Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Somija papildlaikā pieveic Grieķijas U18 izlasi un izvairās no izkrišanas

Rolands Eliņš

Somija papildlaikā pieveic Grieķijas U18 izlasi un izvairās no izkrišanas
Grieķijas izlases U18 basketbolisti
Foto: FIBA

Latvijā notiekošajā Eiropas čempionātā basketbolā vīriešu U18 izlasēm šodien noskaidrojās, ka no elites divīzijas izkritīs tikai divas izlases, jo Somija papildlaikā ar 89:85 pieveica nākamā čempionāta mājinieci Grieķiju un ieguva 13. vietu.

Grieķijas U18 izlase, kas apakšgrupā Latvijai zaudēja ar 74:80, tuvu zaudējumam šodienas mačā pret Somiju bija jau pamatlaika izskaņā, 30 sekundes pirms beigām esot iedzinējos ar 69:75. Grieķiem izdevās trāpīt tālmetienu, sagaidīt divus Somijas spēlētāja Mikaela Jantunena neveiksmīgus soda metienus un astoņas sekundes pirms pamatlaika beigām iemest vēl vienu trejaci, panākot neizšķirtu. Somiem vēl palika laiks izraut uzvaru, taču Jantunens iespēju reabilitēties neizmantoja.

Papildlaikā Somijai tomēr izdevās panākt sev vēlamo rezultātu, uzvarot ar 89:85, un šoreiz grieķiem pēdējo sekunžu atspēlēšanās neizdevās, jo svarīgus soda metienus pašās beigās realizēja Jespers Granlunds. Viņš spēli pabeidza ar 20 punktiem, 22 pievienoja pamatlaika beigās neveiksmīgi nospēlējušais Jantutnens, bet neapstrīdams mača galvenais varonis bija Ville Tāvainainens, kuram 35 punkti, trāpot astoņus tālmetienus no 17.

Grieķijas izlasē tikmēr ar 33 punktiem un pieciem precīziem trejačiem izcēlās Nikolass Rogkavopoloss, kuram arī desmit atlēkušās bumbas.

Somijai šī bija ceturtā uzvara turnīra septiņās spēlēs un ar 13. vietu tā nosargāja savu vietu elites divīzijā, kamēr to pašu nevar teikt par Grieķiju, kas turnīrā guva trīs uzvaras. Grieķijas izlase līdz ar to atkārtojusi savu antirekordu, paliekot 14. vietā Eiropas čempionātā, taču no elites neizkritīs, jo nākamās sezonas elites divīzijas turnīru uzņems savā laukumā.

Grieķijai, kas pieskaitāma Eiropas basketbola lielvalstīm, šī vasara jauniešu basketbolā ir vērtējuma ļoti pieticīgi, jo arī U20 izlase knapi nosargāja vietu elitē, paliekot 13. vietā Eiropas čempionātā. Jāpiemin gan, ka laika periodā no 2009. līdz 2013. gadam Grieķijas U18 izlase arī nevarēja lepoties ar lieliem panākumiem, tikai vienreiz tiekot augstāk par 11. vietu, taču kopumā grieķi šajā vecuma grupā divreiz kļuvuši par Eiropas čempioniem, kā arī kopš 1998. gada sešas reizes ieguvuši medaļas.

Uz B divīziju izkritīs arī Ukrainas un Bosnijas komandas, kuru savstarpējā mačā Ukraina šodien uzvarēja ar 94:88, attiecīgi ieņemot 15. vietu. Savukārt cīņā par septīto vietu Lielbritānija ar 70:68 spraigā mačā pieveica Melnkalni, iegūstot savu augstāko vietu U18 čempionātā, kurā briti gan piedalās tikai otro sezonu.

Savukārt B divīzijā šodien tiek aizvadītas izšķirošās spēles. Pacelšanos augstāk uz eliti jau garantējušas Slovēnija un Nīderlande, kas sacentīsies finālā, bet trešā tiks noskaidrota Igaunijas un Beļģijas divcīņā. Somijas uzvaras dēļ ne Igaunija, ne Beļģija uz eliti pacelties nevarēs.

Izmantotie resursi:
Finland v Greece boxscore - FIBA U18 European...

  +3 [+] [-]

, 2018-08-05 16:37, pirms 6 gadiem
Zevs apsolīja Sokrātam izpildīt ikvienu vēlēšanos, ko Sokrāts pateiktu pietiekami aplinkus.

Sokrāts teica, es gribu, lai Grieķijas U18 izlase nekad neizlidotu uz B divīziju.

Zevs teica, ka nevarot to izpildīt, jo lūgums esot pārāk tiešs.

Tad Sokrāts teica, lai Grieķijas U18 izlase izlidotu uz B divīziju tikai tad, kad Latvija spēlēs finālā.

- Lai tā notiek, teica Zevs.

No sengrieķu traģēdijas antoloģijas.

  +6 [+] [-]

, 2018-08-05 16:55, pirms 6 gadiem
Grieķija nekur neizkritīs, jo U18 čempionāts nākamgad notiks Grieķijā.

  +2 [+] [-]

, 2018-08-05 17:11, pirms 6 gadiem
Ko nu?Visa gudrā filozofija un mItiskais raksts kaķim zem astes?

  +1 [+] [-]

, 2018-08-05 17:21, pirms 6 gadiem
Jums tiešām SC autori ir pilnīgi vienalga, ko jūs rakstat ? Tak mazliet info ievāc, pirms pļūti iekšā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja