Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL nepieredzējušais Kiviranta ar "hat-trick" ieved "Stars" Rietumu finālā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

NHL nepieredzējušais Kiviranta ar "hat-trick" ieved "Stars" Rietumu finālā
Joels Kiviranta (pa labi) un Džeimijs Oleksiaks svin uzvaras vārtu guvumu. Foto: Jason Franson/The Canadian Press/PA Images/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas Rietumu konferences finālā savā starpā tiksies Dalasas "Stars" un Lasvegasas "Golden Knights" komandas, pēc tam, kad sēriju septītajās spēlēs dalasieši pagarinājumā ar 5:4 nolauza Kolorado "Avalanche" un "Golden Knights" ar 3:0 pārspēja Vankūveras "Canucks".

Gan "Avalanche", gan "Canucks" sērijās bija atspēlējušās no 1-3 deficīta, tāpēc abām varēja piederēt neliels emocionālais pacēlums. "Stars" un "Avalanche" mača ievadā komandas ātri apmainījās ar vārtu guvumiem, krieviem Aleksandram Radulovam un Vladislavam Namestņikovam izrādoties izmanīgākajiem vārtu priekšā - 1:1. Savukārt uzbrukumiem bagātā pirmā perioda vidū Andrē Burakovskis ar plaukstas metienu pirmoreiz spēlē vadībā izvirzīja lavīnas - 2:1.

Mača turpinājums piederēja "Stars" ceturtās maiņas malējam uzbrucējam Joelam Kivirantam, kurš šonakt aizvadīja tikai savu 14. spēli NHL. Otrā perioda sākumā soms atguva līdzsvaru (2:2), savukārt desmit sekundes pēc tam, kad Namestņikovs cīņas 57. minūtē izvirzīja priekšgalā (4:3) "Avalanche" vienību Kiviranta vēlreiz ļāva dalasiešiem uzelpot, panākot 4:4.

Aizraujošiem un negaidītiem pavērsieniem bagātā sērija noslēdzās pagarinājuma astotajā minūtē, kad vienatnē vārtu priekšā nepiesegts palika Kiviranta, kurš ripu trieca Maikla Hačinsona sargātā cietokšņa augšējā stūrī, nokārtojot sev pirmo "hat-trick" NHL karjerā. Interesanti, ka soms NHL aizvadītajās 14 spēlēs atzīmējies kopumā ar pieciem (4+1) punktiem.

Jāatzīmē arī to, ka "Stars" labā divas reizes rezultatīvi izcēlās Radulovs.

Vairāk kā 135 minūtes pēc kārtas Stenlija kausa izcīņas ceturtdaļfināla sērijā sausā nospēlēja "Canucks" vārtsargs Tečers Demko, kurš šorīt salūza tikai trešā perioda 14. minūtē, kad skaitliskajā vairākumā "Golden Knights" komandu vadībā ar tālu metienu izvirzīja Šejs Teodors.

Līdzīgi kā sērijas iepriekšējās spēlēs, arī šorīt izdarīto metienu skaita (36:15) ziņā pilnībā dominēja "Golden Knights", kas otrā perioda beigās pēc Raiena Rīvza rupja pārkāpuma pat bija nonākusi piecu minūšu mazākumā. Cīņas izskaņā Alekss Taks un Pols Stastnijs ar metieniem tukšos "Canucks" vārtos ļāva "Golden Knights" salīdzinoši droši aizsoļot līdz nepieciešamajai uzvarai.

Pirmo Rietumu konferences finālspēli "Golden Knights" un "Stars" aizvadīs naktī uz 7. septembri.

Stenlija kausa otrā kārta

Pāris1. spēle2. spēle3. spēle4. spēle5. spēle6. spēle7. spēleSērijā
Austrumu konference
Flyers (1A) – Islanders (6A)0:44:3 P1:32:34:3 P5:4 2P3-3
Lightning (2A) – Bruins (4A)2:34:3 P7:13:13:2 2P4-1
Rietumu konference
Golden Knights (1R) – Canucks (5R)5:02:53:05:31:20:43:04-3
Avalanche (2R) – Stars (3R)3:52:56:44:56:34:14:5 P3-4

     [+] [-]

, 2020-09-05 07:53, pirms 4 gadiem
Prieks par Vegasu,cerams atkal spēlēs lielajā finālā...

     [+] [-]

, 2020-09-05 08:11, pirms 4 gadiem
AVS paši vainīgi, nemāk vadību noturēt 2x..

     [+] [-]

, 2020-09-05 08:51, pirms 4 gadiem
ehh, žēl avs, bet nu neko. zīmīgi, ka tieši lielajā spēlē #29 palika bez punktiem
otrā pārī arī interesanti, ka 4/7 spēlēm kāds palika uz nulles

  +1 [+] [-]

, 2020-09-05 09:03, pirms 4 gadiem
Aizmigu viss bija kārtībā,bet no rīta s.dir.ta diena ar to Dalasu.Plus Vankūvera arī zaudēja.

     [+] [-]

, 2020-09-05 09:46, pirms 4 gadiem
Pelnrušķītes stāsts beidzies, jeb komanda bez vērā ņemama vārtsarga paliek tur, kur loğiski jāpaliek. Gribējās, lai Avs tiek tālāk, bet liela pārdzīvojuma nav, ņemot vērā apstākļus. Kopš Ruā laikiem Kolorādo nav bijuši elites vārtsargi. Žigērs varbūt, bet tas arī bija pirmspensijas norietā, un pārējā komanda bija miskaste. GM šajā pozīcijā jāstrādā.

  +1 [+] [-]

, 2020-09-05 10:06, pirms 4 gadiem
Uh kas par spēli!!! Jau pirms spēles zināju jābūt labam hoķim, nepievīla! Abas komandas simpatizē, tāpēc principā vienalga bija, kura tiks tālāk.
Nu tagad gan par DAL, lai tiek finālā. Galvenais, lai bišopu neliek kastē!

     [+] [-]

, 2020-09-05 10:08, pirms 4 gadiem
Kas ir Kiviranta ???

     [+] [-]

, 2020-09-05 10:22, pirms 4 gadiem
Avs nebija pelnījuši izstāties..V-sargs reāls arhileja papēdis..

     [+] [-]

, 2020-09-05 10:47, pirms 4 gadiem
guntis86 rakstīja: Pelnrušķītes stāsts beidzies, jeb komanda bez vērā ņemama vārtsarga paliek tur, kur loğiski jāpaliek. Gribējās, lai Avs tiek tālāk, bet liela pārdzīvojuma nav, ņemot vērā apstākļus. Kopš Ruā laikiem Kolorādo nav bijuši elites vārtsargi. Žigērs varbūt, bet tas arī bija pirmspensijas norietā, un pārējā komanda bija miskaste. GM šajā pozīcijā jāstrādā.
Merzļikins būtu Avalanche komandai vispiemērotākais.

     [+] [-]

, 2020-09-05 11:17, pirms 4 gadiem
guntis86 rakstīja: Pelnrušķītes stāsts beidzies, jeb komanda bez vērā ņemama vārtsarga paliek tur, kur loğiski jāpaliek. Gribējās, lai Avs tiek tālāk, bet liela pārdzīvojuma nav, ņemot vērā apstākļus. Kopš Ruā laikiem Kolorādo nav bijuši elites vārtsargi. Žigērs varbūt, bet tas arī bija pirmspensijas norietā, un pārējā komanda bija miskaste. GM šajā pozīcijā jāstrādā.
Interesants gājiens - nosaukt Žigēru par vienīgo AVS "elites vārtsargu", lai gan tobrīd viņš bija otrais numurs aiz caurmērā labi spēlējošā Varlamova.

     [+] [-]

, 2020-09-05 12:46, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Interesants gājiens - nosaukt Žigēru par vienīgo AVS "elites vārtsargu", lai gan tobrīd viņš bija otrais numurs aiz caurmērā labi spēlējošā Varlamova.
Pēc Ruā tur visi vārtsargi, kas ir bijuši ir bijuši vidusmēra NHL līmeņa! Neviens nav bijis elites līmeņa kadrs kāds bija Ruā vai Brodērs savā laikā. Tagad tur vispār vājākā vieta ir tieši kīperi. Visi +/- NHl vidusmēra "average joe", bet nevienu nevar nosaukt tur tagad par izcilu. Kas attiecas uz pašu spēli, tad TAM loxam(nepiefiksēju kas tas bija), kas pēc AVS 4 iemetsajiem vārtiem praktiski uzreiz pēc iemetiena noloxojās kā bērns savā zonā vajadzētu komandas "ķjomku" uztaisīt, mainīt nahren prom vai nepagarināt līgumu, ja tas beidzas starpsezonā... šitā kļūdīties nevar ja tu spēlē 7 spēli pie koam komanda ir vadībā un palikušas līdz beigām +/- 3 minūtes....

  -2 [+] [-]

, 2020-09-05 13:51, pirms 4 gadiem
semerjaks rakstīja: Kas ir Kiviranta ???
Aizēnoja šoreiz Radulovu, bet Saņoks arī centās!

  +1 [+] [-]

, 2020-09-05 13:58, pirms 4 gadiem
coffijs rakstīja: Aizmigu viss bija kārtībā,bet no rīta s.dir.ta diena ar to Dalasu.Plus Vankūvera arī zaudēja.
Kādam sad.. kādam atkal prieks par abiem uzvarētājiem. Man prieks redzēt šīs abas komandas konferences finālā....

  +1 [+] [-]

, 2020-09-05 15:42, pirms 4 gadiem
als rakstīja: Pēc Ruā tur visi vārtsargi, kas ir bijuši ir bijuši vidusmēra NHL līmeņa! Neviens nav bijis elites līmeņa kadrs kāds bija Ruā vai Brodērs savā laikā. Tagad tur vispār vājākā vieta ir tieši kīperi. Visi +/- NHl vidusmēra "average joe", bet nevienu nevar nosaukt tur tagad par izcilu. Kas attiecas uz pašu spēli, tad TAM loxam(nepiefiksēju kas tas bija), kas pēc AVS 4 iemetsajiem vārtiem praktiski uzreiz pēc iemetiena noloxojās kā bērns savā zonā vajadzētu komandas "ķjomku" uztaisīt, mainīt nahren prom vai nepagarināt līgumu, ja tas beidzas starpsezonā... šitā kļūdīties nevar ja tu spēlē 7 spēli pie koam komanda ir vadībā un palikušas līdz beigām +/- 3 minūtes....
Nu, bet cik komandām ir tādi Ruā/Brodēra līmeņa vārtsargi? Jebšu vārtsargi, kurus uzreiz var saukt par sava laika līderiem un ikonām?
Un vēl viens moments, ka Ruā laiks COL bija ar ĻOTI spožu sastāvu, ko nevar teikt par laiku pēc viņa. Tikai tas pirmais gads bez Ruā bija tikpat zvaigžņots, ar Kariju un Selanē, bet tur arī Abišers izskatījās kā labs vārtsargs.

     [+] [-]

, 2020-09-05 17:47, pirms 4 gadiem
Žigēru pieminēju viņa Anaheimas nopelnu dēļ, kur viņš bija viens no galvenajām figūrām tā laika Stenlija kausa iegūšanas sezonā.

     [+] [-]

, 2020-09-05 19:49, pirms 4 gadiem
Ļoti žēl! Muļķīgas kļūdas pieļāva 3.Perioda izskaņā un Pagarinājumā, Noskatījos 2 periodus, domādams, ka Avs paņems, bet beigās nekā!

     [+] [-]

, 2020-09-06 09:03, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Nu, bet cik komandām ir tādi Ruā/Brodēra līmeņa vārtsargi? Jebšu vārtsargi, kurus uzreiz var saukt par sava laika līderiem un ikonām?
Un vēl viens moments, ka Ruā laiks COL bija ar ĻOTI spožu sastāvu, ko nevar teikt par laiku pēc viņa. Tikai tas pirmais gads bez Ruā bija tikpat zvaigžņots, ar Kariju un Selanē, bet tur arī Abišers izskatījās kā labs vārtsargs.
AVS jau labu laiku ir labs sastāvs atkal- Makinnons, Landeskogs, Rantanens, tagad vēl Burakovskis u.c. un arī jaunais defs protenciālais superzvaigzne Makars. Bet viņiem nav tāda paša līmeņa, kalibra(sauc kā gribi) kīpera kastē un tā ir problēma kapēc viņi var pārvarēt vienu, divas kārtas ar šādu sastāvu, bet tas arī ir viss, jo kav kīpera, kas varētu pavilkt komandu kopumā sērijā nevis tikai labi nostāvēt kādā konkrētā mačā...