Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Volejbolists Petrovs pievienojies Krievijas Superlīgas debitantei ASK

Ints Megnis
Ints Megnis

Volejbolists Petrovs pievienojies Krievijas Superlīgas debitantei ASK
Deniss Petrovs. Foto: nn-volley.ru

Latvijas izlases volejbolists Deniss Petrovs nākamajā sezonā pārstāvēs Ņižņijnovgorodas klubu ASK, kas piedzīvos debiju Krievijas Superlīgā.

Iepriekšējās četras sezonas Petrovs spēlēja Sanktpēterburgā bāzētajā Ļeņingradas apgabala vienībā "Dynamo", kurai vispirms palīdzēja sasniegt Superlīgu, bet nākamos trīs gadus ar to spēlēja Krievijas spēcīgākajā līgā. Pagājušajā sezonā vienība guva devīto vietu starp 14 komandām.

Tikmēr 2016. gadā dibinātā ASK komanda šajā pavasarī uzvarēja Krievijas otrajā spēcīgākajā līgā un tagad debitēs Superlīgā. Vienība starpsezonā paziņojusi par atvadīšanos no astoņiem volejbolistiem, bet Petrovs, kurš šomēnes svinēs savu 33. dzimšanas dienu, kļuvis par tās pirmo leģionāru.

Zīmīgi, ka šī Petrovam nebūs pirmā pieredze Ņižņijnovgorodā, jo 2015./16. gada sezonā viņš bija komandas "Nizhny Novgorod" rīcībā, bet vienībai bija aizliegts pieteikt jaunus spēlētājus un Latvijas sportists tā arī tajā neaizvadīja nevienu maču, februārī, tuvojoties spēlētāju pāreju termiņa beigām, pārtraucot līgumu. Turpinājumā viņš pievienojās "Dynamo", kamēr Ņižņijnovgorodas līdzšinējā komanda vasarā beidza pastāvēt un tās vietā tika dibināta ASK.

Tāpat savas karjeras laikā Petrovs pārstāvējis klubus Latvijā, Igaunijā, Francijā un Baltkrievijā.

Petrovs ir arī ilggadējs Latvijas volejbola izlases spēlētājs, šovasar kopā ar to spēlējot Eiropas Zelta līgā.

Izmantotie resursi:
Связующий Денисс Петровс первый легионер в...