Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Burusis arī nākamsezon paliks Ķīnā

Andrejs Siliņš

Burusis arī nākamsezon paliks Ķīnā
Jannis Burusis
Foto: Scanpix Baltics

Pazīstamais grieķu basketbolists Jannis Burusis piekritis Ķīnas kluba "Lions" piedāvājumam pagarināt līgumu arī uz nākamo sezonu.

2015. gada Eirolīgas čempions Madrides "Real" sastāvā Burusis pagājušajā vasarā nolēma doties peļņā uz Ķīnu, parakstot līgumu uz vienu sezonu ar "Lions" klubu. Burusis vidēji mačā izcēlās ar 17,1 punktu un 10,9 atlēkušajām bumbām, bet komanda ar 31 uzvaru 38 spēlēs izcīnīja uzvaru 20 komandu regulārajā turnīrā. Izslēgšanas turnīrā komanda tika līdz finālam, kur gan sērijā ar 0-4 piekāpās "Flying Leopards".

34 gadus vecais centrs Burusis nolēmis palikt komandā vēl sezonu, tāpat kā amerikāņu aizsargs Kortnijs Fortsons. Latvijas līdzjutējiem Saratovas "Avtodor" rindās iepriekš redzētais basketbolists vidēji guva 30,5 punktus, atdeva 11 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 7,6 bumbas. Abi komandu vedīs uz priekšu arī nākamajā sezonā.

215 centimetrus garais Burusis 2015./2016. gada sezonā "Baskonia" rindās bija viens no labākajiem Eirolīgas spēlētājiem, , kā arī tika atzīts par Spānijas ACB līgas sezonas vērtīgāko spēlētāju jeb MVP. Karjeras laikā Burusis spēlējis Atēnu AEK, "Barcelona", Pirejas "Olympiacos", Milānas "Olimpia", Madrides "Real", Vitorijas "Baskonia" un Atēnu "Panathiniakos".

Starp daudzajiem tituliem un individuālajām atzinībām klubu karjerā Burusim ir lieli panākumi arī valstsvienību līmenī. Grieķijas izlases rindās Burusis 2005. gadā kļuva par Eiropas čempionu, bet četrus gadus vēlāk izcīnīja Eiropas bronzu.

     [+] [-]

, 2018-08-05 12:50, pirms 6 gadiem
Saprotams lēmums. Karjeras pēdējos gados vel jānopelna kāds lielāks piķis, un tad jau varēs doties pelnītā atpūtā.