Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Marejs četros setos sarūgtina Janoviču

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marejs četros setos sarūgtina Janoviču
Endijs Marejs
Foto: Reuters/Scanpix

Novaka Džokoviča pretinieks svētdien paredzētajā Vimbldonas finālā būs britu pirmais numurs Endijs Marejs, kurš savā pusfinālā četros setos tika galā ar Polijas tenisistu Ježiju Janoviču – 6:7(2), 6:4, 6:4, 6:3.

Janovičs savā pirmajā "Grand Slam" pusfinālā uztraukuma pazīmes neizrādīja, tiesa, ar servēšanu bija problēmas – daudz dubultkļūdu (visā mačā 11). Pēc pirmās Marejs ceturtajā geimā ieguva breikbumbu. Janovičs atbildēja ar spēcīgu otro servi. 10. geimā pie 4:5 servējot par seta turpināšanu, Janovičs divreiz kļūdījās spēlē pie tīkla, un Marejs ieguva vēl divas breikbumbas, kas bija setbumbu vērtībā. Janovičam divas labas serves, un drīz vien tika spēlēts taibreiks. To Marejs aizvadīja drausmīgi, zaudējot ar 6:7(2).

Otrā seta pirmajā geimā polim divas dubultkļūdas, no kurām otra bija breikbumbas izspēlē. Marejs vēlāk neizmantoja iespēju iegūt dubultbreiku, ko viņam gandrīz nācās nožēlot. Sestajā geimā Ježijam bija lieliska iespēja – viņš kontrolēja izspēli, piespiežot Mareju nodemonstrēt savu labāko aizsardzības tenisu. Janovičs izveidoja labu uzbrukumu, taču to pabeidza ar bumbiņas ietriekšanu tīklā. Marejs vēlāk setā atspēlēja vēl trīs breikbumbas un panāca izlīdzinājumu – 6:4.

Janovičs jau trešā seta ievadā sāka sūdzēties par tumsu, vaicājot, kad tiks aiztaisīts jumts. Polim lika gaidīt. Tas viņu acīmredzot sadusmoja, ka viņš nobreikoja Mareju (labs saīsinātais sitiens) un izvirzījās vadībā ar 4:1. Janovičs setā vairs neuzvarēja nevienā geimā – no 4:1 uz 4:6. Pirmo breiku polis zaudēja ar sliktu "dropšotu", bet otro pēc tam, kad Marejs labi uzņēma un piespieda Ježiju izsist autā.

Jumts tika iebīdīts pēc trešā seta, Marejam neslēpjot sašutumu par notikušo. Endijs uzskatīja, ka mierīgi varēja spēlēt vēl 45 minūtes. Teorētiski telpu apstākļos priekšrocībai vajadzētu būtu Janovičam, bez tam Marejs noteikti atcerējās pagājušā gada finālu, kurā pēc mača atsākšanas zem jumta Rodžers Federers lauza cīņas gaitu un guva uzvaru.

Spēlei atsākoties pēc nepilnas pusstundas, Janovičs vēl nebija aizmirsis trešajā setā izlaisto uzvaru un ātri nokļuva iedzinējos ar breiku. Janovičam ne vien nebija iespēju atspēlēties, viņš pat nespēja piespiest Mareju izservēt maču – polis pēdējā geimā vēlreiz zaudēja savu servi, kas nozīmēja Mareja uzvaru ar rezultātu 6:7(2), 6:4, 6:4, 6:3.

Tāpat kā viņa fināla pretinieks Džokovičs, arī Marejs otro reizi spēlēs Vimbldonas titula spēlē. Atšķirībā no Serbijas tenisista, Marejs šajā turnīrā vēl nav uzvarējis. Endijam kopumā septītais "Grand Slam" fināls, līdz šim uzvarot tikai vienā (pērn "US Open"). Marejam arī ceturtais "Grand Slam" fināls pēc kārtas turnīros, kuros viņš piedalījies. "French Open" olimpiskais čempions izlaida muguras savainojuma dēļ.

Marejs ar Džokoviču tiksies trešajā no pēdējo četru "Grand Slam" fināliem – pērn Ņujorkā pārāks bija Marejs, bet šogad Melburnā uzvarēja Džokovičs. Kopējā savstarpējo spēļu bilance Džokoviča labā: 11-7.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-07-05 23:55, pirms 11 gadiem
Lieliska spēle! Skaists teniss. Finālā par Mareju un 5 setu trilleri!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-07-06 03:21, pirms 11 gadiem
chr1sT rakstīja: Nekas, us open jezhijs atriebsies!!!
He,he, tāda izloze kā tavam jehijam gadās reizi simts gados,tāpēc diez vai viņš vēl kādā GS pusfinālā spēlēs

     [+] [-]

, 2013-07-06 03:38, pirms 11 gadiem
Uzvarētājs ir skaidrs, Djoko Marreju paņems 3 setos, bez variantiem. fināls būs tik neskatāms :[[ žēēēēēēl DELPOTRO :{[[[[[[[[[ bija pelnījis uzvarēt :[[
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-07-06 13:47, pirms 11 gadiem
ManiaksLV rakstīja: Uzvarētājs ir skaidrs, Djoko Marreju paņems 3 setos, bez variantiem. fināls būs tik neskatāms :[[ žēēēēēēl DELPOTRO :{[[[[[[[[[ bija pelnījis uzvarēt :[[
Jā, žēl Del Potro.Ļoti.Bet nepiekrītu, ka fināls būs neskatāms.Marejs un Džoko - abi spēlē šeit lielisku, kvalitatīvu tenisu un cīņa būs smaga.Ja abi būs savās labākajās "kondīcijās" arī varētu viss aiziet līdz 5 setiem.