Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jonass: ''Nevarēju ļaut komandas biedram uzvarēt vēlreiz''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Jonass: ''Nevarēju ļaut komandas biedram uzvarēt vēlreiz''
Pauls Jonass
Foto: Ray Archer | KTM Images

Pasaules čempionātā motokrosā 9. posmā Lielbritānijā Latvijas motobraucējs Pauls Jonass izcīnīja uzvaru abos braucienos, tādējādi atgriežoties uz uzvaras takas. Pateicoties šim panākumam, Jonass kopvērtējumā pārsvaru pār komandas biedru Horhi Prado palielinājis līdz 28 punktiem.

“Pirmajā braucienā padevās labs starts, taču aizbraucu aiz komandas biedra Horhes Prado. Taču trešajā līkumā apdzinu viņu un visu atlikušo braucienu nobraucu pa priekšu, lai arī Prado man visu laiku cieš sekoja, tāpēc nevarēju atslābt. Arī otrajā braucienā padevās labs starts, taču bija nelielas kļūdiņas, kas Prado ļāva atrauties. Taču, tuvojoties brauciena beigām, noķēru viņu un ar skaistu apdzīšanas manevru pagāju viņam garām. Šī bija ļoti svarīga uzvara – nevarēju viņam ļaut vēlreiz uzvarēt,” smejoties portālam "Sportacentrs.com" stāsta Pauls Jonass, kurš pēdējo uzvaru svinēja Krievijas posmā, kamēr Prado no pēdējiem sešiem posmos uzvarēja trīs posmos.

Pēc nākamā posma būs jau aizvadīta puse sezonas. Pauls atzīst, ka pagaidām viņš ir apmierināts ar sezonas pirmo pusi. “Šobrīd esmu apmierināts ar sasniegto rezultātu. Bija daži posmi, ar kuriem nebiju apmierināts un kuros varēju nostartēt labāk, taču kopumā viss ir kārtībā. Starp mani un Prado joprojām rit sīva cīņa, kamēr trešās vietas ieguvējs jau zaudē vairāk nekā 100 punktus. Taču atslābt nevar un jāturpina cīnīties, jo sezona vēl gara. Galvenais vēsu galvu un braukt stabili.”

Jautāts, kā Pauls jūtas fiziskajā ziņā, Jonass atbildēja, ka “Fiziskajā ziņā viss ir labi. Itālijā un Portugālē bija neliela fiziskā bedre, bet strādājam pēc programmas un viss ir labi. Nākamie divi posmi notiks ik pēc nedēļas, taču man tas patīk, jo tad nav garlaicīgi sacensībās,” smejot turpina Pauls.

Tāpat Pauls uzteica latviešu fanus Anglijā. “Prieks, ka trasē bija ļoti daudz Latvijas karogu. Sestdien, manuprāt, trasē bija vairāk latviešu karogu nekā angļu. Bija prieks braukt, jo šeit vienmēr ir aizrautīgi un traki (pozitīvā ziņā) fani. Sanāca iepriecināt viņus.”

Pasaules čempionāta kopvērtējums

VSportistsPunkti
1.Pauls Jonass401
2.Horhe Padro373
3.Tomass Kjers Olsens288
4.Bens Vatsons279
5.Kalvins Vlānderens234
6.Džeds Bītons216