Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Zjuzinam vārti Krievijā, Jagodinskim sarkanā kartīte Ukrainā

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Zjuzinam vārti Krievijā, Jagodinskim sarkanā kartīte Ukrainā
Artūrs Zjuzins ar bumbu
Foto: fc-baltika.ru

Informējam par Latvijas futbola leģionāru sekmēm šajā nedēļas nogalē.

Vakar Ukrainas Premjerlīgā Vitālija Jagodinska "Hoverla" ar 1:2 piekāpās "Zorya" komandai. Jagodinskis 33.minūtē nopelnīja pirmo dzelteno kartīti, bet 57.minūtē arī otro, tiekot noraidīts pie rezultāta 1:0 "Hoverla" labā. Mazākumā "Hoverla" neizturēja un ielaida vārtus 58. un 76.minūtē. Jagodinskis pirmo kartīti nopelnīja par pārkāpumu pie sava soda laukuma, bet otro - noraujot pretiniekiem pretuzbrukumu. "Hoverla" treneris Groznijs pēc spēles bija skarbs: "Mums, visticamāk, būtu pieticis ar vieniem gūtajiem vārtiem pozitīvam rezultātam, ja vien mūs nepieviltu viens aizsargs, nopelnot otro dzelteno kartīti. Tā bija bērnišķīga kļūda." "Hoverla" ieņem 12.vietu (no 14), bet Jagodinskim, kurš šobrīd devies palīgā Latvijas izlasei, pēc izlašu pārtraukuma diskvalifikācijas dēļ nāksies izlaist spēli pret Kijevas "Dynamo". Vēl jāpiemin, ka "Hoverla" labā vārtus guva Uzbekistānas pazīstamais spēlētājs Maksims Šackihs (savulaik spēlēja arī Kijevas "Dynamo" kopā ar Māri Verpakovski), kuram tie bija 124.vārti Ukrainas čempionātos un viņš kļuvis par visu laiku rezultatīvāko spēlētāju, tagad par vieniem vārtiem apsteidzot leģendāro Serhiju Rebrovu.

Šveices Superlīgā "Sion" bez savainotā Andra Vaņina mājās ar 3:1 pārspēja "Luzern", gūstot 3.uzvaru 11 spēlēs. Savukārt atkal "Aarau" pieteikumā nav ticis Nauris Bulvītis - viņa un savainotā Edgara Gaurača komanda mājās ar 3:2 pārspēja "Young Boys". "Aarau" ieņem 6., "Sion" 7.vietu (no 10).

Polijas Ekstraklasē vakar Denisa Rakela "Cracovia" pēc uzvarētā Krakovas derbija šoreiz ar 0:1 izbraukumā zaudēja Gdaņskas "Lechia". Rakels trešo reizi pēc kārtas Ekstraklasē iznāca sākumsastāvā un izcēlās ar pāris aktīvām darbībām, kas gan rezultātu nedeva. Tikmēr Lielajā Silēzijas derbijā vakar Pāvela Šteinbora "Gornik" pretinieka laukumā ar 2:1 uzvarēja Eduarda Višņakova "Ruch". Višņakovs laukumā uznāca 84.minūtē pie 1:1, bet Šteinbors kā allaž sargāja savas komandas vārtus. Video varat aplūkot Šteinbora ielaistos vārtus. Šodien savas komandas pieteikumā netika Daniils Turkovs - viņa Belhatuvas GKS ar 0:5 zaudēja Poznaņas "Lech". "Gornik" atkal kļuvusi par līderi (šai kārtā zaudēja čempione "Legia", kurai par punktu mazāk), tiesa, trīs tuvākās konkurentes atpaliek tikai par vienu punktu. GKS atrodas 5.vietā, "Cracovia" 13., "Ruch" 14.

Kipras čempionātā Valērijs Šabala šodien iznāca uz maiņu 73.minūtē brīdī, kad viņa "Anorthosis" viesos ar 1:3 zaudēja AEL. Spēle beidzās vēl sliktāk - 1:4. "Anorthosis" ar bilanci 2-0-4 ieņem 9.vietu (no 12). Šabala piedalījies četros mačos, allaž nākdams uz maiņu. Līdz šodienai viņa kontā, maksimums, bija 15 minūtes, tādējādi šodien rekords - 17 spēlētas minūtes.

Moldovas čempionātā Aleksejs Višņakovs atkal nospēlējis 1.puslaiku, bet viņa "Zimbru" piektdien beidzot pārtrauca daudzo neveiksmju sēriju, ar 3:0 apspēlējot "Dinamo-Auto", kurai deviņās spēlēs nav neviena punkta. Višņakovs laukumu pameta pie 2:0. Jāpiemin, ka spēle notika uz sintētiskā seguma. Tikmēr Andreja Kovaļova "Dacia" nespēja uzvarēt otro maču pēc kārtas, mājās nospēlējot 0:0 ar līgas jaunpienācēju "Saxan", kura ir vienīgā komanda turnīrā bez zaudējumiem. Kovaļovs otro reizi 10 spēlēs palika rezervē, bet sākumsastāvā ticis iekļauts tikai trīsreiz. "Dacia" ieņem 3., bet "Zimbru" 7.vietu (no 11).

Kārtējās spēles aizvadītas Krievijas Nacionālajā līgā. Ivana Lukjanova "Volgar" diemžēl pārtrūka astoņu nezaudēto spēļu sērija (pēdējais zaudējums tika piedzīvots 27.jūlijā pret "Anzhi") un šodien nācās ar 0:1 zaudēt
"SKA-Energia". Lukjanovs iepriekšējās četras spēles bija sākumsastāvā, bet šoreiz nāca uz maiņu 65.minūtē jau pie 0:1. Savainotā Oļega Laizāna "Yenisey" ar 3:1 pārspēja "Sakhalin". Savukārt Aleksandra Koliņko un Artūra Zjuzina "Baltika" izbraukumā nospēlēja 1:1 ar Saratovas "Sokol". Koliņko atkal palika rezervē (tikai četras spēles 13 kārtās), bet Zjuzins iznāca sākumsastāvā, nospēlēja pilnu maču un 18.minūtē ar kreiso kāju ieraidīja bumbu vārtos, tobrīd atklājot rezultātu. Artūram tie bija otrie vārti šosezon un kopumā septītie, pārstāvot "Baltika" Krievijas Nacionālajā līgā.

Baltkrievijas čempionātā Igora Tarasova "Neman" savā laukumā ar 0:1 zaudēja Brestas "Dinamo". Mūsu futbolistam pilns mačs, komanda atkāpusies uz 3.pozīciju otrajā sešiniekā. Germana Māliņa nebija BATE pieteikumā. Čempione ar 2:1 pārspēja "Gomel". BATE par trim punktiem apsteidz Minskas "Dinamo".

Ungārijas čempionātā rezervē sākotnēji palika Vadims Žuļevs, kurš pagājušajā spēlē nepiedalījās savainojuma dēļ. Viņa "Lombard Papa" pēc 1.puslaika atrodās iedzinēju lomā ar "Haladas" - 0:1. Žuļevs nospēlēja visu 2.puslaiku, bet tas nelīdzēja - zaudējums ar 0:2. "Lombard Papa" nolaidusies uz 13.pozīciju 16 komandu konkurencē.

Vitālijs Maksimenko traumas dēļ nav izsaukts uz Latvijas izlasi un, protams, nepiedalījās arī savas komandas "VVV-Venlo" mačā piektdien, kad ar 2:1 tika pārspēta "Helmond-Sport". "Venlo" ieņem 6. vietu (no 20) Nīderlandes 2.spēcīgākajā līgā.

Igors Labuts aizpagājušajā kārtā 2:4 zaudējumā pret "Sporting Braga II" nopelnīja sarkano kartīti, tāpēc iepriekšējā kārtā nespēlēja. Savukārt šodien viņa "Atletico CP" viesos ar 5:2 sakāva "Maritimo B", bet mača protokols pagaidām nav pieejams. "Atletico CP" pakāpusies uz 18.pozīciju (no 24). Māris Eltermanis nepiedalījās savas komandas "Alta" šī vakara mačā Norvēģijas 2.spēcīgākajā līgā.

Polijas 1.līgā Sergeja Kožana Tihu GKS ar 3:2 pārspēja "Bytovia", izraujot uzvaru pēdējā minūtē. GKS tā bija tikai 2.uzvara 11 spēlēs, bet mūsu centra aizsargs tajā nepiedalījās, jo iepriekšējā mačā guva savainojumu. Maksima Rafaļska Suvalku "Wigry" izbraukumā gandrīz četru tūkstošu skatītāju klātbūtnē ar 1:0 pārspēja Gdiņas "Arka". Mūsu spēlētājam 90 minūtes. "Wigry" ieņem 10, GKS 11. vietu (no 18), bet pēdējā 18.pozīcijā atrodas daudzkārtējā Polijas čempione Lodzas "Widzew", kuru pagājušajā sezonā pārstāvēja brāļi Višņakovi un kas izkrita no Ekstraklases.

Andreja Perepļotkina ENAD Kipras 2.spēcīgākajā līgā ar 1:2 zaudēja N&S. Mūsu futbolists pie 0:0 trāpīja pa vārtu stabu, bet 57.minūtē tika nomainīts. Iepriekšējā kārtā Perepļotkinam 80 minūtes, bet komandai trīs spēlēs bilance 1-0-2.

Vācijas 4.līgā otro spēli pēc kārtas pamatsastāvā ticis Kārlis Plendišķis, bet viņa "Oldenburg" ar 0:1 piekāpās "Wolfsburg II". Plendišķim 90 minūtes un viens sitiens pa vārtiem ar galvu pēc partnera stūra sitiena. "Oldenburg" ieņem 12. vietu (no 18), kamēr "Wolfsburg II" ir vicelīdere. Līdere ir "Hamburger SV II".

Lietuvas čempionātā vakar Antona Jemeļina "Atlantas" viesos ar 2:1 pieveica "Banga", lai gan 2.puslaiku sāka mazākumā un pie 0:1. Jemeļinam pilna spēle, komanda ieņem 4.vietu (no 10), par sešiem punktiem atpaliekot no 3.vietas (Eirokausu zonas). "Granitas" bez diskvalificētā Mihaila Ziziļeva ar 2:4 zaudēja "Ekranas". "Granitas" 7.pozīcija. Lietuvā palikušas vēl sešas kārtas. Igaunijas čempionātā Andreja Siņicina "Trans" nospēlēja 0:0 ar "Paide". Siņicinam pilna spēle un dzeltenā kartīte. "Trans" ieņem 7.vietu (no 10), vēl četras kārtas.

"Ruch" - "Gornik" 1:2

  +1 [+] [-]

, 2014-10-05 21:42, pirms 10 gadiem
Visi neizpratnē kāpēc izsaukts Rakels, bet viņš ir vienīgais no izlases, kas spēlē pilnu spēli un iesitis visaviarāk vārtus šosezon.