Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Sākas ceturtdaļfināli: Venusa pret Kvitovu un milžu mačs vīriešu turnīrā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sākas ceturtdaļfināli: Venusa pret Kvitovu un milžu mačs vīriešu turnīrā
Venusa Viljamsa
Foto: Reuters/Scanpix

Otrdien "US Open" turnīrā tiks noskaidroti pirmie pusfinālu pāri – pa vienam sieviešu un vīriešu vienspēļu turnīros. Sieviešu sacensībās sezonas 20. "Grand Slam" uzvaru lūkos gūt Venusa Viljamsa, kurai tikšanās ar Petru Kvitovu. Savukārt kungu turnīrā saistošākais no diviem mačiem solās būt Ernestu Gulbi izslēgušā Kevina Andersona duelis ar pēdējo "izdzīvojušo" amerikāni Semu Kveriju.

Venusa Viljamsa – Petra Kvitova

Nevienai citai tenisistei šogad nav tik daudz "Grand Slam" uzvaru, cik sakrājusi amerikāņu veterāne – Venusas kontā ir 19 panākumi. Interesanti, ka visos pārējos turnīros viņai ir tikai 14 uzvaras. 37 gadu vecumā enerģijas un uzmanības koncentrēšana vissvarīgākajām sacensībām ir loģiska. 19 "Grand Slam" uzvaras Viljamsa vecākā guva arī 2001. gadā, bet vienas sezonas rekords viņai ir 22 uzvaras 2002. gadā.

Ar Kvitovas uzvarēšanu Venusai labu sekmju nav – tikai viena uzvara piecos mačos, to gūstot 2012. gadā. Abas nav sacentušās sen – kopš 2014. gada. Lai arī Kvitovai ir trīs uzvaru sērija pret Venusu, visas uzvaras gūtas ļoti grūtās cīņās – čehiete divreiz uzvarējusi 3. seta taibreikā, bet vēl vienā gadījumā 3. setā bija pārāka ar rezultātu 7:5. Zīmīgi, ka visos piecos savstarpējos mačos spēlēti trīs seti. Kvitova ir jaunāka un var dominēt spēka spēlē, bet Venusa ir apņēmīga un šonedēļ spēlē savās mājās.

Sems Kverijs – Kevins Andersons

2.03 metrus garā Andersona un 1.98 metrus garā Kverija mačs būs "garākais" duelis "Grand Slam" turnīru izšķirošajā stadijā – sākot no ceturtdaļfināliem. Abiem spēlētājiem ir laba serve un "forehand" uzbrukums. Kverijs maķenīt labāks uzņemšanā un arī pārējos komponentos, lai gan liela pārsvara amerikānim nav. Tas pats sakāms arī par savstarpējiem mačiem, kuros Kverijs vadībā ar 8-6, ieskaitot 1-0 "Grand Slam" mačos. Abi tiksies trešo reizi pēdējo trīs mēnešu laikā. Kverijs Vimbldonā uzvarēja piecu setu mačā, bet Monreālā Kevinam spēja atņemt tikai piecus geimus. Skaidrs, ka tagad daudz svarīgāks mačs, kurā Kverijam arī būs skaļš ASV fanu atbalsts. Kverijs ir uzvarējis "Grand Slam" ceturtdaļfinālā (šogad Vimbldonā), Andersons nav.

Pablo Karenjo Busta – Djēgo Švarcmans

Ļoti negaidīts ceturtdaļfināla pāris, pat ņemot vērā to, ka šajā zara pusē elites spēlētāju trūkuma dēļ bija garantēta "Grand Slam" līmenī nepierastu vārdu nokļūšana ceturtdaļfinālos, pusfinālos un arī finālā. Karenjo Busta ir labāks "hard" seguma spēlētājs, kuram ir spēcīgāka serve un arī jaudīgāks uzbrukums, dodot iespējas diktēt spēli pret izveicīgo Švarcmanu, kurš ir māla seguma speciālists. Abiem šodien būs pirmā tikšanās. Karenjo Busta otro reizi spēlēs "Grand Slam" ceturtdaļfinālā, pirmais viņam bija Parīzē, izstājoties mačā pret Rafaelu Nadalu. Tikmēr Švarcmanam "Grand Slam" ceturtdaļfināls ir nezināma teritorija.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-09-05 14:21, pirms 7 gadiem
Gan Busta, gan Kverijs tēmē uz Londonu. Pirms gada tā uzrakstīt būtu bijis vieglprātīgi. Sema uzvaras gadījumā, viņš arī nopietns kandidāts uz finālu.