Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Sevastovas sapņu atgriešanās, pateicoties Austrijas trenerim

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Sevastovas sapņu atgriešanās, pateicoties Austrijas trenerim
Anastasija Sevastova
Foto: SIPA/Scanpix

Septembra pirmajās dienās liepājnieces Anastasijas Sevastovas vārds aplidoja Spānijas un Lielbritānijas lielāko izdevumu sporta nodaļu virsrakstus. Tenisistes gaitām seko arī Austrijā, no kurienes nāk spēlētājas treneri Martins Rutners (Martin Ruthner) un Ronalds Šmits (Ronald Schmidt).

Anastasija Sevastova jau vairākus gadus trenējas Austrijas galvaspilsētā Vīnē. Pilsētā, kur pirms vairāk nekā 100 gadiem vienlaikus dzīvoja Zigmunds Freids, Josifs Staļins, Ādolfs Hitlers, Leons Trockis un Josips Brozs Tito, liepājniece 2013. gada maijā nolēma beigt karjeru un 20 mēnešus vēlāk atgriezās profesionālājā tenisā.

Lieli nopelni Sevastovas panākumos ir štīrietim (apgabals Austrijas dienvidaustrumos pie Slovēnijas robežas) Ronaldam Šmitam. Abi viens otru satika 2013. gadā “Alt-Erlaa” jauniešu centrā Vīnes dienvidrietumos, kur tenisiste pēc karjeras beigām sāka strādāt par treneri. Sevastova studēja menedžmentu un izveidoja draudzīgas attiecības ar Šmitu, kurš vēlāk kļuva par viņas treneri.

Trīsdesmit sešus gadus vecais Šmits, kurš pielika roku Tomasa Mustera atgriešanās kampaņā, ir gandarīts par Sevastovas izrāvienu. “Tas notika negaidīti, ir grūti aptvert šo mirkli. Milzīgs prieks,” treneris teica sarunā ar Austrijas ziņu aģentūru APA.

2014. gada beigās Sevastova saprata, ka vēlas atgriezties tūrē. Šmitam lēmuma pieņemšanā bija tikai netieša ietekme. “Biju apmierināts, neatkarīgi, vai viņa spēlē vai nē. Tas bija viņas lēmums. Mums nav grūti sadarboties, jo abi esam līdzīgi raksturā, turklāt spējam vienā sekundē nodalīt darbu no privātajām attiecībām.”

Savstarpējām attiecībām starp spēlētāju un treneri ir viens pluss – nav laika ierobežojuma, lai uzlabotu sniegumu. Pirms pusotra gada Sevastova spēlēja ITF 10 000 sērijas turnīros, taču spēja neatlaidīgi virzīties uz augšu. “Pērn viņa zaudēja “US Open” pirmajā kvalifikācijas kārtā, bet šogad noteicām mērķi tikt galvenajā izlozē.”

Tagad Sevastova sasniegusi “Grand Slam” ceturtdaļfinālu, kļūstot par pirmo Latvijas tenisisti, kura to spējusi paveikt kopš 1994. gada. Otrdien Ņujorkā viņa tiksies ar vēl vienu spēlētāju, kurai izdevusies lieliska atgriešanās – Karolīnu Vozņacki. Dāniete reiz 67 nedēļas atradās WTA ranga augšgalā, šobrīd ieņem 74. vietu, bet nākamās uzvaras gadījumā var atgriezties “Top 30”.

“Tenisa eksperti saka, ka turnīra otrajā nedēļā viss atkarīgs no katra spēlētāja personīgajām īpašībām. Vēlos tam noticēt. Sevastovai ir lieliska spēles izpratne, viņa ļoti ātri nosaka bumbiņas lidojuma virzienu, spēj pāriet no aizsardzības uzbrukumā. Viņa progresē. Pirms sešiem mēnešiem viņa noteikti būtu zaudējusi gan Mugurusai, gan Kontai.”

Izmantotie resursi:
Traum-Comeback für Sevastova auch dank...

  -1 [+] [-]

, 2016-09-05 21:06, pirms 8 gadiem
Lai nu kas,bet ceru,ka vismaz tiks lidz 1/2,tas jau bus KAUTKAS! Vismaz liktu priecaties,pie pagaidam sporta neveiksmem Latvija,moz Anastasijai paveiksies

  +7 [+] [-]

, 2016-09-05 21:19, pirms 8 gadiem
Jāsaka gan, ka oriģinālajā tekstā ir daudz vairāk mīlestības un daudz mazāk politikas, nekā šajā tulkojumā! Draudzīgas attiecības, Freidam noteikti būtu kas sakāms par tādu tulkojumu

  +8 [+] [-]

, 2016-09-05 21:21, pirms 8 gadiem
Kārtējā reize, kad pierādās, ka sievietei sportistei vajag kārtīgu veci blakus, lai varētu cīnīties...
Kuras no mūsu dāmàm labi nostartēja Rio? Ikauniece un Prokopčuka ...abām ir vīri blakus Rio

  +6 [+] [-]

, 2016-09-05 21:27, pirms 8 gadiem
Jau tagad ir nevis kaut kas bet ļoti labs rezultāts!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-09-05 22:24, pirms 8 gadiem
Vozņacki noteikti ir uzvarāma, pusfināls ir reāls
Slēpts komentārs: fagcentrs

  +1 [+] [-]

, 2016-09-05 23:49, pirms 8 gadiem
pūce rakstīja: Vozņacki noteikti ir uzvarāma, pusfināls ir reāls
nu manaas aciis Mugurusa ir daudz speeciigaaka pretiniece(un redzeejaam kaa tur sanaaca) bet katram(ai) ir savi
eertie un neertie pretinieki
melnaa un baltaa diena
un tas pats pretiniecei
un ja sakriit viss neviens(a) nav neuzvarams(a)
ar mazliet veiksmi pusfinaals loti reaals
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-09-06 08:52, pirms 8 gadiem
Go0dFather rakstīja: Lai nu kas,bet ceru,ka vismaz tiks lidz 1/2,tas jau bus KAUTKAS! Vismaz liktu priecaties,pie pagaidam sporta neveiksmem Latvija,moz Anastasijai paveiksies
Esi pozitīvs!! Šodien,piem.,labs laiks!

     [+] [-]

, 2016-09-06 09:25, pirms 8 gadiem
Tādā līmenī visas spēles ir grūtas un rezultāts var būt neprognozējams. Manuprāt uzvarēs tā, kura mazāk nervozēs. Vēlu veiksmi Anastasijai un ļoti ceru ka viņai izdosies!

     [+] [-]

, 2016-09-06 09:40, pirms 8 gadiem
Izskatās arī Sevastovai bija pareizs lēmums, tāpat kā Vainšteinam, ka upurēja olimpiādi citu sacensību labā.

     [+] [-]

, 2016-09-06 11:17, pirms 8 gadiem
kegums, Sevastova pati neko neupurēja..to viņas vietā izdarīja tenisa federācija, kura neizdarīja vajadzīgo, lai tenisiste spēlētu izlasē...ar Vainšteinu bija cits stāsts, tur riteņbraukšanas federācija spieda Romanu braukt uz Sidneju un viņš nepakļāvàs