Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Lundkvists: "Joprojām vēlos uzvarēt"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Lundkvists: "Joprojām vēlos uzvarēt"
Henriks Lundkvists. Foto: Kathy Willens/AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Ņujorkas “Rangers” izpircis sava ilggadējā pamatvārtsarga Henrika Lundkvista līgumu, pieredzējušajam zviedram kļūstot par brīvo aģentu. Viņš nodzēsis jebkādas šaubas par karjeras beigšanu, paziņojot, ka joprojām vēlas vest komandas pretī uzvarām.

“Joprojām vēlos cīnīties. Joprojām mīlu hokeju un joprojām vēlos uzvarēt,” svētdien paziņoja Henriks Lundkvists, kurš kļuvis par brīvo aģentu. Lai gan to varēja noprast, vismaz iepriekš neviens oficiāli nebija paziņojis, ka Lundkvists ir apņēmības pilns turpināt savu karjeru. 38 gadus vecais zviedrs pārstāvējis tikai Ņujorkas “Rangers”, ar ko 2014. gadā iekļuva Stenlija kausa finālā, bet tika piedzīvots zaudējums pret Losandželosas “Kings”. Lundkvistam ir dažādas individuālās balvas un tituli, kas izcīnīti Zviedrijas izlasē. Iztrūkst tikai Stenlija kauss.

“Pārstāvēt Ņujorkas “Rangers” organizācija - tas man bija milzu lepnums un milzu prieks. Esmu pateicīgs, ka man bija tāda iespēja. Izveidoju draudzības, palikušas atmiņas. Vienmēr uz laiku, kas pavadīts “Rangers” baltajā, sarkanajā un zilajā, atskatīšos ar patīkamām emocijām,” pauda Lundkvists. Izpērkot viņa līgumu, “Rangers” ietaupīja 3,7 miljonus zem algu griestiem.

Pagājušajā sezonā Lundkvists piedalījās 30 spēlēs, izcīnot desmit uzvaras. Gan 90,5% atvairīto metienu, gan 3,16 vidēji mačā ielaistās ripas bija karjeras sliktākie rādītāji. Lundkvists vairākkārt palika ārpus pieteikuma, “Rangers” savu nākotni saistot ar krievu vārtsargiem Igoru Šestjorkinu un Aleksandru Georgijevu.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/former-new-york-...