Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Bārtulis: "Neko nenožēloju - kas bijis, tas bijis"

Ints Megnis
Ints Megnis

Bārtulis: "Neko nenožēloju - kas bijis, tas bijis"
Oskars Bārtulis. Foto: TASS/Scanpix

Latvijas hokeja aizsargs Oskars Bārtulis nenožēlo, ka pērn viņš rakstīja Latvijas Hokeja federācijai (LHF) iesniegumu, atsakoties no turpmākas spēlēšanas valstsvienībā, jo pieņēmis Krievijas pilsonību, tomēr tagad spēlētājs sarunā ar Sportacentrs.com vēlreiz uzsver, ka ir Latvijas pilsonis.

Pērn 1. jūnijā Latviju satricināja LHF nopludināts un Bārtuļa parakstīts iesniegums, kurā aizsargs paziņoja, ka atsakās spēlēt Latvijas nacionālajā izlasē, jo saņēmis Krievijas Federācijas pilsonību. Tomēr šogad februārī Bārtulis pēkšņi pavēstīja, ka ir Latvijas pilsonis un vēlētos spēlēt izlasē. Uz to gan LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols asi atbildēja, ka Bārtulim durvis uz izlasi ir aizvērtas uz visiem laikiem.

"Man ir Latvijas pilsonība," sarunā ar Sportacentrs.com piektdien vēlreiz apstiprināja Bārtulis, nevēloties sīkāk komentēt pirms desmit mēnešiem rakstīto iesniegumu un sakot, "kas rakstīts, rakstīts". "Tobrīd tā bija nepieciešams."

Šosezon Bārtulis Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mājaslapā arī uzrādījās kā Krievijas pilsonis, līdz ar to viņam nebija leģionāra statusa. Krievijas karodziņš viņa profilā atrodams arī pašlaik, tomēr aizsargs lika noprast, ka drīz tas atkal varētu nomainīties uz Latvijas karogu. Sīkāk, kāpēc šādas maiņas, viņš gan nevēlējās atklāt. "Šogad tā sanāca, ka biju Krievijas spēlētājs."

Šīs sezonas ievadā Bārtulis noslēdza līgumu ar Čeļabinskas "Traktor", tomēr to atstāja vēl pirms pirmās spēles aizvadīšanas. Arī tagad viņš saka, ka tas noticis ģimenes apstākļu dēļ. Savukārt vēlāk aizsargs aizvadīja 15 spēles Pekinas "Kunlun Red Star" sastāvā, izceļoties ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli.

"Sezona bija laba, spēlēju, tomēr diemžēl guvu traumu un sekoja operācija. Atlabšana nav tik ātra, kā bija paredzēts. It kā slidoju, tomēr roka vēl nav atgājusi," par pašreizējo stāvokli saka Bārtulis, kurš līdz ar to nevarētu spēlēt izlasē arī tad, ja tiktu aicināts. "Pirmkārt, jāsakārto roka. Kad ar to viss būs kārtībā, sapratīšu, kas un kā."

Bārtulis pārstāvējis Latvijas izlasi trīs pasaules čempionātos (2005., 2009. un 2012. gadā), kā arī 2010. un 2014. gada olimpiskajās spēlēs. Pēdējais pasaules čempionāts viņa kontā ir brīdī, kad Bārtulis no Ziemeļamerikas brauca uz Eiropu un vajadzēja tikt pie līguma. Tomēr toreiz viņš izrādīja tiešām lielu vēlmi spēlēt izlasē - Bārtulis ieradās Latvijā, bet pāris stundu vēlāk viņu no fārmkluba izsauca Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Filadelfijas "Flyers" un nākamajā rītā viņš lidoja atpakaļ uz Ziemeļameriku. Aptuveni desmit dienas aizsargs bija "Flyers" rīcībā kā rezervists, bet, kad traumētie spēlētāji sāka atgriezties ierindā, latvietis atkal lidoja pāri okeānam un pievienojās izlasei. Turpmāk viņš pasaules čempionātos vairs nav spēlējis.

"Par 2012. gada pasaules čempionātu atmiņas ir tikai pozitīvas, izlasē viss bija kārtībā," saka aizsargs, uzsverot, ka turpmākajos gados vairs nav palīdzējis, jo vajāja traumas, bijis daudz operāciju.

Koziols izteicis argumentu, ka Bārtulim pērn par savu lēmumu vajadzēja LHF pavēstīt aci pret aci, nevis ar iesniegumu. "Kāpēc man viņam jāsaka? Viņš mani izaudzinājis hokejā? Neuzskatu, ka man jāiet un viņam jāatskaitās. Es nelasu, ko viņš saka," par Koziolu teica spēlētājs.

"Neko nenožēloju, dzīvoju uz priekšu, skatos uz priekšu. Kas bijis, tas bijis," saka aizsargs.

Bārtuli 2005. gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā ar kopējo 91. numuru izvēlējās Filadelfijas ''Flyers''. Oskars NHL "Flyers'' sastāvā spēlēja 2009./2010. un 2010./2011. gada sezonās. Oskars NHL aizvadījis 66 spēles, izcēlies ar vieniem vārtiem, astoņām rezultatīvām piespēlēm, 32 soda minūtēm un lietderību mīnus 16.

Iepriekšējās septiņas sezonas Bārtulis spēlējis KHL, pārstāvot Doņeckas ''Donbass'', Astanas ''Barys'', Vladivostokas ''Admiral'', Ufas ''Salavat Yulaev'' un "Kunlun Red Star" komandas.

1 2 53 komentāri
Slēpts komentārs: janis_vaivods_5482736
Slēpts komentārs: hantele

  +5 [+] [-]

, 2019-04-05 14:05, pirms 5 gadiem
Būtu tomēr jauki, ja Bārtulis sīkāk paskaidrotu šo savu lēmumu un pamatojumu tāda veida iesniegumam, jo nu vajadzēja rēķināties ar sekām. Ja nebūtu izveidojusies šāda situācija un ja Oskars būtu labā sportiskā formā, viņš joprojām būtu noderīgs spēlētājs izlasē.. Tāpēc es ceru, ka vīrieši, kā kārtīgi vīrieši varētu izrunāties, nevis apvainot vienam otru, izmantojot medijus. Taču, ja šis solis tika sperts ar skaidru domu galvā, ka izlase neinteresē un turpmāk nevēlos tajā spēlēt un būt kopā plecu pie pleca ar senajiem cīņu biedriem, tad ok.. lai viņš iet *irst..

     [+] [-]

, 2019-04-05 14:06, pirms 5 gadiem
janis_vaivods_5482736 rakstīja: Jāiekārtojas ērtāk krēslā...
Tik neaizmiedz....
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

 +19 [+] [-]

, 2019-04-05 14:09, pirms 5 gadiem
Nožēlos vai nenožēlos.....kāda tam nozīme. Izvēle ir izdarīta.

 +15 [+] [-]

, 2019-04-05 14:09, pirms 5 gadiem
Бартулись
skan labi
tā sauc lielos tārpus - sliekas, ko liek uz nakstsāķiem
tādi glumi, slideni

 +25 [+] [-]

, 2019-04-05 14:19, pirms 5 gadiem
Ja viņš grib kādreiz vēl spēlēt pasaules čempionātā, tad lai noslēdz līgumu ar Astanas Barys un cer ka iedos Kazahstānas pilsonību, tur viņam būtu visai reālas cerības tikt un čempi ja dabūtu kazahu pasi
Slēpts komentārs: One Man Show!

  +4 [+] [-]

, 2019-04-05 14:31, pirms 5 gadiem
One Man Show! rakstīja: Kas tur nesaprotams, ja jānodrošina ģimene un tāpēc jāmaina pilsonība, pofig. Man pie kājas, ja es nomainītu pilsonību, vai tāpēc es sirdī nebūtu letiņš? Ja, no tā būtu atkarīgs vai es varētu šogad strādāt vai sēdēt mājās, tad kādi vēl jautājumi? Protams, vienmēr var kapāt Mogo vai Kurbadā ne?
Ok, tas izklausās pēc normāla un loģiska lēmuma.. bet vai tāpēc nevar publiski to pateikt pats hokejists? Tas uzreiz mainītu visu ar kājām gaisā, jo pašlaik sabiedrībā valda uzskats, ka Oskars ienīst Latviju, izlase viņu neinteresē un Krievija ir viņa sapņu zeme.
Slēpts komentārs: hantele

 +30 [+] [-]

, 2019-04-05 14:40, pirms 5 gadiem
Normāls džeks - uzraksta iesniegumu, ka izlasē nespēlēs ... tad uz gadu pēkšņi "skaitās" krievijas pilsonis, tagad vairs it kā nē ... tagad arī paziņo ka sīkāk par to runāt nevēlas (nu tāds sīkums, ko tur apspriest), bet izlasē spēlēt gribu ... Lai tak iet ieskrieties ...

 +14 [+] [-]

, 2019-04-05 14:45, pirms 5 gadiem
One Man Show! rakstīja: Kas tur nesaprotams, ja jānodrošina ģimene un tāpēc jāmaina pilsonība, pofig. Man pie kājas, ja es nomainītu pilsonību, vai tāpēc es sirdī nebūtu letiņš? Ja, no tā būtu atkarīgs vai es varētu šogad strādāt vai sēdēt mājās, tad kādi vēl jautājumi? Protams, vienmēr var kapāt Mogo vai Kurbadā ne?
Ja tas būtu tik vienkārši ar to pilsonības maiņu, tad kāpēc visi, leģionāri, kas spēlē KHL tak uz gadiņu vai diviem varētu kļūt par "Krievijas pilsoņiem". Bet tā tas nenotiek.
Tad kapēc Bartulis ir kaut kāds izņēmums, kurš, kad ir izdevīgi ir Krievijas pilsoni, bet pēc tam atceras / izdomā - nē, tomēr LV pilsonība man ir.
Jā tā ir viņa dzīve, lai dara kā grib, bet izlasē ar šādiem izgājieniem viņš nav vajadzīgs.
Sevišķi ja nemāk pat laut cik loģiski pamatot - "rakstīju, jo tā vajadzēja", "kāpēc lai es runātu klātienē aci pret aci", telefona zvani - kam to vajag?

 +15 [+] [-]

, 2019-04-05 14:51, pirms 5 gadiem
hantele rakstīja: Taa ir vieniigi neizgliitotaa un aprobezhotaa sabiedriibas dalja, kas taa dara. Praatiigi cilveeki saprot vinja leemuma iemeslus. Pie tam, kaada starpiiba ko sabiedriina doma. Ne jau mees vinjam algu maksaajam. Cilveekiem jaadod otraa iespeeja!
Domāju, ka šim kadram nav jābūt izlasē ... vienmēr, kad līgums viņam bijis, tad nekad PČ nav spēlējis ... un ne jau vienmēr ir bijušas traumas u.t.t.

  +8 [+] [-]

, 2019-04-05 14:52, pirms 5 gadiem
Kapēc Dārziņš, Miķelis, Indrašis, Karsums, Daugaviņš, Masaļskis, Kulda, Sotnieks utt. neizmantoja šo fantastisko iespēju, paņemt Krievijas pilsonību, kad spēlēja krievu KHL klubos?

  -3 [+] [-]

, 2019-04-05 15:03, pirms 5 gadiem
Nožēlot neko nevajag, bet savas rīcības iemeslus pilsonības maiņas sakarā gan vajag paskaidrot. Ne jau Koziolam, bet līdzjutējiem. Es viņam dotu otru iespēju. Mums nav tik lieli hokejistu resursi, lai ar vieglu roku atteiktos no tik laba aizsarga kā Bārtulis.
Slēpts komentārs: oxa

  +9 [+] [-]

, 2019-04-05 15:11, pirms 5 gadiem
Viņš vienkārši pa kluso ir paņēmis krievu pasi, neatsakoties no Latvijas pilsonības. Krieviem pie kājas, viņi bijušajiem cccp iedzīvotājiem pases pakaļ sviež, krieviski māk un pietiek. Un te, ja demonstratīvi no Latvijas pilsonības neatteiksies, tad tā arī paliks, neviens jau pilsonību neatņems. Pastrādāja mazliet par krievu, tagad atkal taisās pastrādāt par latvieti. Kā Krimā. Tur dzīvo ar krievu pasi, bet ja kautkur gribas aizbraukt - velk ārā ukraiņu.

 +16 [+] [-]

, 2019-04-05 15:15, pirms 5 gadiem
Nav jāņem izlasē nevis tāpēc, ka tā bija Krievija, bet gan šīs noslēpumainības un neapšaubāmā glumuma dēļ. Kāpēc bojāt mikroklimatu? Nau vērc.

  +9 [+] [-]

, 2019-04-05 15:20, pirms 5 gadiem
Bet, lai viņš spēlē krievijas izlasē, kam tāds vajadzīgs Latvijai, tad ir pilsonis ,tad nav.

  +8 [+] [-]

, 2019-04-05 15:27, pirms 5 gadiem
Bārtulis-Vakar man atvilknē bija tikai zilibaltisarkanās zekītes,šodien atradu tikai sarkanbalti sarkanās.Man tā pilsonība kā zeķes,tā vajag

  +9 [+] [-]

, 2019-04-05 15:27, pirms 5 gadiem
Nesaprotami ir tikai tas, priekš kam jāvelta tik daudz uzmanības šim glumeklis, tak lai dara ko grib, tak viss jau ir atrisināts..

  +1 [+] [-]

, 2019-04-05 16:08, pirms 5 gadiem
Un šitas nāk pēc vakardienas savicka raksta par Latvijas hokeju..

Kurinam kurinam naidu sportacentrs!!!

GG LATVIJA bez krievu projektiem!

  +1 [+] [-]

, 2019-04-05 16:10, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Kāpēc Osim kaut ko būtu jānožēlo, ja katram pašam sava dzīve ir jāizdzīvo priekš sevis, un nevis priekš kaut kādiem mistiskiem un mītiskiem dzīves standartiem, kuri nereti izdomājuši kaut kādi pajoļi.
Principā pieaudzis cilvēks var darīt visu ko vēlas. Tikai sekas šim un tam ir dažādas. Ja gribēja spēlēt parašas čempī, kā vietējais, tad tagad nav ko raudāt par kkādu LV izlasē spēlēšanu vai nespēlēšanu. Tu un vēl te daži to ietiepīgi cenšaties ignorēt.

     [+] [-]

, 2019-04-05 16:25, pirms 5 gadiem
Ceilons rakstīja: Nav jāņem izlasē nevis tāpēc, ka tā bija Krievija, bet gan šīs noslēpumainības un neapšaubāmā glumuma dēļ. Kāpēc bojāt mikroklimatu? Nau vērc.
Es brīnos ka tas vēl kādam jāstāsta, tas ir tik acīmredzami. Bet nu kopumā tēma slēgta, izlasē viņš nebūs.

  +5 [+] [-]

, 2019-04-05 16:49, pirms 5 gadiem
Lai nesapno, dubultpilsonība ar Krieviju Latvijā nav legāla. Pilsonība tev nav zeķes, ko katru dienu vari mainīt!

  +3 [+] [-]

, 2019-04-05 16:51, pirms 5 gadiem
oxa rakstīja: Ja man būtu kaut niecīga iespeja iegūt Krievijas pilsonību vai uzturēšanās/darba atļauju - es pieņemtu bez domāšanas! Krievija nav nacisma un provincialisma kā Latvijā! Es biju lepns būt PSRS pilsonis un Padomju Latvietis, un ar nodevējiem man nav nekā kopeja!
Nu bet tad ej un paprasi to savas krievzemes pilsonību, iedos tak tev to bez problēmām. Un nesmirdini te gaisu.

 +10 [+] [-]

, 2019-04-05 17:17, pirms 5 gadiem
Viss ir pašā cilvēkā.Ja darbavietas dēļ esi spējīgs atteikties no Latvijas pilsonības, tad ar tādu es ''vienos ierakumos'' atsakos atrasties.Nu vismaz godīgi pateica, ne tā kā tūkstoši te tēlo patriotus, bet gatavi laisties lapās pie pirmajām bailēm.

  -2 [+] [-]

, 2019-04-05 17:38, pirms 5 gadiem
Number 0 rakstīja: Kapēc Dārziņš, Miķelis, Indrašis, Karsums, Daugaviņš, Masaļskis, Kulda, Sotnieks utt. neizmantoja šo fantastisko iespēju, paņemt Krievijas pilsonību, kad spēlēja krievu KHL klubos?
Tāpēc, ka klubiem viņi bija vajadzīgi. Osis ganjau bija pirmais uz rindā uz izmešanu

     [+] [-]

, 2019-04-05 17:41, pirms 5 gadiem
Nu, jā, priekš kam atskaitīties Koziolam- nav viņš tevi, Oskar , mācijis hokeju spēlēt. Viss korekti! Tikai pēc tāda pat principa rīkojies arī turpmāk- neatskaities ne kluba ģenerālmenedžerim, ne trenerim, ne vienam! Jo tā tak dara visi hokejisti, visās līgās... cirvis, ibio..

  +4 [+] [-]

, 2019-04-05 17:52, pirms 5 gadiem
Nav isti saprotams, kapec vispar par sho mudaku jaraksta..

  +3 [+] [-]

, 2019-04-05 18:00, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Kāpēc Osim kaut ko būtu jānožēlo, ja katram pašam sava dzīve ir jāizdzīvo priekš sevis, un nevis priekš kaut kādiem mistiskiem un mītiskiem dzīves standartiem, kuri nereti izdomājuši kaut kādi pajoļi.
Hmm, interesants domu gājiens. Tu te parasti norej čekistus, nodevējus, pārdevušos citam režīmam cilvēkus. Bet tagad vienā mierā saki, kas tur liels, ka sava labuma dēļ hokejists pieņēma RU pilsonību un tagad grib atpakaļ LV apritē tikt? Izklausās pēc dubultiem standartiem. Tad jau varam attaisnot arī visus tos, kas nodeva savējos padomju okupācijas laikā, jo nu... kādēļ viņiem kādam jāatskaitās par to, ko un kādēļ darīja. Salīdzinājums, protams, nevienlīdzīgs, bet ideja tā pati. Ja viņš paliktu RU un nelīstu vairs LV hokejā, lai nu dzīvo, kā dzīvodams, bet tas, ka tagad durvis uz LV izlasi viņam ir ciet, ir tikai normāli un normāla ir arī vidējā hokeja līdzjutēja attieksme pret viņu.

  -1 [+] [-]

, 2019-04-05 18:08, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Kāpēc Osim kaut ko būtu jānožēlo, ja katram pašam sava dzīve ir jāizdzīvo priekš sevis, un nevis priekš kaut kādiem mistiskiem un mītiskiem dzīves standartiem, kuri nereti izdomājuši kaut kādi pajoļi.
Nožēlot neko nevajag, bet nevajag arī tēlot nezinīti, atteikties no jebkādiem skaidrojumiem utt. Par savu lēmumu sekām ir jāatbild - jau mainot pilsonību bija skaidrs, ka būs nosodījums no fanu puses, bija skaidrs, ka vieta izlasē visticamāk nebūs (konflikts ar Hārtliju, Bārtulis ne tuvu vairs nav tāds kā pirms 5 un 10 gadiem un galu galā tas, ka Latvijai ar Krieviju nav dubultpilsonība. Ja tu paņem Krievijas pilsonību tu vairs nevari būt Latvijas pilsonis, kā lepni deklamē Bārtulis) Pats tēlo dižo patriotu - nost ar RD, Pertijām, leģiem jauniešu vietā futenes klubos un ko tik vēl ne. Kāpēc šajā situācijā aizstāvi Bārtuli?

  +1 [+] [-]

, 2019-04-05 18:16, pirms 5 gadiem
Kas tur, ko nožēlot? Kas ir izdarīts, tas ir izdarīts! Lēmums ir saprotams, taču tas nenozīmē, ka attaisnojams. Un tiem, kas aizstāv Oskara lēmumu, jo tipa esot biji ģimenes dēļ jāņem pilsonība, varu atgādināt, ka bez KHL ir Eiropas līgas, kur Oskars bez problēmām atrastu darbu (tai pat Šveicē, Vācijā vai Čehijā), tāpēc nevienam bez darba nebūtu jāsēž.
Pilsonība ir lieta, ar kuru nedrīkst spēlēties no morālā viedokļa. Kur Dievs Deva dzimt un augt, tā zeme tad arī ir jāciena!

  +1 [+] [-]

, 2019-04-05 18:17, pirms 5 gadiem
hantele rakstīja: Tuuliit komentaaru sadalja piepluudiis ar dzivi neapmierinaatiem 'patriotiem', kuri savu dziivi ziedo valsts labklaajiibas celshanai un Latvijas vaarda neshanai pasaulee.
Pasaki to tiem izlases čaļiem-patriotiem, kuri ar savainojumiem brauca uz izlase PČ, nesot Latvijas vārdu, jo savādāk viņi varēja sēdēt siltā dīvānā vai pavadīt laiku ar ģimeni.
1 2 53 komentāri