Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Sagadins: "NBA klubiem par Eiropas spēlētājiem būtu jāmaksā vismaz pieci miljoni"

Andrejs Siliņš

Sagadins: "NBA klubiem par Eiropas spēlētājiem būtu jāmaksā vismaz pieci miljoni"
Zmago Sagadins. Foto: TASS / Scanpix

Slovēņu treneris Zmago Sagadins izteicies, ka ULEB Eirolīgai un Starptautiskajai basketbola federācijai (FIBA) būtu steidzami jāvienojas un jāpieprasa Nacionālajai basketbola asociācijai (NBA) ļaut klubiem par Eiropas spēlētāju līgumu izpirkšanu maksāt vismaz piecus miljonus eiro līdzšinējo nepilnu 700 tūkstošu eiro vietā.

"Eirolīga un FIBA steidzami jāvienojas, ka neviens spēlētājs nevar doties uz NBA, kamēr NBA komanda nav samaksājusi vismaz piecus miljonus eiro par līguma izpirkšanu. Lai viņi Amerikā par to padomā. Ir jāciena tas, kas izdarīts basketbolam šeit [Eiropā]. Baidos, ka, ja tas nenotiks, NBA kādu dienu šeit izveidos savu divīziju," Sagadins norādīja, ka šobrīd noteiktā maksimālā līgumu izpirkšanas summa 750 000 dolāru apmērā ir pārāk niecīga.

Diskusija par NBA pieļaujamo līgumu izpirkšanas summu uzvirmoja pēdējās dienās saistībā ar Fakundo Kampaco potenciālo pāreju uz kādu NBA klubu. Proti, argentīniešu aizsargam ir spēkā ilgtermiņa līgums ar Madrides "Real", un tajā noteiktā izpirkuma summa pārejai uz kādu NBA klubu esot vairāk nekā pieci miljoni eiro. Tā kā NBA klubi pēc noteikumiem drīkst maksāt ne vairāk par 750 000 dolāru (ap 690 tūkstošiem eiro), pārējo summu Kampaco būtu jāmaksā pašam no savas naudas.

67 gadus vecais Sagadins trenera karjeras laikā izcīnījis 25 čempiontitulus un savulaik ar Ļubļanas "Olimpija" spēlēja Eirolīgas '"Final Four". Viņa vadībā spēlējusi virkne izcilu Balkānu un citu Eiropas reģionu spēlētāju, kas vēlāk spēlējuši NBA vai Eiropas superklubos. Tāpat savulaik pie Sagadina karjeras pirmsākumā "Olimpija" rindās uzspēlēja latviešu centrs Kaspars Cipruss.

Izmantotie resursi:
https://nova.rs/