Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Kontai revanša spēle pret Vekiču, Kvitovai tikšanās ar Brengles aizsardzību

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kontai revanša spēle pret Vekiču, Kvitovai tikšanās ar Brengles aizsardzību
Petra Kvitova
Foto: SIPA USA/Scanpix

Šodien Vimbldonā notiks 2. kārtas maču pirmā daļa. Dāmu sacensībās favorītes Johanna Konta un Petra Kvitova sacentīsies ar spēlētājām, kurām viņas zaudējušas nesenā pagātnē, bet vīriešu turnīra čempions Endijs Marejs tiksies ar atraktīvo Dastinu Braunu.

Johanna Konta Vimbldonā nav bijusi tālāk par 2. kārtu. Šodien viņai tikšanās ar tenisisti, kura Kontu pavisam nesen apspēlēja Notingemas finālā – Konta tur ar 6:2, 6:7(3), 5:7 zaudēja Donnai Vekičai. Horvātijas tenisiste labi spēlē uz zālāja un ir sasniegusi vēl vienu finālu (2013. gadā Birmingemā zaudēts Danielai Hantuhovai). Nesenajā Notingemas finālā Vekiča pēc neveiksmīga sākuma cīņas gaitu spēja mainīt ar uzlabotu servēšanu un sekmīgi pielietoja taktiku ar sitieniem dziļumā, tādā tenisā Kontai radot lielas problēmas.

Divkārtējā čempione un šī gada turnīra galvenā favorīte Petra Kvitova pirms divām dienām nospēlēja viduvējā līmenī pret Juhannu Lāšoni (6:3, 6:4), pati atzīstot, ka viņai jāuzlabo gan servēšana, gan sitienu kvalitāte izspēlēs. Šodien Petru gaida pacietības pārbaudījums mačā pret Medisonu Brengli.

Amerikānietei ir ļoti ierobežots tenisa arsenāls ar primitīvu, taču efektīvu spēli. Viņa ir izteikta aizsardzības tenisiste, kura ar atsišanās tenisu gaidīs Kvitovas kļūdas. Tāds teniss pret čehieti bieži ir uzvaras formula, jo agresīvi, bet arī pavirši spēlējošā Kvitova regulāri zaudēt pati sev. Un viņa Brenglei tieši šīs problēmas dēļ jau divreiz ir zaudējusi.

Pagājušā gada vīriešu turnīra čempions Endijs Marejs ir atguvies no gurna savainojuma, kas viņam nelika mieru pirms svarīgā turnīra. Viegla uzvara pār Aleksandru Bubļiku viņam dod maču pret izklaidētāju Dastinu Braunu. Vācijas tenisists Vimbldonā ir sakāvis Rafaelu Nadalu un spāni uzveicis arī Hallē, bet Marejs uz zālāja seguma ir cietāks rieksts. Tas, ka Brauns arī šodien skatītājus priecēs ar skaistām epizodēm, ir skaidrs.

Svarīgāks jautājums ir par to, vai viņš var atrast taktiku, kas viņam ļaus turēt pretī čempionam. Marejam ir lieliska spēle uzņemšanā, turklāt viņš tradicionāli labi spēlē pret "serve&volley" tenisistiem. Pēdējo tādu maču lielā turnīrā gan viņš zaudēja, kad "Australian Open" piekāpās Mišam Zverevam. Mareja un Brauna vienīgā iepriekšējā tikšanās bija 2010. gadā "US Open", kad Endijs uzvarēja ar 7:5, 6:3, 6:0.