edgaram Siksnam kopumā izceļoties ar trim rezultativitātes punktiem.

Kazahstānas klubu duelī norisinājās cīņa par to, kura no komandām varēs turpināt uzvaru sēriju. "Saryarka" pēc diviem periodiem atradās iedzinējos ar 2:3, tomēr noslēdzošajās 20 minūtēs spēja gūt divus vārtus, pēdējos (4:3) no tiem 48. minūtē iemetot tieši Kuldam, kuram tas bija ceturtais (2+2) punkts šosezon. Kuldam 16:19 uz ledus pavadītajās minūtēs vēl arī viena rezultatīva piespēle Edgara Siksnas vārtu guvumā un divi metieni pa vārtiem.

Siksnam rezultatīvais metiens bija astotais (3+5) rezultativitātes punkts šosezon. Aizsargs 18:45 nospēlētajās minūtēs kopumā izdarīja divus metienus pa vārtiem, kā arī nopelnīja lietderības koeficientu +1. "Saryarka" ar ceturto uzvaru pēc kārtas VHL 2. grupas tabulā ar 27 punktiem pakāpās uz sesto vietu.

Savukārt ar 34 punktiem 22 spēlēs VHL 1. grupas kopvērtējuma trešajā pozīcijā nostiprinājās Toljati "Lada", kas arī izcīnīja ceturto panākumu pēc kārtas, ar 7:4 mājās sakaujot Maskavas "Zvezda". 17. (8+9) rezultativitātes punktu ar gūtiem vārtiem nopelnīja latviešu uzbrucējs Artūrs Ozoliņš, kurš spēlēja Toljati trešajā maiņā. Tikmēr divi vārti uz rezultatīva piespēle šosezon 24 (9+15) punktus guvušajam bijušajam Rīgas "Dinamo" uzbrucējam Filipam Toluzakovam.

Citā VHL mačā sešu neveiksmju sēriju pārtrauca Pekinas "KRS-BSU", kas pēcspēles metienu sērijā ar 3:2 uzveica Grigorija Panteļejeva trenēto "Rostov". Pamatlaikā ar rezultatīvu piespēli izcēlās aizsargs Kristaps Bazevičs, kam šosezon tā bija jau piektā. Viņam šodien lielākais spēles laiks komandā (26:22 minūtes), četri metieni pa vārtiem, divas soda minūtes un +/- koeficients -1. Savukārt uzbrucējs Gunārs Skvorcovs 16:45 minūtēs izdarīja piecus metienus pa vārtiem, nopelnīja vienu mazo noraidījumu, zaudēja vienā iemetienā, kā arī realizēja uzvaru nesošo bullīti. Cits latviešu hokejists Artūrs Salija nebija "KRS-BSU" sastāvā, jo viņš ir izsaukts uz Latvijas nacionālo izlasi.

VHL 1. grupas pastarītes "KRS-BSU" un "Rostov" ar 16 un 18 punktiem ierindojas attiecīgi 17. un 15. pozīcijās. Savukārt VHL 1. grupā ar 24 punktiem 21 spēlē desmitajā vietā ir aizsarga Ērika Ševčenko Novokuzņeckas "Metallurg". Metalurgi šodien izvirzījās vadībā, taču turpinājumā Nursultanā piedzīvoja pamatīgu sakāvi 2:7 pret vietējo "Nomad". Līdz ar to "Metallurg" cietusi zaudējumus jau sešās spēlēs pēc kārtas.

Ševčenko uz ledus pavadītajās 18 minūtēs un 50 sekundēs izpelnījās vienu divu minūšu noraidījumu.

Visbeidzot Šveices Nacionālajā līgā (NLA) 18:42 minūtēs vienu metienu bloķēja Ronalds Ķēniņš, viņa pārstāvētajai "Lausanne" ar 3:4 bullīšos piekāpjoties septīto uzvaru pēc kārtas izcīnījušajai "Davos". Lozanna gan ar 31 punktu 19 spēlēs saglabā trešo vietu.

Izmantotie resursi:
Высшая хоккейная лига - Официальный сайт

  +1 [+] [-]

, 2019-11-05 20:53, pirms 4 gadiem
Fēliks? Vai tad ne Filips?

  +1 [+] [-]

, 2019-11-05 21:11, pirms 4 gadiem
skribet, Salija uz izlasi izsaukts :
https://lhf.lv/lv/article/6467/boba...