Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Šodien "US Open" sieviešu turnīra pusfināli

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Šodien "US Open" sieviešu turnīra pusfināli
Karolīna Vozņacki soļa attālumā no otrā "US Open" fināla
Foto: Reuters/Scanpix

Šodien "US Open" tiks noskaidrotas sieviešu vienspēļu turnīra finālistes. Par vietu prestižā turnīra finālā sacentīsies Serēna Viljamsa un Jekaterina Makarova, kā arī Karolīna Vozņacki un Šuaja Punga. Pirms abiem pusfināliem notiks jaukto dubultspēļu fināls, kurā turnīra pirmais duets Sanja Mirza un Brunu Soaress pārbaudīs Ebigeilas Spīrsas un Santjago Gonsalesa meistarību.

Ar pusfināliem saistītie fakti

✦ No turnīrā palikušajām četrām tenisistēm tikai viena ir uzvarējusi "Grand Slam" turnīros. Serēnai Viljamsai ir 17 "Grand Slam" tituli, no tiem pieci Ņujorkā (1999, 2002, 2008, 2012-13).
✦ "Grand Slam" finālā spēlējusi vēl arī Karolīna Vozņacki, kura 2009. gadā "US Open" titula mačā zaudēja Kimai Klijstersai.
✦ Gan Jekaterinai Makarovai, gan Šuajai Pungai pirmo reizi izdevies tikt līdz "Grand Slam" sacensību pusfinālam vienspēlēs.
✦ Viljamsai iekļūšana finālā ļaus kļūt par pirmo tenisisti, kura kvalificējusies sezonas finālturnīram. Salīdzinājumam – vīriešu konkurencē nepieciešamos punktus savākuši jau trīs tenisisti (Rafaels Nadals, Novaks Džokovičs un Rodžers Federers).
✦ Viljamsa arī pēc "US Open" paliks ranga 1. vietā.
✦ Vozņacki atgriezīsies reitinga pirmajā desmitniekā, ja vien par čempioni nekļūs Makarova.
✦ Makarova jau ir nodrošinājusi jaunu ranga rekordu ar Top 15 debiju.
✦ Viljamsai "Grand Slam" turnīros ir 24-1 bilance pret kreilēm. Vienīgais zaudējums piedzīvots 2012. gadā Austrālijā pret savu šodienas pretinieci Makarovu (2:6, 3:6).
✦ Viljamsa zaudējusi tikai trīs (21-3) "Grand Slam" pusfinālus, pēdējo reizi tas notika 2009. gadā Ņujorkā pret Klijstersu. Tas ir Serēnas vienīgais zaudētais "US Open" pusfināls (7-1).
✦ Vozņacki uzvarējusi tikai vienu no četriem (1-3) "Grand Slam" pusfināliem, pirms pieciem gadiem šeit apspēlējot Janīnu Vikmaijeri.
✦ Makarova ir vienīgā no vienspēļu turnīra pusfinālistēm, kura "US Open" turpina arī dubultspēlēs, kur ar Jeļenu Vesņinu tikusi līdz finālam.
✦ Viljamsa, Makarova un Punga līdz finālam nav zaudējušas nevienu setu, Vozņacki zaudējusi divus.
✦ Punga ir vienīgā no pusfinālistēm, kura Ņujorkā nav izsēta. Atklātās ēras laikā tikai divas neizliktās tenisistes iekļuvušas "US Open" finālā – Venusa Viljamsa 1997. gadā un Klijstersa 10 gadus vēlāk.

Viljamsai un Vozņacki jāapliecina favorītu statuss

Viljamsai pret Makarovu ir 3-1 bilance, vienīgais zaudējums ir augstāk pieminētā neveiksme 2012. gada janvārī Melburnā. Abas "US Open" tikās arī 2012. gadā, kad Serēna 3. kārtā uzvarēja ar 6:4, 6:0. Katja toreiz izturēja astoņus geimus (4:4), pēc tam vairs neuzvarot nevienā jeb maču pabeidzot ar astoņiem pēc kārtas zaudētiem geimiem. Kopš tā laika abas tikušās vienreiz, šā gada februārī Dubaijā Viljamsai esot pārākai ar 7:6(6), 6:0. Arī tajā mačā Makarova salūza pēc cerīga 1. seta. Viņa vispirms pie 5:4 nespēja izservēt setu, bet vēlāk notikušajā taibreikā neizmantoja divas setbumbas. Pēc tam sekoja otrais 0:6 sets pēdējos divos mačos pret tagadējo ranga līderi.

Gan Viljamsa, gan Makarova piecos mačos Ņujorkā nav zaudējušas nevienu setu, bez tam Viljamsa nevienā no setiem nav zaudējusi vairāk par trim geimiem! Ceturtdaļfināla 1. setā pret Flāviju Pennetu viņa bija iedzinējos ar 0:3 (divi breiki), pēc tam uzvarot sešus geimus pēc kārtas. Skaidrs, ka Makarova no Viljamsas nebaidās un to jau vairākas reizes ir apliecinājusi iepriekšējās cīņās pret amerikānieti. Makarova Viljamsai pretī var likt ļoti labu servi un itin agresīvu uzbrukumu. Vēsture saka, ka Makarovai šodien ļoti svarīgi ir labi nospēlēt 1. setā, pretējā gadījumā mača iznākums būs viegli paredzams.

Karjeras labāko turnīru Ņujorkā aizvada dubultspēļu speciāliste Šuaja Punga, kuras atrašanās pusfinālā ir ļoti liels pārsteigums. Tas attiecas arī uz viņas rezultātiem – piecas uzvaras ar 2-0, tādā veidā citu starpā uzveicot Agņešku Radvaņsku un Luciju Šafaržovu. Ķīniete turnīrā ir labi servējusi un pietiekami spēcīgi uzbrukusi, nodrošinot Ķīnas tenisa klātbūtni laikā, kad ceļgala savainojuma dēļ spēlēt nevar valsts pirmā rakete Na Lī. Apbrīnas vērts Pungas sakarā ar ne tikai tas, ka viņa nav zaudējusi nevienu setu, bet arī tas, ka pēdējos trīs mačos viņa ne reizi nav nobreikota, bet turnīrā kopumā serve zaudēta tikai trīs reizes (pirmajos divos mačos). Pungai piecos mačos 21 eiss, vairāk ir tikai Viljamsai (23), bez tam ķīniete uzvarējusi 73% punktu, kad izdevies trāpīt pirmo servi. Arī otrās serves punktos labs rādītājs (62%).

Vai uzņemtais temps tiks noturēts pret šovasar savu labāko tenisu atradušo Karolīnu Vozņacki? Dānijas pirmā rakete savstarpējos mačos ir vadībā ar 5-1, uzvarot piecas spēles pēc kārtas. Pungai vienīgā uzvara 2007. gadā trīs setos Toronto. Karolīnai tad bija tikai 17 gadi, Punga ir četrus gadus vecāka. Divos no pieciem zaudētajiem mačiem Šuaja vienu setu spējusi uzvarēt. Ja viņa spēlēs tikpat agresīvi kā iepriekšējās cīņās un spēs izmantot arī savu slaveno spēles variēšanu, liekot Vozņacki daudz domāt, Pungai ir izredzes. Abām tenisistēm labākais sitiens ir "bekhends", kas šajā turnīrā devis lieliskus panākumu.s

5. septembra programma

LaiksSpēle
19:30Jaukto dubultspēļu fināls
20:45*Karolīna Vozņacki – Šuaja Punga
22:45Serēna Viljamsa – Jekaterina Makarova

* - pēc "miksta" fināla. Visus mačus varēs redzēt Eurosport tiešraidē.

     [+] [-]

, 2014-09-05 14:14, pirms 10 gadiem
Pengai vajadzētu būt finālā!

     [+] [-]

, 2014-09-05 14:35, pirms 10 gadiem
Makarova ir tipiska krievu nācija. Ja ļauj spēlēties, tad būs ziepes. Ja uzšauj pa pieri, tad laižas krūmos. Bušārai pietrūka 1 bumbas. Vēl fakts, ka viņai jāšauj 2 zaķi. Uzskatu, ka Martina ar Flāviju arī ir favorītes.

Karolīnīte ir favorīte, itsevišķi, ja atgaiņājot bumbas, mēģinās kādai uzsist stiprāk un nolikt stūrī un spēle turpināsies 3 setus. Nezin, cik iekšā ķīnietei, bet Karo ir skrējusi bez aizelšanās.

     [+] [-]

, 2014-09-05 17:53, pirms 10 gadiem
nicks! Kā jāsaprot: "Bušārai pietrūka 1 bumbas." ?

     [+] [-]

, 2014-09-05 17:58, pirms 10 gadiem
nicks rakstīja: Makarova ir tipiska krievu nācija. Ja ļauj spēlēties, tad būs ziepes. Ja uzšauj pa pieri, tad laižas krūmos. Bušārai pietrūka 1 bumbas. Vēl fakts, ka viņai jāšauj 2 zaķi. Uzskatu, ka Martina ar Flāviju arī ir favorītes.

Karolīnīte ir favorīte, itsevišķi, ja atgaiņājot bumbas, mēģinās kādai uzsist stiprāk un nolikt stūrī un spēle turpināsies 3 setus. Nezin, cik iekšā ķīnietei, bet Karo ir skrējusi bez aizelšanās.
Ja spried tik primitīvi tad jau Gulbis arī krievs,tādas pat problēmas kā Makarovai

     [+] [-]

, 2014-09-05 20:29, pirms 10 gadiem
erudīts007 rakstīja: Ja spried tik primitīvi tad jau Gulbis arī krievs,tādas pat problēmas kā Makarovai
Nav Gulbim tādu problēmu, viņš sāk zaudēt ne no šā ne no tā, pa lielam gan spēks aptrūkstas. Krievi katrā ziņā viņam nav ienaidnieki.