Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Jasikēvičs: "Ar mūsu raksturu iespējams ir viss"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Jasikēvičs: "Ar mūsu raksturu iespējams ir viss"
Šarūns Jasikēvičs. Foto: EPA/Scanpix

Pateicoties viesos izcīnītajai uzvarai pret čempioni Madrides "Real" (93:86), ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēlēm kvalificējusies Lietuvas spēcīgākā komanda Kauņas "Žalgiris". Galvenais treneris Šarūns Jasikēvičs atkal un atkal uzsvēra, ka tas viss nebūtu iespējams bez spēlētāju rakstura un pašatdeves.

"Ja godīgi, tagad domāju tikai par to, kur nosvinēt uzvaru. Cik saprotu, spēlētāji jau kaut kur pasūtījuši galdiņus," pēc panākuma Madridē teica Jasikēvičs. "Zinu, ka par mums priecājas fani visā Lietuvā. Tas ir patīkami. Liels solis organizācijai, kuru vajag novērtēt. Bija smagi, jo pēc pagājušās sezonas visu cerības auga. Ir jāsaprot, ka šādas lietas iespējams sasniegt tikai ar basketbolistiem, kuriem ir raksturs, kuri smagi strādā un kuri nesalūst."

"Raksturs un aizsardzība," galvenos iemeslus, kas ļāva apturēt pretinieku pakaļdzīšanos noslēdzošajā ceturtdaļā, minēja Jasikēvičs. Beigās uzbrukumā iniciatīvu uzņēmās "Žalgira" rezultatīvākais spēlētājs Brendons Deivīss, un galvenais treneris pauda, ka tā bija daļa no plāna, nevis amerikāņa improvizācija. "Tieši tāpat sodījām viņus Kauņā. Katru reizi, kad spēlējam pret "Real", viņi ļauj izdarīt šādus metienus, un vienīgais jautājums ir – trāpīsim vai nē? Šoreiz gan Brendons, gan Antans Kavaļausks trāpīja."

"Sezona turpināsim, tāpēc cāļus skaitīsim tikai pēc tam, bet, protams, ir patīkami," norādīja Jasikēvičs. Viņš atzina – to, ka komanda spēlēs "play-off", viņš zinājis pirms pēdējā minūtes pārtraukuma, kad ticis iepazīstināts ar rezultātu Milānas "Olimpia" mačā. "Īsti spēlētāji un īstais raksturs parādās grūtajos brīžos. Spēlētājiem varu dot desmit balles par pašatdevi – viņi nenolaida rokas, turpināja cīnīties un ticēja."

"Ir jātic savai sistēmai, nedrīkst virzīties prom no tās. Zinājām, ka mūsu lielākā problēma ir savainojumi un ka pats galvenais ir palīdzēt spēlētājiem nenolaisties psiholoģiski. Nedomāju, ka kaut ko darīju citādi, vienkārši atgriezās spēlētāji, viņi uzņēma formu un saprata, kas tiek prasīts. Varam daudz runāt par to, kas notiek laukuma malā treneru izpildījumā, bet laukumā atrodas spēlētāji, kuriem tas viss jāizpilda. Ar mūsu raksturu iespējams ir viss," par iegūto pieredzi viļņainās sezonas gaitā stāstīja Jasikēvičs.

Izmantotie resursi:
https://www.delfi.lt/krepsinis/nauj...

     [+] [-]

, 2019-04-05 22:30, pirms 5 gadiem
Arī Latvijā Žalgira līdzjutēji komandu atbalstīja VISAS sezonas garumā!?

     [+] [-]

, 2019-04-19 11:35, pirms 5 gadiem
Kad mums bus tads gudrs un emocionali ekspresivs treneris un autoritate izlases vadiba?