Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Spartaks" ČL kvalifikācijas spēli pret "Crvena Zvezda" aizvadīs Skonto stadionā

Krišs Upenieks

"Spartaks" ČL kvalifikācijas spēli pret "Crvena Zvezda" aizvadīs Skonto stadionā
Aleksejs Višņakovs cīņā ar Vladislavu Gabovu Skonto stadionā
Foto: Zigismunds Zālmanis (Riga FC)

Latvijas futbola Virslīgas vienība Jūrmalas ''Spartaks'' šovakar savā mājaslapā raksta, ka beidzot ir izdevies panākt vienošanos, ka Latvijas čempione UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra mājas spēli pret serbu ''Crvena Zvezda'' aizvadīs Rīgā, Skonto stadionā.

"No UEFA atnāca vēstule, ka mačs būs paaugstinātas bīstamības, tāpēc bija saruna, ka labāk to būtu aizvadīt "Skonto" stadionā, jo tur var visu labāk organizēt. Vēl nezinām, kur mačs notiks, mums galvenais ir Slokas stadions. Atbildi zināsim nākamnedēļ. Gribētu spēlēt mājās, bet redzēsim kāda būs situācija," tā iepriekš sarunā ar Sportacentrs.com sacīja ''Spartaka'' ģenerāldirekotrs Edgars Gauračs.

Iepriekšējā nedēļas nogalē Skonto stadionā notika Dziesmu un Deju svētku koncerts, kas pulcēja vairākus desmitus tūkstošus cilvēku. Pēc šāda koncerta futbola laukums vairs nebija atbilstošā kvalitātē, lai tur varētu aizvadīt UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas spēli, tāpēc tika ieturēta pauze. Tās laikā Skonto stadiona pārstāvji izstrādāja plānu laukuma kvalitātes uzlabošanai, veica aktīvu darbu pēdējās dienās, un ceturtdien ''Spartaks'' varēja paziņot, ka pret ''Crvena Zvezda'' spēlēs tieši Rīgā, Skonto stadionā. Spēle notiks 11. jūlijā pulksten 19:00.

"Crvena Zvezda" zināma kā komanda ar ļoti aktīviem faniem un tieši viņi arī rada to paaugstināto bīstamību. "Vienība saka, ka ap 500 faniem jābūt Latvijā, turklāt brauks arī cilvēki no Maskavas "Spartak" komandas un fanos ar viņiem. Gaidām daudz karstasinīgus fanus, tāpēc strādājam ar policiju, apsardzi un citām iestādēm," teica Gauračs, paužot prieku, ka vienībai pretiniekos ielozēta tieši šāda komanda. "Tāds pretinieks ir patiešām fantastisks - gan skatītājiem, jo atbrauks ļoti laba komanda, gan futbolistiem, jo varēsim nospēlēt mājas spēli ar tādiem faniem, kā arī izbraukumā, kur būs ap 40 000 cilvēku. Tas mums būs labi pieredzei, uz visu skatos pozitīvi."

“Crvena Zvezda” UEFA klubu rangā ieņem 119. vietu, kamēr “Spartaks” ir 339. vietā. Nesalīdzināma ir arī abu klubu vēsture – Belgradas klubs dibināts Otrā pasaules kara izskaņā un savas valsts čempionātā kopumā uzvarējis 28 reizes (19 reizes Dienvidslāvijas līgā, piecreiz Serbijas un Melnkalnes līgā un četrreiz Serbijas Superlīgā).

“Crvena Zvezda” arī Eiropas mērogā var lepoties ar iespaidīgiem panākumiem – šī komanda 1991. gadā ar Robertu Prosinečki un Sinišu Mihajloviču priekšgalā triumfēja Eiropas kausā (Čempionu līgas priekšgājējā), bet pēc tam uzvarēja arī FIFA Klubu pasaules kausā.

     [+] [-]

, 2018-07-05 23:08, pirms 6 gadiem
Latvijaa futbola liimenis ir zems un ieprieksh var noteikt uzvareetaaju. Cik daudz liidzjuteeju buus no Latvijas, gruuti pateikt. No malas izskatiisies it kaa speeleetu Serbijaa nevis Latvijaa. Buus interesanti, kad saaksies futbola izraade.

     [+] [-]

, 2018-07-05 23:49, pirms 6 gadiem
Uz čempionu līgas spēli biļetes lētākas nekā uz Riga FC eiropas līgas maču.. Tas nav pa traku 15€ maksāt, lai aizietu paskatīties kā Riga fc zaudē?

     [+] [-]

, 2018-07-05 23:49, pirms 6 gadiem
btw uz izlases spēlēm var lētākas biļetes nopirkt

  -1 [+] [-]

, 2018-07-06 09:26, pirms 6 gadiem
Nožēlojami, Latvijas čempionei, nav pat sava stadiona

  +1 [+] [-]

, 2018-07-06 10:59, pirms 6 gadiem
Robis87 rakstīja: Nožēlojami, Latvijas čempionei, nav pat sava stadiona
Savs stadions ir tikai ''Audai'', savas treniņbāzes - ''Valmierai'' un ''Jelgavai''.

     [+] [-]

, 2018-07-06 11:06, pirms 6 gadiem
Izskatās, ka pēc vairāku gadu pārtraukuma aiziešu paskatīties futbolu klātienē.