Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Jelgavas" un "Ventspils" kauja par bronzu, Verpakovska atvadas

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Jelgavas" un "Ventspils" kauja par bronzu, Verpakovska atvadas
"Liepāja" svinēs vēlreiz!
Foto: Māris Greidāns (futbolavirsliga.lv)

Sestdien plkst.14:00 SMScredit.lv Virslīgā vienlaicīgi sāksies pēdējās kārtas trīs spēles. Viena no tām būs īpaša, jo Māris Verpakovskis "Liepājas" cīņā ar "Daugavpili" noslēgs savu spēlētāja karjerā, bet pārējos divos mačos tiks dalītas medaļas - "Skonto" jāuzvar "Spartaks", lai garantēto bronzu pārvēstu par sudrabu, bet "Jelgava" un "Ventspils" (pieņemot, ka "Skonto" paņem sudrabu) savstarpējā kaujā dalīs bronzu.

Teorētiski gan "Jelgava", gan "Ventspils" vēl var izcīnīt sudrabu, taču tad ir nepieciešams "Skonto" klupiens pret sezonas beigās vāji spēlējošo "Spartaku", kas ir maz ticami. Ja "Skonto", kā paredzams, gūs uzvaru, tad tieši jelgavnieku un ventspilnieku savstarpējā mačā izšķirsies bronzas liktenis. "Ventspilij" Zemgales olimpiskajā centrā derēs ne tikai uzvara, bet arī neizšķirts.

Tiesa, Pols Ešvorts jau paziņojis, ka Jelgavā par neizšķirtu nedomās un tēmēs uz uzvaru. Kā nu ne, ja angļu speciālista vadībā "Ventspils" ir izcīnījusi piecas uzvaras un vismaz ar vismaz divu vārtu pārsvaru! Ja 3:0, 3:1 un 4:0 pret attiecīgi "Mettu"/LU, "Spartaku" un "Daugavpili" šķita puslīdz pašsaprotamas, tad snieguma ziņā pārliecinošais panākums Rīgā pret "Skonto" (2:0) un mājās sakautā jaunizceptā čempione "Liepāja" (3:1) gandrīz vai liek (pārsteidzīgi?) runāt par jaunu ēru "Ventspils" futbolā. Ešvorts atgriezies skaļi, bet tas viss tiks aizmirsts, ja "Ventspils" sestdienas pēcpusdienā zaudēs un paliks ārpus medaļnieku pulka.

"Jelgavu" pazīstam kā sīkstu komandu, kurai 6.jūnija zaudējums pret "Liepāju" tā arī palika vienīgais vasarā. Vienubrīd Vitālija Astafjeva padotie kļuva pat par galvenajiem līderu konkurentiem, tomēr septembra beigās un oktobra sākumā piedzīvotie zaudējumi pret "Skonto" un "Liepāju" atgrieza jelgavniekus realitātē - proti, jācīnās par bronzas medaļām, nevis kaut ko vairāk. Skaidrs, ka arī 3.vieta "Jelgavai" būtu fantastisks panākums (pagājušā gada rekorda atkārtojums), taču tad ir jāpieveic "Ventspils", kurai šoreiz jāiztiek bez diskvalificētā Alana Siņeļņikova.

Līdz šim šosezon "Jelgava" pret "Ventspili" četrās spēlēs iekrājusi brīnišķīgu bilanci: 2-2-0. Turklāt abas uzvaras bija zīmīgas - pirmā kausa izcīņas finālā ar 2:0, bet otrā atkal Ventspilī (2:1) un tieši pēc tās spēles šķīrās "Ventspils" un Jurģa Pučinska (kā galvenā trenera) ceļi. Var teikt, ka tieši "Jelgava" deva Ešvortam šo jauno darbu, taču skaidrs, ka anglis futbola laukumā par to nepateiksies - būs spraiga cīņa par bronzu un kvalificēšanos Eiropas līgai! Atgādinām, ka 4.vietā palikusī komanda nevarēs būt droša par Eirokausiem un Eiropas līgā iekļūs vien tādā gadījumā, ja 2016.gada maijā Latvijas kausu iegūs kāds no šī gada Virslīgas TOP4 klubiem. "Jelgavas" un "Ventspils" svarīgo spēli tiešraidē translēs LTV7.

Kā jau minēts, "Skonto" sestdien jānokārto formalitātes un jāpieveic "Spartaku", kas pēdējās 13 spēlēs uzrādījis bilanci 2-2-9 (abas uzvaras pret "Daugavpili", pret "Mettu" divos mačos tikai punkts) un lielākā daļa šo rezultātu uzrādīta ar Aleksandru Koliņko pie stūres. Pēdējās septiņās spēlēs "Spartakam" seši zaudējumi un Koliņko ne reizi vien norādījis uz komandas šī brīža sastāva vājumu. Pēc Eirokausu vasaras "Skonto" ar "Spartaku" tikušās reizi un Slokā "Skonto" uzvarēja ar 3:1. "Skonto" pēdējā mačā būs jāiztiek bez diskvalificētā Artūra Karašauska, "Spartakam" šī paša iemesla dēļ nepalīdzēs Romans Bespalovs. Tiešraide Sportacentrs.com.

Vēl jāpiemin, ka "Skonto" Eirokausus (vismaz sportiskā ziņā) jau ir garantējusi - pat zaudējuma gadījumā Tamaza Pertijas vienība nevar izkrist no trijnieka. Tā ka augstākminētās "Jelgava" un "Ventspils" rīdzinieku klupiena gadījumā var izraut sudrabu, taču zaudētāja (jelgavniekiem arī neizšķirts būs kā zaudējums) jebkurā gadījumā paliks bez medaļām - 4.vietā.

"Liepāja" uzņems "Daugavpili". Sportiskās intrigas nav, jo komandām nodrošināta attiecīgi 1. un 6.vieta. Tāpēc priekšplānā izvirzās divas citas ļoti svarīgas lietas. Pirmkārt, tā būs Māra Verpakovska pēdējā spēle profesionālā futbolista karjerā. Tieši Liepājā, 2014.gada 29.maijā Baltijas kausā, Māris aizvadīja pēdējo maču izlases rindās, bet 2015.gada 7.novembrī pienācis laiks arī likt punktu klubu karjerai. Jāatzīst, ka šogad Verpakovskis spēlējis simboliski - piedalījies tikai vienā spēlē vasaras vidū kausa izcīņā pret "Salaspili" (4:0, Mārim vieni vārti). Tomēr sestdien, Virslīgas zelta sezonas noslēguma mačā, Verpakovskis ies laukumā. Dobrecovs sarunā ar Sportacentrs.com atzina, ka šobrīd ir noslēpums, kāda būs Māra loma spēlē - vai viņš ies pamatsastāvā vai uz maiņu un vai spēles laiks būs simbolisks vai tomēr vērā ņemams.

Otrkārt, tieši pēc "Daugavpils" viesošanās vēju pilsētā notiks "Liepājas" izcīnītā titula svinības. Jāatgādina, ka liepājnieki Virslīgas zeltu nodrošināja Rīgā pret "Mettu" un pēcāk mūsu galvaspilsētā šo panākumu arī nosvinēja, taču īstās svinības atliktas uz sestdienu, kad "Liepāja" aizvadīs maču savu skatītāju priekšā. Komandas galvenais treneris Viktors Dobrecovs solījis un solījumu arī turējis, proti, nepieskarties izmēru ziņā iespaidīgajam Virslīgas čempionu kausam. Viņš to darīs kopā ar saviem līdzjutējiem sestdien. Tiešraide Sportacentrs.com.

"Jelgava" aicina...




"Liepāja" aicina...

Leģendārais Verpakovskis par karjeras noslēgšanu

SMScredit.lv Latvijas futbola Virslīgas 28.kārta

DatumsLaiksSpēleVietaRez.
07.1114:00Jelgava - VentspilsZemgales olimpiskais centrs
07.1114:00Liepāja - Daugavpils"Daugavas" stadions Liepājā
07.1114:00Skonto - Spartaks"Skonto" stadions

SMScredit.lv Virslīgas kopvērtējuma tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Liepāja23147247:2349
2.Skonto23126541:2042
3.Ventspils23119339:1642
4.Jelgava23117526:1840
5.Spartaks23561219:3421
6.Daugavpils23281314:3614
7.Metta/LU24331819:5612

Labākie vārtu guvēji

VSpēlētājsKlubsSk
1.D. IkaunieksLiepāja14
2.N. MujeciVentspils10 (1)
3.V. GutkovskisSkonto9
4.Ģ. KarlsonsVentspils8 (1)
5.A. KovaļovsSkonto8 (5)
6.O. MalašenoksJelgava7
7.K. GrebisLiepāja6
8.D. HmizsLiepāja6 (5)

Statistikā nav ņemti vērā pret "Gulbeni" gūtie vārti.

Kurš klubs paliks ārpus trijnieka?

  • 91

  • 59


     [+] [-]

, 2015-11-06 21:37, pirms 8 gadiem
Pārāk stulbi skan: jānokārto formalitātes, jeb Kolinko ir vienā līmenī ar Staiceles bebriem ...

  -2 [+] [-]

, 2015-11-06 22:27, pirms 8 gadiem
Aiziet Ventspils! Jānobeidz uz pozitivas nots sezona

  +2 [+] [-]

, 2015-11-06 22:36, pirms 8 gadiem
Zuluss rakstīja: Pārāk stulbi skan: jānokārto formalitātes, jeb Kolinko ir vienā līmenī ar Staiceles bebriem ...
Es, te paredzu labu toto maču no abu komandu puses. Kā jau iepriekš rakstīju, ka Skonto pēdējos gadus, sezonas beigās izceļas ar "negaidītiem rezultātiem", tāpat Spartaks ar var sapelnīt naudiņu nākamajai sezonai.

  -1 [+] [-]

, 2015-11-06 23:06, pirms 8 gadiem
Ešvorts aizbrauks no Jelgavas bēdīgs!

     [+] [-]

, 2015-11-06 23:24, pirms 8 gadiem
Liepājai rīt gadsimta notikums ar LM kraha

Visi uz stadionu
3000 jabūt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2015-11-07 07:27, pirms 8 gadiem
. Pēdējās septiņās spēlēs "Spartakam" seši zaudējumi un Koliņko ne reizi vien norādījis uz komandas šī brīža sastāva vājumu.

Varbūt žurnālisti pārpratuši?Spartaks ir viena no stabilākām komandām virslīgā,kura ir izmantojusi vismazāk spēlētāju sezonas gaitā.Aizsardzībā- Bulvītis ,Mežs ,Šlampe un Nazarenko kā uzsāka sezonu tā arī pabeigs.Pusītē Ulimbaševs,Mickēvičs,Vivacqua Bespalovs.Pirmie trīs no pirmās spēles,Bespalovs no ceturtās.Vienīgās izmaiņas uzbrukumā ,kur Gridinu,un Abdualtofiku nomainījuši Gauračs ,Korzāns un Stuglis.Mena un Punculs vēl sastāvā.

Manuprāt šīs komandas satāva vājums ir treneris,kur īsto ukraini nomainīja krievs ar ukraiņa uzvārdu.KOĻINKO viņu sauc!Negribējās jau pieminēt tautību,bet pats uzprasās.

  +3 [+] [-]

, 2015-11-07 07:35, pirms 8 gadiem
Un vēl.Uz Jelgavu brauks transports ar līdzjūtējiem,atbalstīt komandu.Ar Pola atgriešanos ir atgriezusies arī kluba uzmanība līdzjutējiem.Šī saikne jau vairākus gadus nestrādāja.Pēc sezonas notiks komandas tikšanās ar līdzjutējiem .Info kluba mājas lapā.Kaut kas tāds pēdējo reizi bija Bespalova laikā.Lai vieglas viņam smiltis.Cerams,ka uz šo pasākumu kāds arī atnāks.Līdzjutējus pazaudēt ir viegli,viņus atgūt ir daudzreiz grūtāk.

  +1 [+] [-]

, 2015-11-07 08:09, pirms 8 gadiem
alguns rakstīja: Un vēl.Uz Jelgavu brauks transports ar līdzjūtējiem,atbalstīt komandu.Ar Pola atgriešanos ir atgriezusies arī kluba uzmanība līdzjutējiem.Šī saikne jau vairākus gadus nestrādāja.Pēc sezonas notiks komandas tikšanās ar līdzjutējiem .Info kluba mājas lapā.Kaut kas tāds pēdējo reizi bija Bespalova laikā.Lai vieglas viņam smiltis.Cerams,ka uz šo pasākumu kāds arī atnāks.Līdzjutējus pazaudēt ir viegli,viņus atgūt ir daudzreiz grūtāk.
Prieks, ka saulīte arī Ventas pēdējo metru pilsētas futbolā

  +2 [+] [-]

, 2015-11-07 08:21, pirms 8 gadiem
Šī sezona ir ienesusi patīkamas vesmas Latvijas futbolā. Liela daļa no tā bija Māris ar Liepājas komandu. Paldies par visu! Lai veicas vsiem, par interesantu pēdējo kārtu un par vēl jo interesantākiem Eirokausiem nākošsezon!

  +5 [+] [-]

, 2015-11-07 10:17, pirms 8 gadiem
sasperjods-k
Nezinu kā ar to saulīti nākošsezon,jo pēc manas info,klubam nākošsezon mazāks budžets ,nekā bimbambola klubam.Kur nu vēl tālāk.Interesanti tāpēc,ka basketbols ir parazīts,bet futbols pelnītājs,bet kā parasti pie mums Latvijā ,greizo spoguļu karaļvalstī,vērtējums spogulisks.

  +2 [+] [-]

, 2015-11-07 11:40, pirms 8 gadiem
Jelgavā sagaidāms normāls kapiņš un arī Skonto pēdējā kārtā pastaiga negaida. Sen nav bijusi tik aizraujoša pēdējā kārta.

     [+] [-]

, 2015-11-07 12:40, pirms 8 gadiem
Algun,es aizdomājos par Ešvorta sadarbību ar Barkovski tas ir mans personisks minējums,jo viss atgriežās pie iestrādātas sistēmasBeidzot kaut kas uzdrošinās šā mauzuleja sagraušanā!

     [+] [-]

, 2015-11-07 13:27, pirms 8 gadiem
Ventspilij vienkaarsi jaanodrosina Eirokausi, ar saadu treneri ir tajos jauzspaalee.

     [+] [-]

, 2015-11-07 14:15, pirms 8 gadiem
Cik pretigi fani FK ventspils. Zholte sinje zholte sinje....mi pobedjim.... nozhelojami. Crrams FK jelgava ieraadiis vietu tam meeslu kantorim. Tada latviešu pilseeta kurzemee, ka dir.st gribas. Pretigi

     [+] [-]

, 2015-11-07 14:40, pirms 8 gadiem
Urā, bumbiergīmja pilsētas zili dzeltenajiem zāgis!!!