Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Pliškova atspēlē mačbumbu pret V.Viljamsu, sasniedz pirmo "Grand Slam" ceturtdaļfinālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Pliškova atspēlē mačbumbu pret V.Viljamsu, sasniedz pirmo "Grand Slam" ceturtdaļfinālu
Karolīnai Pliškovai beidzot pirmais "Grand Slam" ceturtdaļfināls
Foto: AFP/Scanpix

Esot iedzinējos ar setu un breiku pret Venusu Viljamsu, Karolīnai Pliškovai tomēr izdevās atspēlēties un titulēto amerikānieti "US Open" 4. kārtas mačā pieveikt ar rezultātu 4:6, 6:4, 7:6(3). Čehijas tenisiste pēdējā setā atspēlēja vienu mačbumbu, bet pati punktu nervozā galotnē pielika tikai ar piekto mēģinājumu.

Venusa Viljamsa maču sāka ar labu servēšanu un lielisku spēli uzņemšanā, iegūstot 5:1 pārsvaru. Viljamsa 1. setu nespēja izservēt divas reizes, turklāt otrajā reizē arī neizmantoja setbumbu, bumbiņu aizsūtot autā ar "forehand" kļūdu. Divus punktus vēlāk sekoja Venusas dubultkļūda – 5:4. Uzvara setā tika nodrošināta nākamajā geimā, kad Viljamsa vairākas reizes ar asiem uzbrukumiem piespieda Pliškovu kļūdīties.

Viljamsa pārākumu spēja apliecināt vēl līdz 2. seta ceturtajam geimam, pēc kura viņai bija seta un breika pārsvars – 6:4, 3:1. Tobrīd notika mača lūzums. Karolīnai Pliškovai prātīgāka sitienu izvēle un precīzāks teniss garajās izspēlēs, bet Viljamsa pagura, kā rezultātā kļūdījās ļoti daudz. Tādā tenisa tika izlaists pārsvars 2. setā un ātri iegūts breika deficīts pēdējā setā.

Nokļuvusi iedzinējos ar 1:2, Venusa ceturtajā geimā nopelnīja trīs breikbumbas, bet atspēlēties nemācēja. Pliškova pirmās divas breikbumbas viegli atspēlēja ar labām pirmajām servēm, bet pēdējā breika iespēju Viljamsa neizmantoja pati, neviena netraucēta, bumbiņu raidot pāri gala līnijai. Venusa breiku atspēlēja astotajā geimā, izmantojot Pliškovas problēmas ar pirmo servi un neprecīzu spēli ar "backhand" – 4:4.

Aiznākamajā geimā Karolīnai atkal nācās atspēlēt breikbumbu, kas bija jau mačbumbas vērtībā. Pliškova tās izspēlē dominēja jau no sākuma un mačbumbu viegli izdzēsa, panākot izlīdzinājumu 5:5. Nākamajā geimā sekoja čehietes breiks, bet Pliškova pēc tam nespēja izservēt maču, pat neskatoties uz to, ka viņai bija 6:5, 40:0 pārsvars jeb trīs mačbumbas pēc kārtas ar savu servi! Pirmā izniekota ar dubultkļūdu, bet pārējās divas Venusa atspēlēja pati. Pliškova pēkšņi sāka darboties ļoti pasīvi, kas Viljamsai ļāva izcelties ar četrām pēc kārtas tīri uzvarētām izspēlēm – 6:6. Pliškovai lielo izšķērdību nenācās nožēlot, jo Viljamsai ļoti vājš taibreiks – Pliškova sešus no septiņiem punktiem ieguva ar pretinieces kļūdām.

Pliškova pirms "US Open" vēl ne reizi "Grand Slam" sacensībās nebija tikusi tālāk par 3. kārtu, bet tagad viņai būs pirmais ceturtdaļfināls. Karolīna šobrīd ir karjeras labākā formā, sakrājot jau deviņu uzvaru sēriju, kurā iekļauta Sinsinati "Premier 5" titula izcīnīšana. Uzvara pār Venusu viņai ir tikai karjeras otrā Top 10 uzvara "Grand Slam" turnīros. Arī pirmā gūta Ņujorkā, šeit 2014. gadā 2. kārtās mačā pieveicot Anu Ivanoviču.

Vēl vienu rekordu pirmdien ieguva Serēna Viljamsa, kurai 6:2, 6:3 uzvara pār Jaroslavu Švedovu ir 308. uzvara "Grand Slam" līmenī. Tas ir absolūtais rekords, par vienu uzvaru mazāk ir Rodžeram Federeram, bet par divām mazāk Martinai Navratilovai. Serēna pirmajos četros mačos Ņujorkā vēl ne reizi nav zaudējusi servi, turklāt pretiniecēm devusi tikai vienu breika iespēju. Tas notika 3. kārtā pret Juhannu Lāšoni, bet Švedova, Jekaterina Makarova un Vanja Kinga visas uzvarētas bez breikbumbu atspēlēšanas.

Simona Halepa ceturtdaļfinālu sasniedza ar 6:2, 7:5 uzvaru pār Karlu Svaresu Navarro. Rumānietei ļoti viegls 1. sets izdevās tāpēc, ka Spānijas tenisiste spēlēja pārāk pasīvi. 2. setā viņai izdevās krietni agresīvāks teniss, divreiz atspēlējot breiku, tomēr zaudējumu rangā augstāk esošai tenisistei novērst nebija iespējams, un Halepa ar otro mēģinājumu izservēja maču.

"US Open 2016". Sieviešu vienspēles

4. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Serena Williams – Yaroslava Shvedova6:2 6:3
(2) Angelique Kerber – (14) Petra Kvitova6:3 7:5
Ana Konjuh – (4) Agnieszka Radwanska6:4 6:4
(5) Simona Halep – (11) Carla Suarez Navarro7:5 6:2
(10) Karolina Pliskova – (6) Venus Williams4:6 6:4 7:6(3)
(7) Roberta Vinci – Lesia Tsurenko7:6(5) 6:2
Caroline Wozniacki – (8) Madison Keys6:3 6:4
Anastasija Sevastova – (13) Johanna Konta6:4 7:5

Ceturtdaļfinālu pāri

Spēle
(1) Serena Williams – (5) Simona Halep
(2) Angelique Kerber – (7) Roberta Vinci
(10) Karolina Pliskova – Ana Konjuh
Caroline Wozniacki – Anastasija Sevastova