Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2410, Did:0, useCase: 3

Jurčina: "Somu vārtsargs Rānta stāvēja uz galvas"

Agris Suveizda

Jurčina: "Somu vārtsargs Rānta stāvēja uz galvas"
Tomāšs Kopeckis pret Anti Rāntu
Foto: Richard Wolowicz/HHOF-IIHF Images

Vakar uzvaras izcīnīja abas pasaules hokeja čempionāta saimnieces Zviedrija un Somija. Čehijas izlases galvenais treneris Aloiss Hadamčiks uzskata, ka zviedri pret viņiem (2:1) demonstrēja krietni labāku sniegumu nekā pirmajā mačā pret Šveici (2:3). Savukārt Slovākijas izlases aizsargs Milans Jurčina pēc zaudējuma somiem (0:2) slavēja mājinieku vārtsargu Anti Rāntu, kurš atvairīja visus 36 metienus.

"Vakar ceļā gadījās bedre, un visi šodien bija nedaudz saniknoti. Vēlējāmies labi sākt čempionātu. Šodienas spēlē bijām izsalkušāki, uzvarējām divcīņās par ripu," sacīja zviedru uzbrucējs Gabriels Landeskogs, kurš paslavēja pretinieku vārtsargu Aleksandru Salāku. "Ir grūti spēlēt, ja pretinieku vārtsargs ir tik "karsts". Vienīgais, ko var darīt, ir viņu nodarbināt pēc iespējas vairāk." Tikmēr čehu uzbrucējs Jirži Tlustijs atzina, ka zviedri darbojās aktīvāk: "Mums ir jābūt labāk sagatavotiem, nekā bijām šoreiz. Otrajā trešdaļā kļuvām aktīvāki, un tieši tā mums ir jādodas uzbrukumā. Vārtsargs nospēlēja patiesi labi. Viņš mūs noturēja spēlē, un tieši tādēļ viņš ir viens no labākajiem Čehijas vārtsargiem."

"Pirmās desmit minūtes bija līdzīgas, bet tad nopelnījām trīs noraidījumus, no kuriem divi nebija nepieciešami. Zviedri izdarīja spiedienu, nomētāja mūs un izvirzījās vadībā," sacīja Čehijas izlases galvenais treneris Aloiss Hadamčiks. "Varam būt apmierināti ar spēli aizsardzībā un vidējās zonas nosegšanu, taču uzbrukumā nespējām pieturēt ripu. Trūka spiediena pretinieku vārtiem. Ar vieniem vārtiem uzvarēt ir grūti. Ar diviem varbūt, bet mums ir jāgūst vismaz trīs vārti. Zviedrija spēlēja vismaz klasi labāk nekā pirmajā mačā pret Šveici. Bija acīmredzams, ka viņi negrib vēlreiz zaudēt mājās. Viņi spēlēja ar milzīgu atdevi."

"Izdarījām visu, kas mums bija jāizdara, taču viņu vārtsargs stāvēja uz galvas," Rāntu slavēja slovāku aizsargs Milans Jurčina. "Piedevām vairāki rikošeta nebija mūsu labā. Mums vajag pārgrupēties, jo pasaules čempionāts ir kā maratons." Priecīgs par savu un izlases sniegumu bija Anti Rānta: "Protams, bija lieliski palikt sausā. Taču es tikai vēlējos uzvarēt, labi sākt čempionātu [pret Vāciju spēlēja Joni Ortio - A.S.] un izcīnīt trīs punktus komandai." Labā noskaņojumā bija arī Petri Kontiola: "Tas bija solis pareizajā virzienā. Divas uzvaras divās spēlēs ir labs sākums - pat, ja vēl neesam spēlējuši tā, kā gribētu spēlēt."

"Šī ir tikai pirmā spēle - saprotams, ka turpinājumā varam progresēt. Sezonas gaitā spēlējām katru dienu, bet tagad bija sešu dienu pārtraukums. Tā kā nebija viegli ieslidoties. Bez tam dāņu vārtsargs nospēlēja ļoti labi. Tāpat kā mūsējais," pēc uzvaras pār Dāniju (3:1) teica kanādiesu uzbrucējs Mets Dušēns. "Sākām diezgan lēni, bet tas šādā turnīrā ir gaidāms. Dāņi pirmie guva vārtus, ieguva iniciatīvu, un mēs pēc pirmās trešdaļas zaudējām - taču nekritām panikā. Zinājām, ka agri vai vēlu sāksim iespēlēties un izmantosim pārsvaru. Un tā arī bija," teica Stīvens Stemkoss.

Izmantotie resursi:
Start
Хоккей на AllHockey.Ru - новости и статистика...
Kompletní výsledkový a zpravodajský servis ze...

  +5 [+] [-]

, 2013-05-05 10:47, pirms 11 gadiem
Ienācu šeit, lai izlasītu interviju ar Jučeru, bet tikai pēc tam sapratu, ka virsrakstu izlasīju nepareizi!

  +1 [+] [-]

, 2013-05-05 10:56, pirms 11 gadiem
Man ar pirmai likas ka musu Jucers runa kaut ko par Somu speli
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja