Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

ČL izloze: pusfināliste "Ajax", pārvarot grieķu barjeru, dotos uz Azerbaidžānu vai Kipru

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

ČL izloze: pusfināliste "Ajax", pārvarot grieķu barjeru, dotos uz Azerbaidžānu vai Kipru
Amsterdamas "Ajax" futbolisti. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Šodien UEFA mītnē Šveices pilsētā Nionā tika veikta UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas "play-off" kārtas izloze, kas noteica, ka pagājušās sezonas turnīra pusfinālistei Amsterdamas "Ajax", pārvarot Grieķijas čempiones Saloniku PAOK pārbaudījumu, nāktos doties pie Azerbaidžānas čempiones "Qarabag" vai Kipras labākās komandas Nikosijas APOEL.

No interesantākajiem iznākumiem vērts pieminēt, ka Turcijas vicečempiones Stambulas "Başakşehir" un Grieķijas Pirejas "Olympiakos" principiālā pāra uzvarētājs spēkosies ar Krievijas "Krasnodar" un Portugāles "Porto" dueļa labāko komandu. Tāpat kādai no pagājušā gada Čempionu līgas grupu turnīra dalībniecēm - Belgradas "Crvena Zvezda" vai Bernes "Young Boys" šoreiz ceļš uz pamatturnīru būs liegts - Serbijas čempionei pārvarot dāņu "København" barjeru pretī nāks tieši pēdējo divu sezonu Šveices čempione.

Izloze lēmusi to, ka pamatturnīrā pēc vismaz gada pārtraukuma atgriezīsies Zagrebas "Dinamo" vai slovēņu "Maribor", vai nu Trondheimas "Rosenborg" no Norvēģijas. Savukārt Budapeštas "Ferencváros" Čempionu līgas grupu turnīrā nav spēlējusi kopš 1995./96. gada sezonas, kā rezultātā izlozi ungāru čempioni var uzskatīt par veiksmīgu.

Čempionu zarā viens no centrālajiem "play-off" kārtas dueļiem potenciāli var būt Glāzgovas "Celtic" cīņa ar Prāgas "Slavia" no Čehijas. Abi no minētajiem klubiem pagājušajā sezonā iekļuva UEFA Eiropas līgas izslēgšanas spēlēs - "Celtic" apstājās sešpadsmitdaļfinālā, kur ar 0:3 summā atzina Spānijas "Valencia" pārākumu, savukārt "Slavia" pamanījās pārvarēt gan beļģu "Genk" (4:1), gan vairākkārtējās Eiropas līgas čempiones spāņu "Sevilla" (6:5) barjeru, iekļūstot ceturtdaļfinālā. Tajā ļoti cienīgā cīņā ar 3:5 summā tika atzīts nākamās turnīra čempiones Londonas "Chelsea" pārākums.

Visbeidzot izlozi par samērā veiksmīgu var uzskatīt visas četras atlikušajā nečempionu zara pārī ielozētās komandas - Šveices "Basel" un Austrijas Lincas "LASK", kā arī Ukrainas Kijevas "Dynamo" un "Club Brugge" no Beļģijas. No tām pagājušajā sezonā Čempionu līgas grupu turnīrā piedalījās tikai pēdējām no minētajām, izcīnot trešo vietu apakšgrupā ar Madrides "Atletico", Dortmundes "Borussia" un Francijas "AS Monaco".

Čempionu zars

Pāris
Dinamo Zagreb (Horvātija)/Ferencváros Budapest (Ungārija) - Maribor (Slovēnija)/Rosenborg (Norvēģija)
CFR Cluj (Rumānija)/Celtic Glasgow (Skotija) - Slavia Praha (Čehija)
Young Boys Bern (Šveice) - Crvena Zvezda (Serbija)/København (Dānija)
APOEL Nicosia (Kipra)/Qarabağ Ağdam (Azerbaidžāna) - PAOK (Grieķija)/Ajax (Nīderlande)

Nečempionu zars

Pāris
Basel (Šveice)/LASK Linz (Austrija) - Dynamo Kyiv (Ukraina)/Club Brugge (Beļģija)
İstanbul Başakşehir (Turcija)/Olympiakos Piraeus (Grieķija) - Krasnodar (Krievija)/Porto (Portugāle)

     [+] [-]

, 2019-08-05 17:02, pirms 5 gadiem
Kāpēc nav minēts ar ko spēlēs mūsu čempioni?