Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

"Jūrmala" zaudē arī Pasvālē un iegūst BBL sudraba godalgas

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Jūrmala" zaudē arī Pasvālē un iegūst BBL sudraba godalgas
Artūrs Ausējs
Foto: D.Lukšta

Pasvālē kronēti jaunie Baltijas Basketbola līgas čempioni. Par tiem kļuva Pasvāles "Pieno Žvaigždes" basketbolisti, tostarp Artūrs Ausējs, kas arī fināla otrajā spēlē pārspēja "Jūrmalu" ar rezultātu 76:68 un divu spēļu summā bija pārāki ar rezultātu 174:148.

Sērijas pirmā spēle Jūrmalā noslēdzās ar negaidīti lielu rezultāta starpību - 18 punktiem. Tas jūrmalniekiem uzstādīja teju vai neiespējamo misiju izbraukumā, bet nekas nebija neiespējams, jo "Jūrmalas" nespēja gūt punktus atsevišķos spēles nogriežņos savā laukumā nevis konstanti spēles garumā. Tieši šajā mačā uzvarēt noteikti iespējas bija abām komandām.

Spēles rezultātu atklāja Artūrs Ausējs, realizējot tālmetienu, bet otrā laukuma galā ar to pašu atbildēja Edgars Jeromanovs. Ausējs ievadīja jaunu izrāvienu, mājiniekiem izvirzoties vadībā ar 9:3. Viesi vairākkārt atspēlējās, bet nespēja iegūt vadību. Ceturtdaļas otrajā pusē "Jūrmala" atjaunoja līdzsvaru uz tablo, bet 11:2 izrāviens ceturtdaļas izskaņā ļāva "Pieno Žvaigždes" pārliecinoši uzvarēt spēles pirmo desmitminūti - 25:18.

Otro ceturtdaļu lieliski sāka jūrmalnieki, veicot 7:0 izrāvienu un atjaunojot līdzsvaru uz tablo (25:25). Otrā laukuma galā bumbu grozā no augšas trieca Lis Šoši, bet pēc minūtes to paveica arī Ervīns Jonāts. Turpinājumā cīņa bija līdzīga, ar vairākiem nerealizētiem uzbrukumiem. "Pieno Žvaigždes" nespēja iegūt lielāku pārsvaru, bet ceturtdaļas vidū Haralds Kārlis ar precīzu tālmetienu pirmo reizi šajā mačā izvirzīja "Jūrmalu" vadībā (35:32). Pēc minūtes pārtraukuma Ausējs groza apakšā tika pie diviem viegliem punktiem, bet vēl pāris uzbrukumus vēlāk mājinieki uz brīdi atguva vadību. Puslaika izskaņā "Jūrmalas" uzbrukums iestrēga, kas lika ņemt pārtraukumu. Pēc tā "Jūrmala" atspēlēja deficītu un atguva vadību pēc Andreja Šeļakova trieciena grozā no augšas ātrajā pretuzbrukumā. Ausējs atbildēja ar precīzu tālmetienu. Jeromanovs realizēja tikai vienu no diviem soda metieniem, puslaika pārtraukumā vadībā ejot mājiniekiem - 43:42.

Pēc lielā pārtraukuma "Pieno Žvaigždes" trīs ar pusi minūtēs ieguva 10 punktu pārsvaru (55:45). Ar to varēja teikt, ka BBL fināla liktenis ir izšķirts, kad Ausējs realizēja četrus soda metienus. Šajā mačā par uzvaru gan "Jūrmalai" vēl vajadzēja pacīnīties. Uz īsu brīdi jūrmalnieki atspēlējās, bet sekoja vēl viens pretinieku izrāviens, palielinot rezultāta starpību 13 punktiem (65:52). Atlikušajās nepilnās trīs minūtēs divus punktus vēl guva Uģis Pinete, komandām turpinot cīņu ceturtajā ceturtdaļā.

Tajā komandas ar augstu rezultativitāti neizcēlās, četrās minūtēs kopā gūstot vien sešus punktus. Turpinājumā jūrmalniekiem izdevās sadeldēt deficītu līdz četriem punktiem, ļaujot astoņās minūtēs mājiniekiem gūt vien divus punktus un atgriežoties cīņā par uzvaru mačā (63:67). Presings nedeva vēlamo rezultātu, bet pēc noteikumu pārkāpumiem mājinieki sekmīgi izpildīja soda metienus. Tādējādi "Pieno Žvaigždes" noturēja uzvaru arī šajā mačā, esot pārāki ar rezultātu 76:68 un kļūstot par Baltijas Basketbola līgas čempioniem.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 19 punktiem, trīs atlēkušajām bumbām un trīs pārtvertām bumbām bija Artūrs Ausējs, bet 15 punkti, septiņas atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles Džensam-Lejam Menigatam. "Jūrmalas" labā 15 punktus guva un sešas atlēkušās bumbas izcīnīja Ervīns Jonāts, bet pa 11 punktiem Edgaram Jeromanovam un Andrejam Šeļakovam.

BBL Fināls, 5. aprīlis

"Pieno Žvaigždes" - "Jūrmala" 76:68 (25:18, 18:24, 22:12, 11:14)

"Pieno Žvaigždes": Ausējs 19 (3 pb), Menigats 15 (7 ab, 7 rp), Bobrovs 13 (6 ab), Lekuns 8 (6 rp), Balašovs 6, Šoši 6, Olisevičs 4, Varns 2, Valunta 2, Fjodorovs 1, Galecks.
"Jūrmala": Jonāts 15 (6 ab), Jeromanovs 11 (4 pb), Šeļakovs 11, Pinete 10, Kārlis 9, Krestiņins 5 (12 ab), Žvīgurs 4, Pļavnieks 3, Strēlnieks (8 ab), Dilevka, Saulītis, Lauls.

SērijaKomanda-Komanda1.spēle2.spēleSummā
FinālsPieno Žvaigždes-Jūrmala98:8076:68174:148
Par bronzuŠiauliai-Tartu University88:8670:78158:164

Pēdējo piecu gadu BBL medaļnieki

GadsČempioneSudrabsBronza4. vieta
2014ŠiauliaiPrienaiTartuPyrinto
2015ŠiauliaiVentspilsJuventusTartu
2016ŠiauliaiTartuLietkabelisValmiera/Ordo
2017VytautasPieno žvaigždesTartuKalev/Cramo
2018Pieno žvaigždesJūrmalaTartuŠiauliai

  -1 [+] [-]

, 2018-04-05 19:59, pirms 6 gadiem
Ir Lietuvā tāda pilsēta, kas latviski dēvējama kā Pasvale. Bet ''Pasvāli'' SC valodnieki izdomājuši.

  +1 [+] [-]

, 2018-04-05 20:11, pirms 6 gadiem
Samērā čābīga finālu cīņa no Jūrmalas puses. Leiši neko pārcilvēcīgu nerādīja, vienkārši nospēlēja vēsāku prātu. Pārāk daudz tika puļīti zili trīņi, pārāk daudz riskantu, sasteigtu lēmumu un elementāru kļūdu. Pasvale deva iespējas gan pirmās spēles gaitā, gan šodien, bet Jūrmala pamanījās uzdāvināt vēl vairāk. Kopumā samērā neskatāms fināls, jo ne vieni, ne otri diez ko kvalitatīvu spēli neparādīja.

     [+] [-]

, 2018-04-05 20:14, pirms 6 gadiem
Šā vai tā prieks redzēt Jūrmalu iegūstam medaļas diezgan stiprā konkurencē. Sezonas sākumā noteikti neviens nemaz necerēja par šādiem rezultātiem. Malači!

     [+] [-]

, 2018-04-05 21:44, pirms 6 gadiem
Atdzīsim ka krīze ir ne tikai Baltijas līgā, bet visdrīzāk LBL kur kaut kāda Jūrmala ( ļoti un ļoti atvainojos) tiek tāda turnīra finālā!! Redzamais ikdienā LBLā kur jau nav nekādas lielas atšķirības no LBL2 augšdaļas komandām izraisa klusas šausmas, cerams, ka nebeidzamas

  -1 [+] [-]

, 2018-04-05 23:08, pirms 6 gadiem
Gala rēķins bija skaidrs jau pēc pirmā mača, pārsteigumu nebija. Tikai dažas nianses...
- Ar kādām grimasēm sejās stāvēja apbalvošanā Jūrmalas čaļi! Apmēram kā katram no viņiem katrs leitis būtu ko nozadzis. Kāda velna pēc? PŽ vinnēja godīgā spēlē, un pirmajam mačam Gulbja puikas īsti gatavi nebija. Tad par ko cepaties, jaunekļi? Pretinieku jāciena un nav jātēlo apbižotas cacas par BBL sudrabu!
- Un tagad divas personālijas, pa vienai no abām komandām. Ausējs, latvietis no PŽ. Vai ievērojāt, ar kādu pašatdevi katrā laukuma metrā latvietis leišu komandā kapājās pret saviem tautiešiem? Abos mačos. Un bija labs abos. Krestiņins, leitis no Jūrmalas. Acīs krita viņam neraksturīgas paviršības uzbrukuma noslēgumos, pūdelējot vienu labu izdevību pēc otras. Abos mačos pret saviem tautiešiem un patiešām izšķirīgās spēlēs, finālos, kuri summējas. Te variantu vesela čupa... Kalpa sindroms, profesionāla pieeja, pārdegšana, varbūt totāls nevezē? Varbūt vērts padiskutēt?

  +1 [+] [-]

, 2018-04-06 10:29, pirms 6 gadiem
wolmar rakstīja: - Un tagad divas personālijas, pa vienai no abām komandām. Ausējs, latvietis no PŽ. Vai ievērojāt, ar kādu pašatdevi katrā laukuma metrā latvietis leišu komandā kapājās pret saviem tautiešiem? Abos mačos. Un bija labs abos. Krestiņins, leitis no Jūrmalas. Acīs krita viņam neraksturīgas paviršības uzbrukuma noslēgumos, pūdelējot vienu labu izdevību pēc otras. Abos mačos pret saviem tautiešiem un patiešām izšķirīgās spēlēs, finālos, kuri summējas. Te variantu vesela čupa... Kalpa sindroms, profesionāla pieeja, pārdegšana, varbūt totāls nevezē? Varbūt vērts padiskutēt?
ko tieši tu ar to vēlējies pateikt? Latvietim patīk apēst latvieti, bet lietuvietis esot frontes pretējā pusē, kā spiegs, izdarīs visu, lai tēvzemei labāk?

     [+] [-]

, 2018-04-06 11:33, pirms 6 gadiem
Paldies, umm, ka mēģināji iedziļināties manos prātojumos! Nu, apmēram uz to pusi es domāju... Ne tāpēc, ka man Ausējs nekad nav simpatizējis un arī ne tāpēc, ka Krestiņins reāli joprojām ir pats labākais centra pozīcijas spēlētājs Jūrmalā, tālu priekšā saulītim un pat Šeļakovam...

     [+] [-]

, 2018-04-06 11:34, pirms 6 gadiem
Sorry, Saulītis taču ar lielo burtu!

  +1 [+] [-]

, 2018-04-06 11:44, pirms 6 gadiem
Pirmo speeli neredzeeju, tachu man liekas, ka Juurmalas posts ir ar Zvaigznju slimiibu sirgstoshais treneris...Piemeeram, vakardienas zaudeejuma iemesls, kad pie liidziiga rezultaata, neatceros, kursh dulburs dabuj pieziimi uz troshaka Auseejam, un Gulbis dabuj tehnisko (kaa gandriiz katraa speelee)...Un vienas no ceturdaljas beigaam, kad pie 16 sekundeem palikushaam speeleet, Zviigurs aiziet viens pret pieciem un izmet haljavu,un pretii ierij trojku... nu tas vispaar ir tupuma kalngals, par taadu joku tur liidz speeles beigaam jaanoseedina...Kopumaa beediigi, ja njem veeraa ka PZ speeleeja bez Babrauska un niggera viena...Lietuvas 6taa komanda dara ko grib ar diezgan labu LBL komandu nespeeleejot speeciigakajaa sastaava... Kas attiecas uz Auseeju, metiens ljoti labs un buus labs paliigs izlasei naakotnee...