Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Video: "Skonto" sagrauj "Mettu"/LU

Beāte Neimane
Beāte Neimane
SMSCredit.lv Latvijas futbola Virslīgas 10.kārtas spēlē "Skonto" savās mājās ar 4:0 sagrāva "Metta"/LU vienību. Uzvarētāju labā divus vārtus guva Vladimirs Gutkovskis, pa vienam Karašausks un Ivanovs. Piedāvājam spēles spilgtāko momentu apskatu.
Vērtējums: +2

  +2 [+] [-]

, 2015-06-05 23:48, pirms 9 gadiem
Karašauskas jau kuro reizi nerealizē labus momentus! Metta šodien bija pelnījusi vismaz 1 golu.

  +2 [+] [-]

, 2015-06-06 00:08, pirms 9 gadiem
Jākonstatē, ka Mettas sastāvā mainoties spēlētājiem, komandas līmenis paliek zems! Noskatoties video, rodas sajūta, ka spēle divas dažādas komandas. Interesanti arī 3. un 4.vārti:
3.vārtos centra aizsargi vienkārši paskrēja nost, lai Gutkovskis var ieskriet soda laukumā un saņemt mierīgi piespēli.
4.vārtos vienkārši vārtsargs pats sev iemeta.
FS Metta sāka spēlēt ar 5 nominālajiem aizsargiem, kas principā ir loģiski, spēlējot pret stiprāku pretinieku, bet kopš spēles sākuma bija sajūta, ka visi 5 aizsargi pirmo reizi spēle pēc tādas shēmas un galīgi nejēdza kas viņiem ir jādara. 5 aizsargu taktikas izvēle paredz malējo aizsargu pieslēgšanos uzbrukumā un labas prasmes to darīt. Pa abām malām FS Metta spēlēja Artis Ostrovskis un Aleksejs Giļņičs, abi neslikti atņem bumbu, bet ļoti vāji uzbrukumā. Kā rezultātā, spēlējot ar 5 aizsargiem, tika novājināta centrāla zona, ko veiksmīgi izmantoja Skonto futbolisti. Ņemot vērā, ka Skonto futbolisti pārsvara veido savus uzbrukumus caur centrālo zonu, pareizāk būtu spēlēt ar 2 balsta pussargiem, 3 centrālo aizsargu vietā.
Par uzbrukumu jau nav ko runāt, jo kaut cik organizēts uzbrukums no FS Metta puses praktiski nepastāv jau sen. Bīstamie momenti pie pretinieku vārtiem tiek radīti atsevišķu spēlētāju individuālās darbības, vai apstākļu sakritības rezultātā.
Ja FS Metta spēle uz rezultātu, tad vispirms jānodrošina taktiski pareizo un disciplinēto spēli aizsardzībā, ar vismaz divām aizsardzības līnijām, šajā spēlē aizsardzībā piedalījās tikai FS Metta aizsargi.
Ja FS Metta spēlēja, neņemot vērā iespējamo spēles rezultātu, tad būtu spēles gaitā jācenšās realizēt kādu noteiktu uzdevumu (shēmu). Piem. uzbrūkot caur malām ar obligātu centrējumu, atstrādāt ātru pāreju no aizsardzības - pretuzbrukumā ar vertikālam piespēlēm utt. Šajā spēlē man nav izdevies pamanīt, lai FS Metta komandai būtu kāds konkrēts zīmējums vai uzdevums, ko komanda būtu centusies realizēt.
Man personīgais viedoklis, ka par ar šo spēlētāju atlasi FS Metta var cīnīties ar Skonto, nevis gaidīt spēlēs beigu svilpi ar domu par to, lai tikai mazāk dabūt iekšā.
Andrim vai nu jāsavācas vai nu jādod iespēja citam trenerim!!!

  +1 [+] [-]

, 2015-06-06 00:31, pirms 9 gadiem
rezultāts varēja būt vēl nepatīkamāks Mettai, bet nu paši arī varēja gūt vārtus. Pārāk atklātu futbolu studenti spēlēja, pret Skonto tā nedrīks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja