Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Daugavpils "Ergo Open" laukumiem atved neatbilstošas kvalitātes smiltis; problēma tika atrisināta

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Daugavpils "Ergo Open" laukumiem atved neatbilstošas kvalitātes smiltis; problēma tika atrisināta
Anete Namiķe, Varvara Brailko, Anastasija Kravčenoka, Tīna Graudiņa. Foto: Latvijas Volejbola federācija

8.-9. augustā Latvijas otrajā lielākajā pilsētā Daugavpili pirmoreiz notiks "Ergo Open" Latvijas čempionāta posms. Vietējā portāla redakcijai kāds lasītājs sūdzējās par atvesto smilšu aizdomīgo kvalitāti, kā arī izteica bažas par iespējām laicīgi sagatavot pludmales volejbola laukumus. Atvesto smilšu problēmu atzina arī sporta pārvaldes vadītājs, savukārt volejbola federācijas pārstāvis pauda pārliecību, ka viss tiks atrisināts. 6. augustā plkst. 16.05 Daugavpils Sporta pārvalde publicēja bildes, kur redzams, ka laukumi gandrīz jau ir sagatavoti, turklāt sporta dzīves vadītājs apsolīja, ka izskatīsies vēl labāk.

Šis pludmales volejbola turnīrs notiks Stropu ezera pludmalē. Tur piedalīsies arī Eiropas čempione, daugavpiliete Anastasija Kravčenoka. "Lielā mērā pateicoties tieši viņai, ir iespējama tāda līmeņa sacensību aizvadīšana mūsu pilsētā," norāda sporta jomu pārraugošais Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis.

Daugavpils portāla lasītājs informē redakciju: "Pabiju Stropu ezera pludmalē, kur pēc dažām dienām notiks sacensības pludmales volejbolā, ar ko arī pats nodarbojos kā amatieris. Redzēju pludmales gatavošanu sacensībām un tagad ļoti šaubos, vai laukumus paspēs sagatavot noteiktajā termiņā. Intensīvi strādā pašizgāzēji un ekskavators. Smiltis atveda vēlu vakarā, gandrīz tumsā. Termiņi spiež... Un es arī dzirdēju, ka strādnieki manuāli "sijā" smiltis. Kāpēc? Vai kaut kas nav kārtībā?"

"Šausmīga smilšu kvalitāte, daudz akmeņu, mazu zaru un dažādu atkritumu. Ar tādu laukumu kvalitāti traumas ir neizbēgamas," aizvakar situāciju raksturoja Daugavpils portāla lietotājs Artur_82. "Smiltis ar akmeņiem var izmantot tikai būvniecībai, nevis pludmales volejbolam," atzina lietotājs Traker.

Daugavpils Sporta pārvaldes vadītājs Juris Stivriņš: "Tagad strādā ekskavatori un pašizgāzēji, aizvācot smilšu virskārtu, kas neatbilst federācijas prasībām, lai varētu aizvadīt sacensības pludmales volejbolā. Šodien plānojam uzbērt turnīram derīgu smilšu kārtu."

Bija atbraucis arī par laukumu sagatavošanu atbildīgais Latvijas Volejbola federācijas pārstāvis, lai risinātu smilšu kvalitātes problēmu. Tika atrasts karjers, kur var dabūt atbilstošas kvalitātes smiltis. Darba apjoms ir liels, taču pārvaldes vadītājs sola, ka laukumi tiks sagatavoti laicīgi.

Vēlāka piezīme: Latvijas Volejbola federācijas valdes loceklis Kaspars Timermanis pauda pārliecību, ka līdz turnīra sākumam viss tiks sagatavots, vēstīja Latvijas Radio.

Pilsētas vicemērs Jānis Dukšinskis skaidro situāciju: "Sākumā nebija redzams, ka smiltīs ir akmentiņi, bet pēcāk tos konstatēja. Tos varētu izņemt ārā, bet smiltis tik un tā būtu pārāk rupjas, un tas var novest pie traumām. Radās jautājums: ko darīt? Pārcelt sacensības vai atrisināt problēmu ar smiltīm. Meklēja citas smiltis, kas arī tika atrastas."

6. augustā plkst. 16.05 Daugavpils Sporta pārvalde publicēja bildes, kur redzams, ka laukumi gandrīz jau ir sagatavoti, turklāt pilsētas sporta dzīves vadītājs Juris Stivriņš apsolīja, ka izskatīsies vēl labāk.

.

Izmantotie resursi:
grani.lv

  +1 [+] [-]

, 2020-08-05 15:22, pirms 4 gadiem
Ja federācijas cilvēks ir atbraucis un darbojas, tad laukumiem jābūt OK.

  +2 [+] [-]

, 2020-08-05 15:23, pirms 4 gadiem
Paldies meitenēm! ';

     [+] [-]

, 2020-08-07 09:56, pirms 4 gadiem
domāju, ka 10 baļļu skalā smiltis būs 7

     [+] [-]

, 2020-08-07 10:12, pirms 4 gadiem
v-bols rakstīja: Paldies meitenēm!
jā, tiešām paldies