Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Prūsis: "Ja kādam iesāpas kakls vai uzkāpj temperatūra, esam uzmanīgāki"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Prūsis: "Ja kādam iesāpas kakls vai uzkāpj temperatūra, esam uzmanīgāki"
Sandis Prūsis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Mūsu bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis atklāj, ka šobrīd treniņos netiek ievēroti īpaši piesardzības pasākumi saistībā ar Covid-19, taču sezonas laikā būs īpašs reglaments. Ja komandā kāds saslims, tad bobsleja specifikas dēļ pārējie dalībnieki diez vai varēs izvairīties no saslimšanas. Par to tika vēstīts Latvijas Radio raidījumā "Piespēle".

Pēdējā laikā arī Latvijā palielinās saslimšanas gadījumu skaits, taču šajā ziņā mūsu valsts joprojām ir otrā drošākā Eiropā. "Līdz pirmajiem mačiem vēl ir divi mēneši. Divus mēnešus atpakaļ mums tā situācija likās daudz optimistiskāka," norāda bobsleja izlases vadītājs. "Diez vai Latvija paliks tāda brīnumu sala, kad visapkārt ir Covid un uz mūsu salas nebūs. Es tam neticu, es tam neticu. Līdz ar to diemžēl tās pārējās sekas droši vien vēl sekos. Man liekas, ka Latvija izvelk tikai ar to, ka esam maza valsts, zaļa valsts, iedzīvotāju blīvums nav tik liels - tas mums tiešām ir pluss, bet varbūt es maldos."

Kā pašam ar testiem? "Man nav nekādas pieredzes, teikšu godīgi, tests nav taisīts, jo nebija vajadzības," atklāj treneris. "Neesmu pat uzlicis masku. Nezinu, kā tas ir staigāt, runāt un uzvesties ar to masku. Šobrīd esmu kā tāds savvaļas augs, nezinu, vēl neesmu samaitāts ar to." Drīzumā radīsies iespēja izmēģināt maskas uzlikšanu, jo no trešdienas sabiedriskajā transportā būs obligāti jālieto deguna un mutes aizsegs.

Bobslejistu treniņos neizskatās, ka tiktu ievēroti piesardzības pasākumi. "Kur tu te ieturēsi distanci, ja viņi pēc tam iekāpj vienā mašīnā, visi dzīvo vienā mājā. Ja būs [Covid-19], tad būs visiem. Tas pats, kas pie jebkuras parastās gripas vai pie kaut kā cita. Ja būs, tad būs. Protams, esam daudz uzmanīgāki, ja kādam kakls iesāpas, temperatūra mazliet uzkāpj vai kas tāds. Vai tik nebūs kovids? Vai tik nebūs kovids? Gaidām to, gan jau pirmais kaut kad, tfu-tfu-tfu, atnāks arī līdz mums, iespējams. Tā mēs dzīvojam šobrīd," noformē Sandis Prūsis.

"Bet sakarā ar maču sezonu, mums ir vesels reglaments un paragrāfi, kas jāievēro un kā notiks testi - tā būs sarežģīta lieta. Pieļauju, ka gan jau gadīsies arī kuriozi, kad kāds nevarēs piedalīties mačos, jo testam beidzies derīguma termiņš vai kaut kas tāds."

Izmantotie resursi:
Latvijas Radio raidījums "Piespēle"