Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Miļuns: "Labāk uzvarēt tā, lai būtu ko analizēt un labot"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Miļuns: "Labāk uzvarēt tā, lai būtu ko analizēt un labot"
Ēriks Miļuns un Gregs Tomsons
Foto: Ģirts Gertsons, LHF

Pirmajā no trim nedēļas nogalē paredzētajām pārbaudes spēlēm uzvaru izcīnīja Latvijas valstsvienība, kas Liepājā izrāva panākumu pret Japānas hokejistiem - 5:4. Izšķirošo ripu Mārtiņš Karsums iemeta tieši divas minūtes pirms pamatlaika beigām, bet divas ripas sāncenšu vārtos raidīja Edijs Brahmanis. Uzbrucējs sarunā ar portālu Sportacentrs.com atzina, ka cerējis arī uz trešo rezultatīvo raidījumu, taču veiksme uzgriezusi muguru. Tikmēr galvenais treneris Ēriks Miļuns izteica pārliecību, ka šāda spēle nāks par labu: gan iegūti trīs punkti, gan iegūts analizējamais materiāls un kļūdas, pie kurām strādāt.

"Piecus gadus nebiju spēlējis Liepājā. Protams, ka atgriešanās ir patīkama," pēc Latvijas valstsvienības uzvaras "Euro Ice Hockey Challenge" pirmajā spēlē pret japāņiem (5:4) sacīja Edijs Brahmanis, kurš 2011. gadā kopā ar "Liepājas Metalurgu" kļuva par Latvijas čempionu. Pēcāk divas sezonas Kazahstānā un rit trešais gads Baltkrievijā, un ārzemēs gūtā pieredze palīdzējusi iemest pirmo ripu: "Arī klubā spēlēju tādā pozīcijā un metu no tās vietas. Viss sanāca."

Otros vārtus 31 gadu vecais uzbrucējs iemeta otrajā trešdaļā, kad pretuzbrukumā dubultoja Latvijas pārsvaru - 4:2. "Izgājām divatā pret vienu aizsargu, un hokejā tādas situācijas jāmēģina izmantot. [Kaspars] Daugaviņš lieliski atdeva atpakaļ piespēli, kaut gan arī viņam atdevu normāli un viņš varēja mest iekšā. Izspēlējām."

Brahmanim bija iespēja noformēt hat-trick, bet izskaņā pēc metiena vairākumā ripa atdūrās pret vārtu konstrukciju. "Jā, biju mazliet dusmīgs. Sākumā likās, ka trāpīju. Bet netrāpīju. Nekas, jāspēlē tālāk. Kad tiesneši gāja skatīties video, pamanīju, ka uz vārtiem joprojām atrodas pudele. Sapratu - ja būtu trāpījis, tā aizietu pa gaisu. Neko darīt," Brahmanis negremdējās pārdzīvojumos.

Pēc uzbrucēja domām, nav izdevusies arī spēle aizsardzības zonā: "Sanāca tas, ka iemetām piecus golus. Nesanāca... Ielaidām četras ripas, kas pret Japānu ir pārāk daudz. Jāspēlē disciplinētāk, jo bija pārāk daudz noraidījumu, zaudējām daudz spēka. Arī viņiem tās ripas sakrita veiksmīgi iekšā. Cik zinu, Āzijas līga nemaz nav slikta. [Sergejs] Pečura tur spēlēja ar krievu klubu. No viņa dzirdēju, ka esot laba līga. Tāpat skrien, pelna naudu ar hokeju, nav jau nekādi pusprofesionāļi."

"Paldies pretiniekiem, kuri demonstrēja skatāmu hokeju un brīžiem centās vairāk nekā mēs. Ir patīkami, ka debija Latvijas izlases galvenā trenera amatā, kaut pagaidu, atzīmēta ar uzvaru. Pēc pieredzes teikšu, ka vieglu uzvaru mums nevajag. Labāk uzvarēt, bet tā, lai būtu, ko analizēt un labot. Un labot vajag daudz. Pilnā sastāvā aizvadījām tikai rīta treniņu pirms mača, tāpēc taktiski neko daudz nevar izpildīt. Likumsakarīgi, ka spēle bija haotiska. Vairākumā akcentu likām uz diviem virknējumiem, kuri sevi attaisnoja. Daudziem bija redzams, ka mums ir potenciāls. Kad saņemamies, kad ir visgrūtāk, kad nav atkāpšanās ceļa, tad, kā jau Latvijas hokejā pieņemts, sanāk vislabāk. Ir, par ko domāt, ir ko analizēt. Svarīgākais, ka paņēmām trīs punktus, ka beigās ieguvām pozitīvas emocijas. Nākamajā spēlē iedosim atpūtu vadošajiem spēlētājiem no pirmās maiņas, tāpat Edgars [Masaļskis] neģērbsies mačam," preses konferencē pauda Latvijas valstsvienības galvenais treneris turnīrā Ēriks Miļuns.

"Visām trim pretiniecēm treneri ir no Kanādas. Tas bija redzams arī dienas pirmajā spēlē, kurā Baltkrievija ar 1:0 apspēlēja Itālijas izlasi. Abas komandas bija agresīvas, presingoja pa visu laukumu. Mazs rezultāts, bet arī tur momentu netrūka. Vienkārši šajā mačā izpildītāji bija labāki noslēguma fāzē. Zināmā mērā spēlēt pret šādiem pretiniekiem ir sarežģīti, taču, redzot, kā viņi trenējas, pārsteigumu nebija. Sākumā pat centāmies noslāpēt viņu tempu. Pirmajās minūtēs pēc loģikas vajadzēja mesties uz priekšu un parādīt sevi, taču iedevām pretiniekiem iespēju. Vienīgā kļūda bija pārāk ilgā kavēšanās aizsardzības zonā, un dažos brīžos sanāca ne pārāk labi. Tad noskaņojāmies, ātrāk tikām ārā no zonas, spēlējām tikpat aktīvu hokeju, cik Japāna," atzīmēja Miļuns. Tāpat viņš atklāja, ka spēles gaitā veiktas izmaiņas. "Pirmā perioda otrajā daļā mainījām plānu, un tas uzreiz deva rezultātu. Pilnībā izmantojām situāciju. Un paldies liepājniekiem par atbalstu. Bija dzirdams, ka esam mājās."

"Manuprāt, bija aizraujoša spēle, abas komandas cīnījās un atdeva daudz spēku. Tādai komandai kā Japāna mačs pret latviešiem nebija viegls, bet parādījām labu sniegumu. Jā, otrajā trešdaļā aizrāvāmies un novirzījāmies no kursa. Centāmies izmantot trumpjus - slidošanu un ātrumu, jo nav daudz komandu, pret kurām varam cīnīties spēka spēlē -, bet parādījās kļūdas, kas maksāja dārgi. Nepadevāmies, cīnījāmies, komanda pelnījusi komplimentus par 4:4 panākšanu. Diemžēl dažas minūtes pirms beigām spēle sabruka, un tāpēc piedzīvojām zaudējumu, tomēr kopumā esmu apmierināts," teica Gregs Tomsons, kanādiešu speciālists, kurš vada Japānas valstsvienību.

Viņš sacīja, ka, lai Japānas izlase progresētu, nepieciešams strādāt pie popularitātes un masveidības: "Lai būtu labāki rezultāti, vajag plašāku bāzi, vairāk spēlētāju. Lai hokejs uzlabotos, arvien vairāk bērniem ar to jānodarbojas. Cerams, ka nākamajos gados vismaz varēsim pacīnīties par iekļūšanu augstākajā sabiedrībā; nezinu gan, vai tas izdosies. Japānā ir tikai četras profesionālas komandas, nav nekādu līgu, un tas ir par maz."

2018. gadā olimpiskās spēles notiks Dienvidkorejā, un rīkotāji drīkstēs piedalīties arī hokeja turnīrā, lai gan komanda pēdējā pasaules čempionātā ieņēma tikai 23. vietu. "Visi zina, cik grūti viņiem klāsies. Protams, viņi mēģinās un darīs visu, kas iespējams, taču Dienvidkoreja, tāpat kā Japāna, no labākajām komandām atpaliek ar milzīgu atrāvienu," pauda Tomsons.

  -1 [+] [-]

, 2015-11-05 23:58, pirms 8 gadiem
nav nekas pret šo treneri,bet vnk daudzu sakritību pēc liekas nelaimes čupa....čalīt,beidz ņaudēt,sāc lamāties un moš tā lieta kaut kad aizies!!!

     [+] [-]

, 2015-11-06 00:08, pirms 8 gadiem
Miļuns lai turpina mazos audzēt, pagaidām nav gatavs kam nopietnākam

  +3 [+] [-]

, 2015-11-06 00:27, pirms 8 gadiem
Radzinsh rakstīja: nav nekas pret šo treneri,bet vnk daudzu sakritību pēc liekas nelaimes čupa....čalīt,beidz ņaudēt,sāc lamāties un moš tā lieta kaut kad aizies!!!
Viņš laikam tajā minūtes pārtraukumā visus slavēja. Lamāšanās problēmas neatrisina un tā nav laba trenera īpašība.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-11-06 00:56, pirms 8 gadiem
USA*Alex rakstīja: "Labāk uzvarēt tā, lai būtu ko analizēt un labot". Vai Miļuns domá, ka tá arí domá CAN, FIN, CZE, SWE un citu komandu treneri? Jeb tas ir atavisms vél no krievu laikiem?
Zini, es tā arī neesmu sapratis līdz šim - tu esi trollis vai tiešām esi tāds pajolis?

  -3 [+] [-]

, 2015-11-06 03:22, pirms 8 gadiem
Treneris ateja, bus jaliek ozolu pa kouchu. Jauzzvana kirai yn japasaka ko dariit.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-11-06 07:52, pirms 8 gadiem
cultivate rakstīja: interneta trollis esot tāds frīks, kurš visu laiku spamo vieu tekstu, tādēļ es vispār nesapotu, ko viņs Tev tur uzkāpa uz auguma.
Tu perfekti atbilsti šim aprakstam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-11-06 08:11, pirms 8 gadiem
Knapi, knapi-B DIVIZIJAS komandu vinnneja, tad jau laikam tur tā mūsu īstaa vieta...
ārprāac
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-11-06 09:49, pirms 8 gadiem
vakar redzēju ļoti daudz pašpārliecinātības un paviršības... Pēc šādām spēlēm, kad gaidi 7:1 un ieraugi zaudētu 5:4 spēli (manā uztverē šī spēle ir zaudēta), gribas kādam iesist. Profesionāļi

  -2 [+] [-]

, 2015-11-06 09:50, pirms 8 gadiem
Nesaprotu šī turnīra jēgu , no mūsu izlases sastāva skatoties. Un ko miļūns grib labot analizējot Brahmaņa, Širokova, Cipuļa un Jākaba spēles???

     [+] [-]

, 2015-11-06 09:51, pirms 8 gadiem
Regbists rakstīja: Knapi, knapi-B DIVIZIJAS komandu vinnneja, tad jau laikam tur tā mūsu īstaa vieta...
ārprāac
tikai apskatījies pliki kur kas atrodas? ir vēl daudzi citi faktori
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-11-06 11:40, pirms 8 gadiem
Turnīra jēga pavisam vienkārša.Salasīties puišiem kopā un uzspēlēt hoķi sava prieka pēc,jo ja kāds te iedomājās,ka pakaļu plēsīs tie, kuri pelna grūtu maizi KHL līgā ,gauži maldās.Viņiem šī ir atpūta.Censties jau vajadzētu tiem ,kuri sēž bez darba.Nacionālās izlases vērtība lēnām degradējas,jo klubu hokejs ņem virsroku.Viņpus okeāna tā jau bijis sen,pie mums tas atklāti sāk izpausties pēdējā laikā.(Ar KHL piedzimšanu).Tas izpaužās gan ar spēlētāju attieksmi pret pasaules čempionātiem un kur nu vēl šāda veida turnīriem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja