Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Khimki" bez Timmas finālsērijas pirmajā spēlē nespēj apturēt CSKA, Švedam 30 punkti

"Khimki" bez Timmas finālsērijas pirmajā spēlē nespēj apturēt CSKA, Švedam 30 punkti
Aleksejs Šveds Foto: Sputnik/Scanpix

VTB līgas finālsērijas pirmajā spēlē Maskavas CSKA demonstrēja lielisku uzbrukumu, pieveicot Jāņa Timmas pārstāvēto Maskavas apgabala "Khimki" ar 106:85. Lielisku spēli aizvadīja "Khimki" līderis Aleksejs Šveds, gūstot 30 punktus.

Jānis Timma pievienojās "Khimki" komandai sezonas gaitā ar īres līguma nosacījumiem no grieķu "Olympiacos". Tomēr latviešu basketbolists izlaidīs VTB līgas finālsēriju, jo iepriekšējā kārtā pret Kazaņas "Unics" salauza kājas īkšķi, turklāt Timma nevarēs spēlēt apmēram trīs nedēļas.

Maskavas CSKA VTB līgā ir uzvarējusi deviņas reizes. Vienīgā sezona, kurā "armijniekiem" neizdevās pacelt kausu virs galvas, bija 2010./2011. gadā, kad finālā piekāpās šodienas pretiniecei - Maskavas apgabala "Khimki".

2019. gada Eirolīgas čempione dominēja jau no spēles sākuma, izvirzoties 12 punktu vadībā (17:5) pēc nospēlētām trīsarpus minūtēm. Turpinājumā aktīvs bija viesu līderis Aleksejs Šveds, kurš pēc garām aizmesta tālmetiena pārtvēra bumbu, izprovocēja pretspēlētāju pārkāpt noteikumus un guva divus punktus no soda metiena līnijas. "Khimki" guva septiņus punktus pēc kārtas, panākot 12:17, tomēr "armijnieki" nedomāja atkāpties, uzvarot pirmo ceturtdaļu ar 26:16. Arī nākamajās desmit minūtēs CSKA basketbolisti kontrolēja spēles gaitu un nedeva Timmas klubam iespēju atspēlēties. Pēc nospēlētām 20 minūtēm CSKA atradās pārliecinošā vadībā ar 53:35.

"Khimki" pēc puslaiku pārtraukuma turpināja aktīvi uzbrukt, trešajā trešdaļā gūstot 32 punktus un sadeldējot starpību līdz -15. Tomēr CSKA leģionāri precīzi uzbruka grozam, iegūstot 19 punktu pārsvaru, kad līdz pēdējās ceturtdaļas noslēgumam bija atlikušas piecas minūtes. Viesi nepadevās un guva astoņus punktus pēc kārtas, bet CSKA izmantoja pretinieku paviršo spēli aizsardzībā un pārliecinoši ar 106:85 uzvarēja finālsērijas pirmajā spēlē.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais bija francūzis Nando de Kolo, kurš guva 22 punktus un trāpīja 5/5 tālmetieniem. Iespaidīga statistika arī spānim Serhio Rodrigesam, iemetot 12 punktus un izdalot 11 rezultatīvas piespēles. "Khimku" sastāvā pārliecinošs līderis bija Aleksejs Šveds, kurš guva 30 punktus, sešas piespēles un piecas reizes pārtvēra bumbu.