Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Cīņa par spīdveja karaļa godu: Vofindens vai Hampels?

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Cīņa par spīdveja karaļa godu: Vofindens vai Hampels?
Tajs Vofindens
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

Šovakar ar sacensībām Toruņā noslēgsies spīdveja "Grand Prix" seriāls. Ļoti tuvu savam pirmajam čempionu titulam ir brits Tajs Vofindens, kura vienīgais konkurents ir polis Jaroslavs Hampels. Spraiga solās būt cīņa arī par vietu labāko trijniekā.

Iepriekšējā posmā Stokholmā Vofindenam bija lieliska iespēja priekšlaicīgi nodrošināt sev titulu, taču gūtais savainojums liedza parādīt labāko sniegumu. Septiņi iegūtie punkti gan ļāva saglabāt visnotaļ drošu pārsvaru pār tuvāko sekotāju poli Jaroslavu Hampelu. Šobrīd abus šķir 16 punkti, kas ir ļoti daudz, ņemot vērā, ka vienās sacensībās maksimāli iegūstamais punktu skaits ir 21.

Lai nodrošinātu čempionata titulu, Vofindenam jāgūst seši punkti. Interesanti, ka Vūfijs šogad visos mačos ieguvis vismaz septiņus punktus, bet Hampels ne reizi nav atvedis vairāk par 16. Ja Vofindens kļūs par pasaules čempionu, viņš kļūs par pirmo britu 13 gadu laikā, kam tas izdevies.

Sīksts cīniņš būs par trešo vietu kopvērtējumā, kurā vietu iekarojis dānis Nils Kristians Iversens. Jau tagad skaidrs, ka šī viņam būs karjeras veiksmīgākā sezona. No Hampela dānis atpaliek sešus punktus, savukārt aiz viņa astoņu punktu robežās ir Emīls Saifutdinovs (traumas dēļ nebrauks), Gregs Henkoks un Niki Pedersens.

Astotajā vietā, kas automātiski garantē vietu visos nākamā gada "Grand Prix" posmos, iekārtojies austrālietis Dārsijs Vords, kurš tiek uzskatīts par vienu no galvenajiem favorītiem Toruņā. Viņa pārsvars pār tuvāko sekotāju Fredriku Lindgrenu ir 12 punkti (Lindgrenam priekšā ir Tomašs Gollobs un Kriss Holders, bet viņi ir traumēti, tādēļ nekonkurēs ar Vordu).

Atgādināsim, ka viens no pasaules čempionāta posmiem šogad norisinājās arī Daugavpilī, kurā uzvarēja Henkoks, bet vēl labāko trijniekā bija Vords un Vofindens. Toruņas "Grand Prix" sākums plkst. 20:00.

Pasaules čempionāta kopvērtējums

VBraucējsValstsP
1.Tajs VofindensLielbritānija141
2.Jaroslavs HampelsPolija125
3.Nils Kristians IversensDānija119
4.Emīls SajfutdinovsKrievija114
5.Niki PedersensDānija113
6.Gregs HenkoksASV111
7.Matejs ŽagarsSlovēnija107
8.Dārsija VordsAustrālija93

     [+] [-]

, 2013-10-05 11:17, pirms 10 gadiem
Pag , pag ko es esmu palaidis garām tak nesen bija vadībā Sajfutdinovs , kas notika ?

     [+] [-]

, 2013-10-05 11:41, pirms 10 gadiem
badijs4 rakstīja: Pag , pag ko es esmu palaidis garām tak nesen bija vadībā Sajfutdinovs , kas notika ?
Savainojums, kas pārvilka svītru izredzēm uz titulu

     [+] [-]

, 2013-10-05 12:17, pirms 10 gadiem
Rādīs vsb, eurosports nerādīs vismaz tas kurš pieejams daudziem