Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1457, Did:0, useCase: 3

Itālija izrauj uzvaru Japānai, Ēģipte tuvu sensācijai, tomēr zaudē Argentīnai

Itālija izrauj uzvaru Japānai, Ēģipte tuvu sensācijai, tomēr zaudē Argentīnai
Foto: FIBA.com

Ēģiptes galvaspilsētā Kairā notiekošajā Pasaules U-19 basketbola čempionātā tika noskaidrotas astoņas komandas, kas turpinās cīņu par medaļām.

Par pirmo ceturtdaļfināla komandu kļuva Kanāda, kas apspēlēja Angolu ar 87:65. Pirmajā puslaikā izlases apmainījās ar uzvarētajām ceturtdaļām un uz lielo pārtraukumu aizgāja ar 42:42. Pēc turnīra tradīcijas, visu izšķīra viena ceturtdaļa, šajā gadījumā trešā, ko kanādieši uzvarēja ar 22:8, noslēdzošajās desmit minūtēs nostiprinot savu pārsvaru. Kanādas uzvaru ar pieciem tālmetieniem un 22 punktiem sekmēja Danilo Džuričičs, bet neapturams zem groziem bija Abu Kidžabs, kurš izcīnīja 16 atlecošās bumbas.

Itālijai nācās iesvīst, lai salauztu Japānas pretestību, kas izdevās tikai pēdējā sekundē – 57:55. Lai gan nelielu brīdi komanda no Āzijas bija vadība, lielāko spēles daļu japānieši mēģināja noķert savus pretiniekus un divas sekundes līdz pamatlaika beigām Rujs Hačimura panāca 55:55. Itālijas izlases treneri paņēma pārtraukumu un viņu uzzīmēta kombinācija nostrādāja – Lorenco Bukarelli ar piespēli atrada Tomasu Oksilia, kurš ar metienu no perimetra atnesa Itālijai uzvaru. Neskatoties uz zaudējumu, labu spēli zaudētāju rindās aizvadīja Hačimura – 22 punkti un 14 bumbas zem groziem.

ASV izlase kārtējo reizi pārbrauca pāri saviem pretiniekiem, šoreiz bezspēcīgi bija basketbolisti no Mali, kurus amerikāņi pieveica ar 117:69. Jau pirmajās desmit minūtēs spēles favorīti izveidoja 20 punktu pārsvaru – 30:10, pēc tam nedaudz apturot spiedienu. ASV izlase labi uzsāka spēli, un nolēma to labi pabeigt – 41:18 pēdējā ceturtdaļā, kas ir vairāk, nekā puse no visiem Mali izlases punktiem. Amerikāņu presings sabojāja Mali basketbolistu precizitāti – vien 24 metieni no 71 bija precīzi, bet pēc neprecīziem metieniem Mali izcīnīja tikai astoņas bumbas zem groziem visas spēles laikā.

Neskatoties uz rezultātu 70:50, Spānijas uzvara pret Irānu nebija tik viegla. Lai gan visu spēli spānieši bija vadībā, Irāna negribēja atpalikt un pēc trešajā ceturtdaļā veikta desmit punktu izrāviena atpalika no pretiniekiem tikai par diviem punktiem, bet pirms pēdējās ceturtdaļas – par trīs. Noslēdzošajās desmit minūtēs Spānija vairs nepieļāva vaļības – 22:5 un vieta ceturtdaļfinālā. Viena no irāniešu problēmām bija nespēja izlabot savas kļūdas – pēc neprecīziem metieniem komanda prāta izcīnīt tikai piecas bumbas uzbrukumā, kamēr pārējās 36 reizes bumba pārgāja Spānijas rīcībā.

Lietuva nepamanīja Dienvidkorejas pretestību – 110:63. Nevienā no spēles brīžiem mūsu kaimiņi neļāva korejiešiem pat cerēt uz līdzīgo cīņu – mačs tika uzsākts ar 15:0 izrāvienu, un tikai trešajā minūtē Dienvidkorejai izdevās gūt pirmos punktus. Pirmā ceturtdaļā noslēdzās ar 34:11, līdz spēles beigām pārsvars sasniedza 47 punktus. No 12 Lietuvas spēlētājiem septiņi sasniedza desmit punktu robežu, bet 11 basketbolisti pavadīja uz laukuma vismaz 12 minūtes.

Francija pieveica Puertoriko ar 84:66. Uzvarētāji bija gandrīz divreiz precīzāki divpunktu metienos – 29 no 47 jeb 61%, bet 30 uzbrukumi tika uzsākti ar veiksmīgu partnera piespēli. No 66 Puertoriko punktiem 48 ir trīs spēlētāju kopdarbs, bet Francijas izlases sastāvā pie punktiem tika visi desmit basketbolisti, kuri pavadīja laukumā kaut minūti.

Vācija izsita Jaunzēlandi no cīņas par medaļām – 72:65. Pirmo ceturtdaļu vācieši uzvarēja ar 24:11, bet spēles turpinājumā jaunzēlandieši ar mainīgām sekmēm mēģināja noķert pretiniekus. Mača beigās tas gandrīz izdevās – 50 sekundes līdz pamatlaika beigām starp komandām bija trīs punktu starpība, bet nedisciplinētība pēdējā minūtē - divas nesportiskās piezīmes īsā laika posmā - neatstāja Jaunzēlandei cerību uz uzvaru.

Mājinieki ēģiptieši bija tuvu, lai apspēlētu Argentīnu, piedzīvojot zaudējumu galotnē ar 67:72. Pirmo puslaiku Ēģipte pabeidza ar 38:35, trešajā ceturtdaļā zaudējot vadību spēlē. Noslēdzošajā ceturtdaļā to izdevās atgūt uz 16 sekundēm – 64:63, tomēr sapnim par ceturtdaļfināli nebija lemts kļūt par realitāti. Argentīna atkal pārņēma vadību un spēli vairs neatdeva.

U-19 Pasaules kausa astotdaļfināli

PārisRezutāts
Francija (1.) – Puertoriko (4.)84:66
Argentīna (2.) – Ēģipte (3.)72:67
Jaunzēlande (3.) – Vācija (2.)65:72
Dienvidkoreja (4.) – Lietuva (1.)63:110
Spānija (1.) – Irāna (4.)70:50
Kanāda (2.) – Angola (3.)87:65
Japāna (3.) – Itālija (2.)55:57
Mali (4.) – ASV (1.)69:117

Iekavās ir norādīta komandas vieta savā grupā

Rītdien paredzēta brīvdiena, ceturtdaļfināli un spēles par 9.-16. vietu notiks 7. jūlijā.

U-19 Pasaules kausa ceturtdaļfināli

Pāris
Francija – Kanāda
Lietuva – Itālija
Vācija – ASV
Argentīna – Spānija

Izmantotie avoti:
FIBA U19 Basketball World Cup 2017 -...

  -1 [+] [-]

, 2017-07-06 01:13, pirms 7 gadiem
Burtoju , butyoju un nevaru izburtot... kā saprast tekstu - ITĀLIJA IZRAUJ UZVARU JAPĀNAI !!! ???