Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Visockis-Rubenis: "Laukumu atstājām ar sudraba medaļām, bet kā uzvarētāji"

Ints Megnis
Ints Megnis

Visockis-Rubenis: "Laukumu atstājām ar sudraba medaļām, bet kā uzvarētāji"
Artūrs Visockis-Rubenis
Foto: FIBA

Latvijas U18 basketbola izlases treneris Artūrs Visockis-Rubenis pēc zaudējuma Eiropas čempionāta finālā pret Serbiju preses konferencē norādīja, ka neizdevās spēles sākums un komanda nav bijusi īsti gatava pretinieku fiziskajam pārspēka, taču turpinājumā ar cīņassparu un ticību izdevies noturēties spēlē. Treneris norādīja, ka šajā spēlē bija iespējams uzvarēt tikai ar izcilu uzbrukumu, jo aizsardzībā pretiniekus apturēt praktiski nevarēja. Savukārt tiesnešos Visockis-Rubenis vainu nemeklēja, izsakoties, ka spēli tiesāja turnīra trīs labākie tiesneši, kas paveica savu darbu.

"Centāmies šai spēlei gatavoties tāpat kā visām pārējām - mēģinājām ignorēt cilvēkus un īsziņas, kas teica, ka jau esam paveikuši lielu darbu. Vēl bija viena spēle un nedrīkstējām apstāties, jo visu sulu no citrona vajadzēja izspiest līdz galam," preses konferencē sacīja Artūrs Visockis-Rubenis. "Puiši tam noticēja. Sākums gan neizdevās un atdevām iniciatīvu pretiniekam. Kaut gatavojāmies milzīgam fiziskajam pārspēkam, laikam līdz galam nesapratām cik tas būs nopietns. Tomēr pēc tam ar ticību un cīņassparu turējāmies spēlē - no laukuma aizgājām ar sudraba medaļām, bet kā uzvarētāji."

"Skatoties atkārtojumu, noteikti atradīsim kļūdas, ko varējām izdarīt labāk, tomēr kopumā šobrīd jūtamies kā uzvarētāji un pilnībā izbaudām sudraba medaļas, jo ceļš līdz tām bija ļoti grūts un pārbaudījumu pilns," atzina treneris.

"Bija vairākas epizodes, kurās varējām salauzt spēli - maču varējām uzvarēt tikai un vienīgi ar uzbrukumu, jo viņu fiziskais pārspēks groza apakšā bija milzīgs. Gājām uz to, lai iemestu 105 punktus, tomēr izšķirošajos brīžos, kad bijām tuvu, pietrūka viena precīza metiena, kas pārlauztu līkni. Situācijas un iespējas bija, bet nerealizējām," norādīja Visockis-Rubenis.

Atsevišķi līdzjutēji bija neapmierināti par tiesnešu piekopto stilu, bet Visockis-Rubenis atturējās no jebkāda veida kritikas: "Tiesneši darīja darbu, ko vajadzēja. Emocijās vienmēr liekas, ka vajag citādāk, bet šī bija finālspēle, ko tiesāja trīs labākie tiesneši."

"Biju pārsteigts, ka man tika uzticēta šī izlase," atzina treneris. "Gatavojoties čempionātam, ļoti nopietni piegāju pie treneru kolektīva atlasīšanas - vācu uzticamus profesionāļus. Katra mazā detaļa beigās summējās. Tāpat piegājām arī spēlētāju atlasē - lai katram būtu pilnīgi skaidra loma komandā, bet mums būtu skaidrs kā mēs viņu izmantosim komandā. Jau pirms čempionāta teicu, ka mūsu lielākais spēks ir vidējais aritmētiskais un tas arī piepildījās mačā. Viens otru dzina uz priekšu. Ļoti liels bija pat epizodiski spēlējošā Oskara Hlebovicka ieguldījums. Liels zaudējums bija, ka pirmajā spēlē no sastāva izkrita Edvards Mežulis - šajā spēlē viņš ļoti būtu palīdzējis, ar viņa palīdzību mēs noteikti būtu šodien uzvarējuši."

"Pirmajā treniņā pateicām, ka komandas mērķis ir izcīnīt medaļas, bet pēc tam par to vairs nerunājām - katru dienu vienkārši pildījām uzdevumus, lai tuvotos mērķim," treneris pastāstīja par noskaņojumu izlasē. "Ķilps, kurš šodien praktiski spēlēja uz vienas kājas, ir uzvarētājs. Viņam tika uzticēta skaidra loma - līderu segšana. Viņš un Dāvids Vīksne šo darbu izdarīja lieliski. Šodien viņam acīmredzami sāpēja kāja, bet tāpat gāja laukumā un svarīgā brīdī trāpīja divus tālmetienus. Mans brālis [fiziskās sagatavotības treneris Ēriks Visockis] atteicās no sieviešu basketbola izlases, jo viņam būs ģimenes pieaugums. Tomēr pēc nopietnas sarunas ar sievu piekrita šai izlasei. Tieši viņa dēļ viss tika perfekti sagatavots un iztikām bez nopietnām traumām. Līdz pēdējai spēlei aizgājām ar vienu lauztu roku, kas kopumā bija negadījums."

"Šai paaudzei ir laba īpašība - šie puiši ir ļoti mērķtiecīgi. Šim panākumam nedrīkst būt punkta statuss, bet gan jābūt atsperes statusam - pamest uz priekšu, dot motivāciju. Viņi nedrīkst apstāties, viss ir tikai sākums," norādīja treneris. "Šodien izbaudīsim mirkli, rīt izgulēsimies un pēc tam dzīvosim tālāk. Rīt Latvijas sportā būs kāda jauna uzvara un par mums aizmirsīs, tāpēc izbaudīsim šo īso mirkli."

  +3 [+] [-]

, 2018-08-06 00:53, pirms 6 gadiem
Malači džeki un Visockis-Rubenis - izdevās izveidot lielisku komandu gan no spēlētājiem, gan treneriem!

  +4 [+] [-]

, 2018-08-06 00:56, pirms 6 gadiem
Apsveicu komandu ar izcīnīto sudrabu !!! Noteikti šim panākumam milzīga loma ir trenerim Arturam Visockim-Rubenim. Patīk šis treneris ar savu radošo pieeju un daudzpusīgumu. Prot iemācīt ne tikai taktiku, tehniku, bet arī uzsver izglītības, attieksmes un morālo īpašību lomu.
Aizkļūšana līdz finālam vsp ir likumsakarīga, jo ar normāliem večiem notiek labas lietas !

  -3 [+] [-]

, 2018-08-06 01:05, pirms 6 gadiem
Бpocить кypить нaвceгда всего за день? Лeгкo, нo только этим дедовским методом - https://elbo.in/vdoh Излeчит дaжe опытных курильщиков с 30-40 летним стажем. Кypилa 14 лет пo пaчкe-полторы вдeнь, но бросилa без физический и моральных усилий за 1 день!

  +3 [+] [-]

, 2018-08-06 03:35, pirms 6 gadiem
Visu cieņu komandai un treneriem! Lielisks darbs!

  +6 [+] [-]

, 2018-08-06 08:29, pirms 6 gadiem
Izcils komandas un visas LV basketbola sistēmas panākums! No malas likās, ka treneris savu darbu paveic ļoti labi!

Ko uzlabot nākotnei? Pēdējā spēle parādīja, cik ļoti mums pietrūkst tādu viegli iemācāmu lietu kā spēles korpusā, elkoņu un atbloķēšanas. Varbūt labāk daļu piezīmju dabūt cīņā par pozīciju, nekā gandrīz visas savākt, lēkājot pretiniekam riņķī pēc zaudētas pozīcijas?

  +2 [+] [-]

, 2018-08-06 08:56, pirms 6 gadiem
Paldies, šīs dažas čempionāta dienas pierādīja, ka mazi cinīši gāž lielus vezumus! Veiksmu turpmāk visai komandai, galvenais neapstāties!

     [+] [-]

, 2018-08-06 09:36, pirms 6 gadiem
Es arī piederu pie "atsevišķajiem līdzjutējiem" kam nepatika tiesneši bet treneris malacis, ka nemeklē vainu tiesāšanā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2018-08-06 11:07, pirms 6 gadiem
Finālmača lielākais pārsteigums man bija Vīksnes lieliskā darbība aizsardzībā pret garākajiem serbiem. Ļoti daudzās epizodēs ar savu aktīvo segšanu no priekšas neļāva iespēlēt bumbu garajam. Šim čalim arī lielajā basketā varētu kaut kas labs sanākt.
Nepatīkamākais - Šnipkes un Berķa bezzobainā spēle un Vēvera kādi 3 pūt-palaid trīnīši pāri rokām, kur tā vietā varēja atspēlēt brīvam komandas biedram uz perimetra.
Komanda kopumā - malači !

  +1 [+] [-]

, 2018-08-06 12:28, pirms 6 gadiem
RobertsK rakstīja: Finālmača lielākais pārsteigums man bija Vīksnes lieliskā darbība aizsardzībā pret garākajiem serbiem. Ļoti daudzās epizodēs ar savu aktīvo segšanu no priekšas neļāva iespēlēt bumbu garajam. Šim čalim arī lielajā basketā varētu kaut kas labs sanākt.
Nepatīkamākais - Šnipkes un Berķa bezzobainā spēle un Vēvera kādi 3 pūt-palaid trīnīši pāri rokām, kur tā vietā varēja atspēlēt brīvam komandas biedram uz perimetra.
Komanda kopumā - malači !
Nu vienīgais bezzobainais tur bija Berķis. Par Šnipki un Vēveri neko sliktu nevaru un negribu teikt. Bija jāmet, jo kādam ir jāmet, nevar visu laiku mest tikai Žagars, Kurucs, Miška.

     [+] [-]

, 2018-08-06 12:44, pirms 6 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Nu vienīgais bezzobainais tur bija Berķis. Par Šnipki un Vēveri neko sliktu nevaru un negribu teikt. Bija jāmet, jo kādam ir jāmet, nevar visu laiku mest tikai Žagars, Kurucs, Miška.
Sorry, rakstīju Šnipke, domāju Miška
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-08-06 21:41, pirms 6 gadiem
Malacis galvenais treneris,tāpat arī pārējie. Paldies viņiem visiem un komandas puikām, izdarīja šoreiz laikam maksimālo, nebūtu bijis ar Mežuli nekas vairāk. Ir labi! Godīgi pastrādāts, godīgi Eiropas sudrabs nopelnīts. Paldies!