Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

papildināts Kerbere apspēlē Halepu, Vesņinai pirmais "Grand Slam" pusfināls

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kerbere apspēlē Halepu, Vesņinai pirmais "Grand Slam" pusfināls
Andželike Kerbere
Foto: AFP/Scanpix

Andželike Kerbere Vimbldonas ceturtdaļfinālā samērā pārliecinoši (ne rezultāta ziņā) tika galā ar Simonu Halepu (7:5, 7:6(2)). Tikmēr pirmo "Grand Slam" pusfinālu ar 6:2, 6:2 uzvaru pār Dominiku Cibulkovu nodrošināja Jeļena Vesņina. Viņai pusfināls pret Serēnu Viljamsu, bet Halepa sacentīsies ar Venusu Viljamsu.

Kerbere apspēlē Halepu

Andželike Kerbere šodien spēlēja daudz agresīvāk nekā parasti, bet arī neiztika bez savas izmisīgas aizsardzības, kas viņai ļoti palīdzēja setu galotnēs. Vācijas tenisistei abos setos bija iespējas uzvarēt ar lielāku pārsvaru, taču viņa 1. setā četras reizes nenosargāja breiku un arī neizservēja setu, bet 2. setā nemācēja izservēt maču.

Vairākas reizes atspēlējusies, Simona Halepa 1. setu pabeidza ar dubultkļūdu. Kerbere pirms brīža setbumbu ieguva ar precīzu "dropšotu". Rumānijas tenisiste 2. setu sāka ļoti apņēmīgi, taču pirmajā geimā nespēja izmantot breikbumbu un drīz vien viņas apņēmība noplaka. Cenšanās apspēlēt Kerberes aizsardzību bieži noveda pie vilšanās kļūdu formā.

Kad Halepa astoto geimu pabeidza ar sitienu tīklā, Kerbere ieguva tiesības servēt par uzvaru mačā. Devītā geima ievadā viņai rupja kļūda, trāpot pāri gala līnijai ar "forehand", kad bija jāizdara tik vien, kā jātrāpa korta tukšajā pusē. Kerbere no šī misēkļa atgūties nespēja, pieļāva vēl dažas kļūdas un zaudēja servi. Halepa tika līdz taibreikam, bet ne tālāk. Tas sākts ar agru minibreiku, pirmā punkta izspēlē tiekot klāt Kerberes saīsinātajai bumbiņai. Pēc tam Halepai kārtējā kļūdu sērija un no zaudējuma izvairīties neizdevās.

Kerbere Halepu šogad uzvarēja arī aprīlī "Fed Cup", bet pēc šodienas panākuma savstarpējās cīņās pietuvojās līdz 2-3. Vācijas pirmajai raketei ceturtdien būs otrais pusfināls Vimbldonā. Pirmo viņa spēlēja pirms četriem gadiem, kad piekāpās Agņeškai Radvaņskai.

Venusa Vimbldonas pusfinālā pirmoreiz kopš 2009. gada

Venusa Viljamsa paralēli notikušajā mačā pieveica pirmoreiz Vimbldonas ceturtdaļfinālu sasniegušo Jaroslavu Švedovu, sagādājot viņai trešo zaudējumu tikpat cīņās "Grand Slam" ceturtdaļfinālos. Kazahstānas tenisiste divreiz zaudējusi "French Open" ceturtdaļfinālā.

Šodienas mačā 1. setā iespējas bija abām, precīzāk agresīvā tenisā nospēlēja amerikāniete. Venusa atspēlēja breiku, bet pie 5:4 viņai uzņemšanā neizdevās izmantot setbumbu, kad Švedova to atspēlēja ar diagonālo "forehand" Švedovai bija jāuzvar taibreikā, taču viņa no 5:2 zaudēja piecus punktus pēc kārtas! Pirmie četri bija ar kļūdām – trīs reizes iegāza "forehand", bet vienreiz "backhand".

Viljamsa ar Švedovas dāvanām saņēma otro setbumbu, kas bija pirmā ar savu servi. Venusa trāpīja spēcīgo pirmo servi, kuru Švedova nespēja atsist laukumā. 2. sets sākās ar agru Viljamsas breiku. Variējot ar spēli un bieži dodoties pie tīkla, Švedova uzreiz atspēlējās, bet drīzumā atkal tika nobreikota un vēlreiz atpakaļ setā netika. Švedova finišēja ar 33 nepiespiestajām kļūdām, kas divu setu mačā bija pārāk daudz.

Pieckārtējā čempione Viljamsa Vimbldonas pusfinālu sasniedza devīto reizi, tik tālu šeit tiekot pirmoreiz kopš 2009. gada. Venusa uzvarējusi visos astoņos iepriekšējos pusfinālos. Pēdējais "Grand Slam" pusfināls viņai bija 2010. gadā Ņujorkā, kur zaudējums Kimai Klijstersai. Viljamsa ir tikai trešā tenisiste, kura pēc 36. dzimšanas dienas sasniegusi "Grand Slam" pusfinālu. Pārējās divas ir Martina Navratilova un Billija Džīna Kinga.

Vesņinai pirmais "Grand Slam" pusfināls

Dominika Cibulkova vakardienas trīs stundu ilgo cīņu pret Radvaņsku nosauca par savas karjeras nogurdinošāko maču. Atjaunoties viņa nespēja un šodien pret Jeļenu Vesņinu spēlēja bez savas ierastās enerģijas, ciešot pamatīgu sakāvi ar rezultātu 2:6, 2:6. Interesanti, ka Vesņina vakar kortā pavadīja vairāk laika – 2:48 stundas vienspēlē un pēc tam vēl arī 1:20 stundas dubultspēlē.

Neskatoties uz to, Krievijas tenisiste uz šodienas maču ieradās ļoti sprigana un ar savu ierasto agresīvo tenisu Cibulkovu sakāva "vienos vārtos". Ja Vesņinai būtu mazāk paviršību un labāka breikbumbu realizācija (4/13), rezultāta starpība būtu vēl lielāka. "Grand Slam" līmenī labākos rezultātus dubultspēlēs sasniegusī Vesņina pirmoreiz tikusi līdz pusfinālam vienspēlēs. Šodien viņai bija pirmais ceturtdaļfināls. Cibulkovai nebūs jāpārceļ sestdien plānotās kāzas...

Seškārtējā čempione Serēna Viljamsa abos setos ar vienādu rezultātu 6:4 pieveica Anastasiju Pavļučenkovu, kurai tas ir trešais zaudētais "Grand Slam" ceturtdaļfināls tikpat mēģinājumos. Augsts pirmās serves procents – attiecīgi 69% un 72% - abām tenisistēm ļāva dominēt serves geimos, daudz breika iespēju pretiniecēm nedodot. Kamēr Pavļučenkovai nebija nevienas breikbumbas, Viljamsai tikai divas, un viņa abas arī izmantoja, katrā setā vienīgo breiku iegūstot priekšpēdējā geimā.

Pagājušā gada Vimbldonas čempione Viljamsa šī turnīra pusfinālu sasniegusi desmito reizi (8-1). Vienīgais zaudējums Vimbldonas pusfinālos viņai bija pašā pirmajā pusfinālā, kad viņa 2000. gadā piekāpās savai māsai Venusai. Abas māsas Viljamsas šodien 11. reizi kopā sasniedza "Grand Slam" pusfinālu. Iepriekšējos 10 gadījumos viena no viņām kļuva par čempioni.

Vimbldona 2016. Sieviešu vienspēles

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Serena Williams – (21) Anastasia Pavlyuchenkova6:4 6:4
(4) Angelique Kerber – (5) Simona Halep7:5 7:6(2)
(8) Venus Williams – Yaroslava Shvedova7:6(5) 6:2
Elena Vesnina – (19) Dominika Cibulkova6:2 6:2