Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Ar lietu un pretinieku Ņujorkā galā paspēj tikt vienīgi Ferers

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ar lietu un pretinieku Ņujorkā galā paspēj tikt vienīgi Ferers
Davids Ferers
Foto: Reuters/Scanpix

Lietus izbojātajā "US Open" otrās nedēļas otrdienas vīriešu 4. kārtas spēļu programmā pilnībā izdevās izspēlēt tikai vienu maču, kurā Davids Ferers trīs setos uzveica Rišāru Gaskē. Dabas stihijas ļāvušas karjeru uz vēl vismaz vienu dienu pagarināt Endijam Rodikam.

Spānijas otrajam numuram 7:5, 7:6(2), 6:4 uzvara pret Rišāru Gaskē ir astotais panākums deviņos mačos pret lieliskā "bekhenda" īpašnieku. Viss varēja izvērsties nedaudz citādāk, ja francūzis izmantotu savas iespējas. Otrajā setā viņam pie 5:3 bija iespēja ar savu servi nodrošināt uzvaru partijā, bet nākamajā geimā vēl arī četras setbumbas pie pretinieka serves. Fereram grūti klājās ar finiša līnijas sasniegšanu, punktu viņš spēja pielikt tikai ar piekto mačbumbu (visas pie pretinieka serves).

Gaskē ir visnotaļ bēdīga bilance "Grand Slam" 4. kārtās. Šajā turnīra stadijā viņam 1-13 bilance, vienīgo reizi pāri 4. kārtai tiekot 2007. gadā Vimbldonā, kur viņam izdevās sasniegt pusfinālu. Ferers kļuvis par otro spāni aiz Rafaela Nadala, kuram Atklātās ēras laikā izdevies viena gada laikā iekļūt visu četru "Grand Slam" turnīru astoņniekā.

Gandrīz vienu setu izspēlēja Endija Rodika un Huana Martina Del Potro mačā, kas var kļūt par Rodika karjeras pēdējo spēli. Del Potro Eša stadionā nebija spēlējis kopš 2009. gada fināla, kurā viņš uzveica Rodžeru Federeru – titulu viņš neaizstāvēja plaukstas locītavas savainojuma dēļ, bet pērn maznozīmīgākos kortos spēlēja pret tādiem tenisistiem kā Djēgo Hunkeru, Filipo Volandri un Žilu Simonu. Tādējādi arī slaidajam argentīnietim otrdienas vakarā bija pamats uztraukumam.

Rodiks spēli sāka pārliecinošā noskaņojumā, savu servi turēja viegli, kamēr Del Potro sev raksturīgi lēni iegāja spēlē, "pamostoties" tikai tad, kad atradās iedzinējos ar breiku. Rodiks pie 5:3 neizservēja pirmo setu, to pabeidzot ar divām nepiespiestajām kļūdām autu izskatā. Pie 1:0 Rodika labā taibreikā spēle tika pārtraukta lietus dēļ. Pēc pusstundu ilgas apdomāšanas tika nolemts likt punktu otrdienas spēļu programmas vakara sesijai.

Pārējās divās spēlēs: čempions Novaks Džokovičs ir ar 2:0 vadībā pret Stanislasu Vavrinku, bet Džokoviča tautietis Janko Tipsarevičs ar 5:2 priekšā Filipam Kolšraiberam. Šī pāra uzvarētājs ceturtdaļfinālā spēlēs ar Fereru. Savukārt Džokoviča/Vavrinkas mača labākajam tiks Rodiks/Del Potro.

Trešdien jāpabeidz trīs minētās nepabeigtās spēles, kā arī jānospēlē mači starp Rodžeru Federeru un Tomašu Berdihu, kā arī Endiju Mareju un Marinu Čiliču. Laika apstākļi solās būt ne mazāk dramatiski kā otrdien.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-09-05 08:36, pirms 12 gadiem
Ferrers malacis. Tiešām ļoti stabili un labi spēlē jau vairākus gadus. Uzreiz aiz lielā četrinieka.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-09-05 12:05, pirms 12 gadiem
Kā iet, Bērziņ? rakstīja: 5nieka! Putriņš jau sen kā pieskaitāms lielajam 5niekam! Vien nebūtu tā smagā trauma
Piekrītu, bet mani māc bažas jau par maču ar Rodiku, jo viņš savā pēdējā GS laikam sadomājis izspiest no sevis pēdējo un spēlē tiešām labi.Putriņam jau spēle sāka iet labi "no rokas", tas lietus izputināja un tagad no jauna jāieiet mačā , pie kam uzreiz taibreikā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-09-05 19:09, pirms 12 gadiem
Kā iet, Bērziņ? rakstīja: cik redzēju, Potro vnk sākumā nebija sakoncentrējies. Svarīgajos brīžos nospēlēja aukstasanīgi, liekot Rodikam daudz kļūdīties
Turklāt visa mača garumā būs jāiztur milzonīgs tiesnešu spiediens, ko varēja jau novērot pirmajos 12 geimos. Izskatījās pretīgi
Jaa, mani arī tiesneši totāli paspēja nokaitināt.Un tagad atkal kaitina Ņujorkas lietus - izrādās, ne tikai Latvijas lietus spēj izvest no pacietības .
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja