Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Šķēle iemet 22 punktus pārbaudes spēlē pret Bagatski

Ints Megnis
Ints Megnis

Šķēle iemet 22 punktus pārbaudes spēlē pret Bagatski
Aigars Šķēle spēlē pret "Kyiv Basket". Foto: BC "Kalev"/"Cramo"

Pārbaudes spēlē Latvijā trešdien satikušās divas mūsu valsts treneru vadītās citu valstu vienības - Ainara Bagatska pārstāvētā "Kyiv Basket" komanda no Ukrainas ar 93:77 (23:14, 19:23, 21:20, 30:20) apspēlēja Latvijas izlases galvenā trenera Roberta Štelmahera trenēto Igaunijas vienību "Kalev"/"Cramo". Turklāt arī par rezultatīvāko mačā kļuva latvietis Aigars Šķēle.

Štelmahers un Bagatskis komandu trenēšanu pārņēma šovasar. Ja bijušais Latvijas izlases galvenais treneris Bagatskis mūsu valsts basketbolistus Ukrainas vienībai vēl nav piesaistījis, pašreizējais valstsvienības treneris Štelmahers gan papildinājis sastāvu ar Šķēli un šajā mačā viņš nepievīla, jo iemeta 22 punktus.

"Kyiv Basket" rindās rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Keisijs Šeperds.

Treniņnometni Latvijā aizvadošā "Kyiv Basket" komanda dienu iepriekš ar 79:56 apspēlēja mūsu valsts čempioni "VEF Rīga". Vēl tuvākajās dienās "Kyiv Basket" tiksies arī ar Igaunijas vienību "Rapla" un Pasvales "Pieno žvaigždes" no Lietuvas, bet jau 17. septembrī sāks dalību FIBA Čempionu līgas kvalifikācijā pret Austrijas vienību "Kapfenberg Bulls".

Tikmēr iepriekš šonedēļ pirmo pārbaude spēli, gatavojoties jaunajai sezonai, aizvadījusi Spānijas otrās spēcīgākās basketbola līgas komanda "Vallodalid", kuru šobrīd pārstāv ventspilnieks Toms Leimanis. "Vallodalid" savā laukumā uzņēma citu "LEB Gold" komandu "Palencia", bet maču noskatījās ap 600 līdzjutēju. Toms Leimanis devās laukumā starta pieciniekā un palīdzēja komandai svinēt uzvaru 81:72 (12:17, 25:14, 22:21, 22:20). Toms šajā spēlē izcēlās ar pieciem punktiem.

Leimanis Spānijā arī piedalījies īpašā preses konferencē, kurā tika stādīts priekšā kā komandas jaunais spēlētājs. Atzinīgi par 25 gadus veco aizsargi izteicās "Vallodalid" prezidents Maiks Hansens: "Tiešām ceram uz viņa palīdzību mūsu komandai. Viņš ir visai garš aizsargs, kuram turklāt ir ļoti ātras rokas un prasmes, kas ļauj spēlēt arī uzbrūkošā aizsarga pozīcijā. Toma piesaistīšana ļauj mums dažādos savu spēli. Viņš ir arī ļoti ambiciozs un profesionāls spēlētājs, kurš trenējās ar lielu atdevi. Tiešām ceru, ka Leimanim šis būs ļoti labs gads."

Pats spēlētājs pastāstīja, ka viņam, pirms pieņemt "Vallodalid" piedāvājuma, nebija daudz laika pārdomām: "Man bija daži piedāvājumi Grieķijā, bet tad saņēmu šo priekšlikumu, turklāt lēmuma pieņemšanai bija vien 24 stundas. Domāju, galvenais iemesls, kāpēc esmu "Vallodalid", ir galvenais treneris Ugo Lopess. Par viņu dzirdēju tikai labas atsauksmes gan no spēlētājiem, gan treneriem un visi man teica, lai izmantoju šo iespēju. Spēlēšanas ārzemēs ir lieliska pieredze un es joprojām ceru, ka kādreiz tas man ļaus nokļūt arī nacionālajā izlasē."

Leimanis arī atzina, ka viņam ir ļoti atsaucīgi komandas biedri: "Mēs esam kā viens vesels un domājam tikai par to, kā nest labumu komandai. Domāju, mums ir labas iespējas sarūpēt veiksmīgu gadu. Tiešām gaidu brīdi, kad sāksies sezonas un ceru, ka tribīnēs netrūks atbalstītāju."

"LEB Gold" sezona "Vallodalid" komandai startēs 27. septembrī.

Izmantotie resursi:
https://www.ventasbalss.lv/zinas/sp...
https://xsport.ua/basketball_s/news...

  +1 [+] [-]

, 2019-09-05 10:57, pirms 5 gadiem
Kandavā? Mežaparkā... (Rīgā)

  +1 [+] [-]

, 2019-09-05 12:08, pirms 5 gadiem
Te jau redzams - who is who...