Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2912, Did:0, useCase: 3

Simtie vārti izlasē vēl būs jāpagaida – Krištianu Ronaldu šovakar nespēlēs pret horvātiem

Agris Suveizda

Simtie vārti izlasē vēl būs jāpagaida – Krištianu Ronaldu šovakar nespēlēs pret horvātiem
Krištianu Ronaldu. Foto: Reuters/Scanpix

Eiropas čempione Portugāle šovakar UEFA Nāciju līgas sezonu sāks ar mājas spēli pret pasaules vicečempioni Horvātiju, taču to darīs bez sava vadošā futbolista Krištianu Ronaldu.

Izlasēm spēlei piesakāmo 23 futbolistu saraksts ir jāiesniedz līdz mača dienai, un šajā sarakstā nav atrodama Portugāles superzvaigzne Krištianu Ronaldu, kura rēķinā valstsvienībā ir 164 spēles un 99 vārti. Trešdien Ronaldu izlaida komandas treniņu, jo viņam infekcijas dēļ ir piepampis īkšķis.

Turīnas "Juventus" uzbrucējs tiek ārstēts ar antibiotikām, taču šāvakara spēli viņam nāksies izlaist. "Tā kā tā ir infekcija, nav iespējams pateikt, cik ilgu laiku viņam nāksies izlaist," sacīja izlases galvenais treneris Fernandu Santušs. Nākamo spēli portugāļi aizvadīs otrdien Zviedrijā, bet vēl šajā apakšgrupā spēlēs arī pasaules čempione Francija.

35 gadus vecais Ronaldu Itālijas A sērijas sezonā 33 spēlēs izcēlās ar 31 precīzu sitienu, bet "Euro 2020" kvalifikācijā viņš astoņos mačos guva 11 vārtus un palīdzēja Portugālei iegūt otro vietu apakšgrupā, par trim punktiem atpaliekot no Ukrainas un kvalificējoties finālturnīram. Septiņus no vienpadsmit vārtiem Ronaldu guva pret Lietuvu (5:1, 6:0).

No Portugāles izlases pašreizējā sastāva vairāk nekā 100 maču valstsvienībā ir veterāniem Žuau Motinju (121 spēle, septiņi vārti) un Pepem (108/7), bet Ronaldu prombūtnē labākais palikušais vārtu guvējs ir Andrē Silva (34/15).

Izmantotie resursi:
https://abola.pt/nnh/2020-09-05/sel...