Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Baltkrievu hokeja šefs: "Ar Latviju izskatām kopīgu plānu, kā piesaistīt skatītājus"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Baltkrievu hokeja šefs: "Ar Latviju izskatām kopīgu plānu, kā piesaistīt skatītājus"
Hokeja federāciju vadītāji Genādijs Savilovs un Aigars Kalvītis. Foto: Guntis Lazdāns, LHF

Baltkrievijas Hokeja federācijas priekšsēdētājs Genādijs Savilovs atklāj, ka nākamā gada pasaules čempionāta rīkošanā sadarbība ar Latviju notiek atbilstoši Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) noteiktajiem standartiem. Tiesa, atšķiras šo valstu pieeja cīņā pret koronavīrusa pandēmiju.

2021. gada pasaules čempionāts Rīgā un Minskā risināsies no 21. maija līdz 6. jūnijam. Kā šobrīd veidojas sadarbība ar otru pasaules čempionāta saimnieci Latviju? "Mēs vadāmies no IIHF prasībām. Tām visām atbilstam mediju telpas un biļešu programmas ziņā," saka Baltkrievijas hokeja vadītājs. "Atsevišķi strādājam pie kādiem momentiem, tostarp veidojam prezentācijas video klipu. Varbūt pēc profesionālas televīzijas standartiem tas būs viduvējs, jo iepriekš neko tādu neesam darījuši."

"Izskatām kopīgu variantu, kā piesaistīt līdzjutējus. Bet mums orientācija vispirms ir uz Krieviju. Esam ļoti priecīgi, ka mums der komandu sastāvs, kas būs Minskā. Teikšu pat vairāk - pēc grupu izveidošanas rezultātiem... Droši vien es uzrakstītu tādu pašu sastāvu, ko gribētu redzēt Minskā," labsajūtu pauž baltkrievu funkcionārs. Rīgas grupa tikmēr nav tā labākā, vadoties no biznesa aspekta.

Rīgas grupā spēlēs Kanāda, Somija, ASV, Vācija, Latvija, Norvēģija, Itālija un Kazahstāna. Minskas grupā cīnīsies Krievija, Zviedrija, Čehija, Šveice, Slovākija, Dānija, Baltkrievija, Lielbritānija. Rīga uzņems divus arī ceturtdaļfinālus, bet pārējie divi un atlikušie mači notiks Baltkrievijas galvaspilsētā.

Kad sāksies biļešu tirdzniecība? "Plānojam no septembra sākuma. Vēl paskatīsimies, kad būs gatavi latvieši. Bet parasti tas ir rudens sākumā," informē Genādijs Savilovs.

Koronavīrusa pandēmijas dēļ patlaban nav skaidrs, vai nākampavasar skatītājiem Rīgā būs jāievēro divu metru distance. Tikmēr pie mūsu kaimiņiem šajā sakarā īpašu ierobežojumu nav. Tādējādi baltkrieviem patlaban ir vieglāk plānot biļešu tirdzniecību.

Izmantotie resursi:
pressball.by

     [+] [-]

, 2020-07-05 16:39, pirms 4 gadiem
Ja būs divu metru attālums Rīgā, tad biļešu cena būs vnk neadekvāti augsta!!!

     [+] [-]

, 2020-07-05 16:41, pirms 4 gadiem
Varbūt batjka var no sponsorēt biļešu cenas,?
Uz Rīgas spēlēm cenas kā Minskā?

     [+] [-]

, 2020-07-05 17:26, pirms 4 gadiem

     [+] [-]

, 2020-07-05 17:46, pirms 4 gadiem
Kā piesaistīt skatītājus. Rīgā tirgot baltkrievu alu par baltkrievu cenām, Minskā tirgot Latvijas alu par baltkrievu cenām. Starpību sedz LHF.

     [+] [-]

, 2020-07-05 19:17, pirms 4 gadiem
Ja Latvija tiek pusfinālā, tad jābrauc uz Minsku būs?

     [+] [-]

, 2020-07-05 19:38, pirms 4 gadiem
Aizkars rakstīja: Ja Latvija tiek pusfinālā, tad jābrauc uz Minsku būs?
Neuztraucies, netiks Latvja pusfinālā.